Φορτούνης όπως Τσόρι και Τζόρτζεβιτς! (pics)

Φορτούνης όπως Τσόρι και Τζόρτζεβιτς! (pics)

Δημήτρης Τομαράς
Φορτούνης όπως Τσόρι και Τζόρτζεβιτς! (pics)

bet365

Ο Κώστας Φορτούνης έκανε το double double σε γκολ και ασίστ και βαδίζει στα... χνάρια των Τσόρι Ντομίνγκες και Πρέντραγκ Τζόρτζεβιτς!
Με την ασίστ του με Αστέρα ο Κώστας Φορτούνης έγινε μόλις ο 3ος double double του Ολυμπιακού με το επίσημο site της ομάδας να κάνει σχετικό θέμα.
Εκτός από το ότι ο Ερνάνι έγινε το Νο19 σκόρερ του Ολυμπιακού φέτος αλλά και το επιθετικό ρεκόρ της ομάδας το σημαντικό που συνέβη ήταν η ασίστ του Κώστα Φορτούνη. Αυτή ήταν η 10η ασίστ του διεθνούς μεσοεπιθετικού του Ολυμπιακού. Μπήκε λοιπόν σε ένα πολύ μικρό γκρουπ παικτών. Για την ακρίβεια ένα γκρουπ μόλις τριών παικτών του συλλόγου που κατάφεραν να έχουν διψήφιο αριθμό τόσο στα γκολ όσο και στις ασίστ (double double). Το έκανε πέρυσι και ο Τσόρι Ντομίνγκες. Το έχει καταφέρει στο παρελθόν και ο Πρέντραγκ Τζόρτζεβιτς. Για τρεις χρονιές στη σειρά μάλιστα!
Με αφορμή αυτό το κατόρθωμα του Φορτούνη το www.olympiacos.org παρουσιάζει (δείτε εδώ το infographic) τα στατιστικά του κορυφαίου, με βάση και την επίσημη στατιστική υπηρεσία της Super League, ποδοσφαιριστή ως τώρα στο εγχώριο πρωτάθλημα. Θυμίζει, παράλληλα, και τα όσα έκανε πέρυσι ο Τζόρι Ντομίνγκες αλλά και στις αρχές της δεκαετίας του 2000 ο Πρέντραγκ Τζόρτζεβιτς.
* Evaluation index είναι ο μέσος όρος των πόντων αξιολόγησης. Υπολογίζονται δηλαδή οι δράσεις ενός ποδοσφαιριστή την ώρα του αγώνα και διαιρούνται με τον χρόνο συμμετοχής του.
** Η αναζήτηση για τους double double άρχισε από τη σεζόν 1998/99, όταν και μπήκαν για τα καλά στην... ζώη μας τα στατιστικά με τη βοήθεια της επίσημης στατιστικής υπηρεσίας του πρωταθλήματος.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα