Κούγιας: «Ψωμί για τους νταραβεριτζήδες»

Κούγιας: «Ψωμί για τους νταραβεριτζήδες»

Gazzetta team
Κούγιας: «Ψωμί για τους νταραβεριτζήδες»

bet365

Ο Αλέξης Κούγιας πήρε θέση για το θέμα της αδειοδότησης της ΑΕΛ και εξαπέλυσε επίθεση κατά Λαμίας, Απόλλων, Τρικάλων, αλλά και της Ειρήνης Μαρούπα.

Αναλυτικά όσα είπε στον ΣΠΟΡ FM:

«Δεν ξέρω από ποιο έγγραφο δημιουργήθηκε αυτό το θέμα. Από ποια απόφαση προκύπτει; Αυτό που καταλαβαίνω είναι ότι η ΕΕΑ είπε ένα πρωί να κάνουμε μια συζήτηση. Συζήτησαν λοιπόν και αφού κράτησαν πρακτικά, έβγαλαν τι; Πώς ονομάζεται αυτό; Είναι μια υποκειμενική άποψη των μελών της ΕΕΑ, εκ των οποίων μόνο δυο είναι νομικοί, ο κ. Παπαλάκης και η κα Μαρούπα.

Για ποιον λόγο έκαναν μια συζήτηση για το αν και ποιες ΠΑΕ θα πάρουν άδεια από την ΕΕΑ, όταν η ΕΠΟ δεν αναγνωρίζει τις αποφάσεις της ΕΕΑ και θεωρεί ότι μόνη αρμόδια για το θέμα είναι η επιτροπή αδειοδοτήσεων, μετά η επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ και μετά η επιτροπή αδειοδοτήσεων της ΟΥΕΦΑ; Σέβομαι τα μέλη της επιτροπής, αλλά επί του πρακτέου δεν υπάρχει κανένα αποτέλεσμα.

Πέρυσι η ίδια επιτροπή, συζητώντας επί της ίδιας νομικής βάσεως, είχαν πει ότι η ΑΕΛ πρέπει να αδειοδοτηθεί. Στο ξεκίνημα της περσινής σεζόν είπαν, λοιπόν, ότι η ΠΑΕ ΑΕΛ νομίμως συστήνεται. Πάει μετά η ΑΕΛ στα πλέι-οφ και εν δυνάμει μπορεί να παίξει στη Σούπερ Λίγκα. Και λέει τότε η ΕΕΑ ότι μπορεί να παίξει στη Σούπερ Λίγκα -αν ανέβει- αλλά με περιορισμό μεταγραφών.

Σήμερα λοιπόν για ποιες ΠΑΕ μιλάει; Για αυτές που είναι υπό εκκαθάριση και δεν έχουν εκκαθαριστεί. Η ΑΕΛ όμως είναι ΠΑΕ. Ο ιδιοκτήτης, αυτός που πλήρωσε για να την αγοράσει και χάλασε και κάποια χρήματα, αποφάσισε να πουλήσει. Και της δίνεται άδεια να συμμετάσχει στο φετινό πρωτάθλημα με την προϋπόθεση ότι αν είναι στις δυο πρώτες ομάδες της βαθμολογίας, ανεβαίνει. Με ποιο δικαίωμα λοιπόν κάποιος κάνει μια συζήτηση και μετά τη διαρρέει κιόλας; Η κα Μαρούπα, που βγαίνει στην εκπομπή του κ. Θωμαΐδη για να κάνει εντύπωση, του έδωσε κάποια έγγραφα. Είναι ανύπαρκτο θέμα. Ούτε απόφαση είναι, ούτε προέρχεται από κάποια αρμόδια αρχή.

Πολλοί νταραβεριτζήδες θα προσπαθήσουν να βγάλουν ψωμί από αυτό το έγγραφο. Ειδικά από τη Λαμία, τα Τρίκαλα και τον Απόλλωνα. Εγώ πλήρωσα εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ για γήπεδο, για προπονητικό, για ομάδα. Πήρα τον καλύτερο Έλληνα προπονητή και κάθε Κυριακή έχω 15.000 κόσμο στο γήπεδο. Για ποιο λόγο, λοιπόν, η κα Μαρούπα δημιουργεί αυτό το θέμα; Κάνουν ερμηνεία λεπτών νομικών εννοιών οικονομολόγοι.

Από τη στιγμή που η ΕΠΟ δεν αναγνωρίζει τις αποφάσεις της επιτροπής, ποια χρησιμότητα έχει αυτή η συζήτηση; Το πρόβλημά μου δεν είναι τι θα πει η ΕΕΑ, αλλά τι θα πει η επιτροπή αδειοδοτήσεων. Δεν ξέρω τι ημερομηνία έχει αυτό το έγγραφο. Μετά τις 3 Φεβρουαρίου υπάρχει η εξής σοβαρή νομική εξέλιξη. Το υπουργείο ανάπτυξης έχει πει στην επιτροπή αδειοδοτήσεων ότι κακώς δεν αδειοδοτήσατε πέρυσι την ΑΕΛ. Γιατί η νέα εταιρεία λειτουργεί άψογα, ενώ ο ειδικός σκοπός της παλιάς ΠΑΕ έχει πάψει. Τα πράγματα είναι διαφορετικά για τον Άρη. Εκεί την εκκαθάριση την έχουν μπλοκάρει κάποιοι παλιοί μέτοχοι, όπως ο κ. Σκόρδας.

Δεν είναι μόνο δική μου η άποψη ότι δεν υπάρχει πρόβλημα για την ΑΕΛ, είναι και του υπουργείου ανάπτυξης και του ίδιου του κ. Κοντονή. Αυτό το έγγραφο κακώς διέρρευσε και θα πρέπει η κα Μαρούπα να πάρει δρόμο από την επιτροπή, αν το έχει διαρρεύσει εκείνη. Εκτιμώ πολύ τον σύζυγό της, αλλά δεν μου αρέσει που είναι το μόνο μέλος της επιτροπής που, λες και είναι υπάλληλος του ΣΚΑΪ, βγαίνει κάθε βδομάδα στην τηλεόραση και την εκπομπή του κ. Θωμαΐδη».

 

FOOTBALL LEAGUE Τελευταία Νέα