Οι νεότεροι σκόρερ σε ντέρμπι του Μάντσεστερ (vids)

Κώστας Ζάλιαρης
Οι νεότεροι σκόρερ σε ντέρμπι του Μάντσεστερ (vids)

bet365

Το πρώτο του γκολ σε ντέρμπι του Μάντσεστερ, έκανε τον Μάρκους Ράσφορντ τον νεότερο σκόρερ στην ιστορία της «μάχης» της πόλης και το gazzetta.gr παρουσιάζει αυτούς που... μυήθηκαν από νωρίς.

Το φετινό... wonder kid της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έκανε το θαύμα του και στο «Etihad» πετυχαίνοντας το γκολ με το οποίο οι «κόκκινοι διάβολοι» επικράτησαν για δεύτερη φορά φέτος της Σίτι και συνέχισαν τη διεκδίκηση μιας θέσης μέσα στην πρώτη τετράδα, αφού υπάρχουν ελπίδες και πιθανότητες.

Ξεπερνώντας σαν σταματημένο τον Μάρτιν Ντεμικέλις στο 16ο και πλασάροντας υποδειγματικά τον Χαρτ, ο Μάρκους Ράσφορντ έγινε ο νεότερος σκόρερ στην ιστορία των ντέρμπι της πόλης, σε ηλικία μόλις 18 ετών και 141 ημερών!

Με αυτή την επίδοση, ξεπέρασε τον Γουέιν Ρούνεϊ που μέχρι λίγο μετά τις 18:00 το απόγευμα της Κυριακής, ήταν εκείνος ο νεότερος σκόρερ στη συγκεκριμένη, ιστορική κόντρα, αν και ο νυν αρχηγός του συλλόγου είναι ο κορυφαίος σκόρερ στο ντέρμπι με 11 τέρματα.

Όταν εκείνος είχε βρει το δρόμο για τα δίχτυα, ήταν σε ηλικία 19 ετών και 112 ημερών και το έπραξε στις 13/2/2005, ανοίγοντας το σκορ στο «Etihad» στο 68ο λεπτό για να διαμορφώσει το τελικό 2-0 εκείνου του αγώνα ο Νταν με αυτογκόλ...

Τρίτος αυτή τη στιγμή στη λίστα με τους νεότερους σκόρερ των «κόκκινων διαβόλων» στα ντέρμπι με τους «πολίτες», είναι ο Πολ Σκόουλς, που είχε βρει το δρόμο για τα δίχτυα σε ηλικία 20 ετών και 332 ημερών.

Πάμε αρκετά πιο πίσω σε χρονολογία για το γκολ του κοκκινομάλη χαφ που έχει πλέον αποσυρθεί και ... ρίχνει τα «βέλη» του μέσω του τηλεοπτικού σχολιασμού για την χαμένη ταυτότητα της ομάδας. Το γκολ του, είχε σημειωθεί με κεφαλιά δίχως καν να σηκωθεί από το έδαφος, στις 14/10/1995, χαρίζοντας τη νίκη στη Γιουνάιτεντ με το τελικό 1-0.

Μπορείτε να δείτε το γκολ του εδώ μέσω του βίντεο που είχε δημιουργήσει η Γιουνάιτεντ

Έπειτα συναντάμε και πάλι τον Γουέιν Ρούνεϊ, λόγω και της ... εξαιρετικής παράδοσης που έχει καταγράψει απέναντι στους γαλάζιους της πόλης.

Στις 9/12/2006, σε ηλικία 21 ετών και 46 ημερών σκοράρει και είναι αυτός που δείχνει το δρόμο για την τελική επικράτηση επί της Σίτι με το τελικό 3-1 στο «Ολντ Τράφορντ».

Χρίζεται σκόρερ μόλις στο 5ο λεπτό,ο Λουίς Σαχά τότε για τη Γιουνάιτεντ έδωσε αέρα δύο τερμάτων στην ομάδα του Φέργκιουσον πριν φύγει το πρώτο ημίχρονο, για να μειώσει προσωρινά στην επανάληψη ο Τραμπέλσι για τους φιλοξενούμενους και να διαμορφώσει το αποτέλεσμα του αγώνα ο Κριστιάνο Ρονάλντο.

Το Top-5 ολοκληρώνει ο Μάριο Μπαλοτέλι, με τη φανέλα της Σίτι. Είναι ο μοναδικός ... εκπρόσωπος των «πολιτών» σε αυτή τη λίστα με τους νεότερους σκόρερ στη μεγάλη «μάχη» του Μάντσεστερ.

Στις 23/10/2011, σε ημερομηνία που θέλουν να ξεχάσουν και τη θεωρούν... μαύρη μέρα, οι οπαδοί της Γιουνάιτεντ, ο Ιταλός επιθετικός είχε σκοράρει σε ηλικία 21 ετών και 72 ημερών.

Φανέρωσε το μπλουζάκι με το σύνθημα... κατατεθέν του, «Why Always Me?» αφού λίγες μέρες νωρίτερα είχε βρεθεί στο επίκεντρο όταν λίγο έλειψε να κάψει το σπίτι του παίζοντας με πυροτεχνήματα, αλλά ήταν εκείνος που έστρωσε το δρόμο για το εκπληκτικό 6-1 που αποτέλεσε τη μεγαλύτερη εντός έδρας ήττα της Γιουνάιτεντ από το 1955!

Για να μην τον αφήσουμε παραπονεμένο από τη στιγμή που ερχόταν αμέσως μετά και μέχρι πριν μια μέρα ήταν εκείνος στους πέντε νεότερους, θα δούμε και τον Κριστιάνο Ρονάλντο...

Στο πέρασμά του από τους «κόκκινους διαβόλους», φυσικά, είχε βρει δίχτυα κόντρα στη Σίτι, σε ηλικία 21 ετών και 307 ημερών, την 9η Δεκεμβρίου του 2006.

Το ματς προαναφέρθηκε, αφού είχε σκοράρει και ο Ρούνεϊ, με γκολ το οποίο τον κατατάσσει πλέον και στην 4η θέση της σχετικής λίστας με τις ηλικίες...

 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα