Έρευνες της FIFA για την ανάθεση του Μουντιάλ του 2006 στη Γερμανία

Έρευνες της FIFA για την ανάθεση του Μουντιάλ του 2006 στη Γερμανία

Έρευνες της FIFA για την ανάθεση του Μουντιάλ του 2006 στη Γερμανία

Ο Φραντς Μπεκενμπάουερ βρίσκεται κι επίσημα πλέον στο «στόχαστρο» της ανεξάρτητης Επιτροπής Ηθικής της FIFA, αφού ξεκινούν έρευνες για τον τρόπο με τον οποίο ανατέθηκε το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2006 στη Γερμανία!  

Η Επιτροπή Ηθικής της Παγκόσμιας Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας γνωστοποίησε ότι θα διεξάγει έρευνα σε έξι συγκεκριμένα πρόσωπα που συμμετείχαν στη διεκδίκηση και τη νίκη της διεξαγωγής του Μουντιάλ του 2006 στη Γερμανία.

Ανάμεσα σε αυτούς, ο Φραντς Μπεκενμπάουερ, ο οποίος, τότε, ήταν ο αντιπρόεδρος της Bundeslig και πρόεδρος της επιτροπής που είχε συσταθεί για την γερμανική πρόταση αναφορικά με τη διεξαγωγή της διοργάνωσης στη χώρα.

Ο Γερμανός θρύλος, ήταν ο επικεφαλής της επιτροπής, με τη Γερμανία να παίρνει τελικά τις ψήφους που ήθελε και ν' αναλαμβάνει τον θεσμό, προ 10ετίας.

Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε η «Mail on Sunday» τον περασμένο Νοέμβριο, ο Μπεκενμπάουερ είχε ρόλο στην... επιρροή που ήθελαν να ασκήσουν οι Γερμανοί ώστε να κερδίσουν την ψηφοφορία και το έκανε με «deal» περίπου 180.000 ευρώ προς την Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία της Μάλτας για ένα φιλικό με της Μπάγερν Μονάχου (της οποίας ήταν τότε πρόεδρος), μόλις πέντε εβδομάδες προτού αναδειχθεί η χώρα στην οποία θα διεξαγόταν το Μουντιάλ του 2006...

Best of internet