ΠΑΟΚ: Νέο διπλό «όχι» για το «Καρατάσιου»

ΠΑΟΚ: Νέο διπλό «όχι» για το «Καρατάσιου»

ΠΑΟΚ: Νέο διπλό «όχι» για το «Καρατάσιου»

Ευθύς εξαρχής η περίπτωση του πρώην στρατοπέδου «Καρατάσιου» ήταν μια δύσκολη υπόθεση. Επιβεβαιώθηκε σήμερα από τα λεγόμενα των δημάρχων της περιοχής.

Με αφορμή συνέντευξη Τύπου για τους «Αγώνες Δρόμου», που διοργανώνουν στην περιοχή με προορισμό τα δύο πρώην στρατόπεδα Παύλου Μελά και Καρατάσιου, ο δήμαρχος Παύλου Μελά, Δημήτρης Δεμουρτζίδης και ο δήμαρχος Αμπελοκήπων – Μενεμένης, Λάζαρος Κυρίζογλου αναφέρθηκαν στην υπόθεση της παραχώρησης της έκτασης στον Ιβάν Σαββίδη για τη δημιουργία γηπέδου, αθλητικού κέντρου, εμπορικών χώρων κλπ.

Το κλίμα που βγαίνει είναι ότι η τοπική κοινωνία δεν επιθυμεί την κατασκευή γηπέδου και αθλητικού κέντρου από καμία ποδοσφαιρική ομάδα.

Ο δήμαρχος Παύλου Μελά, αναφέρθηκε στις επαφές με τον ΠΑΟΚ και την παρουσία του στην πρόσφατη συνάντηση, που πραγματοποιήθηκε στην ιερά μητρόπολη Νεαπόλεως και στην οποία παραβρέθηκε μαζί με τους εκπροσώπους της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, του ΤΕΘΑ και της εκκλησίας.

 «Εμείς ως Δήμος μάθαμε από τα μέσα ενημέρωσης για την πρόταση του ΠΑΟΚ. Υπήρξε μία συνάντηση, την οποία πληροφορήθηκα και ζήτησα να παραβρεθώ, μου είπαν ότι είμαι ευπρόσδεκτος και τελικά πήγα. Αυτό που διαπίστωσα είναι ότι δεν υπάρχει πρόταση, είναι μία συζήτηση σε πρώιμο στάδιο. Ξεκίνησε δημοσιογραφικά και με βάση όσα άκουσα εκείνη την ημέρα ο κ. Γκαγκάτσης είπε από την πλευρά της ΠΑΕ ΠΑΟΚ έχουμε αυτή την πρόταση, αλλά δεν είναι και δεσμευτική, είμαστε σε ένα διερευνητικό στάδιο.

Αυτό επιβεβαιώθηκε τις αμέσως επόμενες ημέρες όταν διάβασα ότι ο κύριος Σαββίδης θα διαβουλευθεί με τον λαό του ΠΑΟΚ αν θέλει να μείνει το γήπεδο στην Τούμπα ή να μεταφερθεί στο Καρατάσιου ή οπουδήποτε αλλού. Ο κ. Γκαγκάτσης είπε ότι η πρόταση είναι διερευνητική, οπότε είναι σε πολύ πρώιμο οι συζητήσεις που γίνονται. Εμείς στο δημοτικό μας συμβούλιο καταγγείλαμε τις ενέργειες που γίνονται για τον Δήμο μας χωρίς να υπάρχει ο Δήμος μας και σε αυτό το επίπεδο θεωρώ προσβλητική αυτή την πρόταση», υποστήριξε ο κ. Δημήτρης Δεμουρτζίδης.

«Δεν μπορεί να έρχεται όποιος θέλει και να ζητάει έτσι έναν χώρο. Τα στρατόπεδα θα πρέπει να αποδοθούν στους δήμους και στους πολίτες. Το γενικό πολεοδομικό προβλέπει 75% χώρο πρασίνου, κατά συνέπεια είναι δύσκολο να δημιουργηθεί ένα γήπεδο στο στρατόπεδο Καρατάσιου. «Για να απαντήσω και λίγο ποδοσφαιρικά, αν έρθει ένας πρόεδρος του Άρη ή του Ηρακλή και μας ζητήσει τον χώρο για να κάνει γήπεδο, εμείς τι θα του πούμε;  Δε γίνεται έτσι…», τόνισε από την πλευρά του ο κ. Κυρίζογλου. 

Best of internet