Αταλάντα - Μπολόνια 2-0 (vid)

Κώστας Ζάλιαρης
Αταλάντα - Μπολόνια 2-0 (vid)

bet365

Με... μαέστρο τον Αλεσάντρο Ντιαμάντι που έφτιαξε ένα γκολ, αλλά έστειλε και ο ίδιος τη μπάλα στα δίχτυα, η Αταλάντα επικράτησε 2-0 της Μπολόνια παίρνοντας την πρώτη της νίκη από τον Δεκέμβρη!

Ο χαρακτηρισμός «πολύτιμη» είναι ίσως... πολύ μικρός για να συνδυάσει τη νίκη που πήρε η ομάδα του Ρέχα στην 30η αγωνιστική της Serie A.

Με την κατάσταση που είχε διαμορφωθεί να κάνει εξαιρετικά ζόρικη την «αποστολή» της Αταλάντα για τη σωτηρία και η ... καλή μέρα, φάνηκε από την αρχή λόγω της διάθεσης που έδειξε ο Αλεσάντρο Ντιαμάντι στο χορτάρι.

Ταλαιπωρώντας συνεχώς τους αντίπαλους αμυντικούς, με πολλές κινήσεις και απειλώντας την εστία του Μιράντε, πρωταγωνίστησε στη νίκη με σκορ 2-0.

Στο 27ο λεπτό, αφού πρώτα είχε... χορέψει δύο αντιπάλους, έκανε τη μπαλιά προς τον Πάπου Γκόμες ο οποίος έδωσε το προβάδισμα στους «μπεργκαμάσι», με τον Μαϊέτα να στέλνει τη μπάλα στα δίχτυα στο 33', δίχως όμως να μετρήσει το γκολ για τους «ροσομπλού» αφού ορθά ο επόπτης σήκωσε το σημαιάκι του για οφσάιντ.

Πριν βγει το πρώτο μέρος, στις καθυστερήσεις, ο Ντιαμάντι διαμόρφωσε το αποτέλεσμα της αναμέτρησης, με τον Πινίγια να έχει κάνει όλη τη δουλειά κυνηγώντας τον Μαϊέτα στο κόρνερ για να του κλέψει τη μπάλα και να τροφοδοτήσει τον φορ της ομάδας από το Μπέργκαμο.

Στην επανάληψη, η Μπολόνια θα μπορούσε να μειώσει αν ο Σπορτιέλο δεν επεδείκνυε εκπληκτικά ρεφλέξ σε φάση που άθελά του ο Μασιέλο λίγο έλειψε να πετύχει αυτογκόλ, ενώ, ο Πινίγια αστόχησε σε πέναλτι, με Μιράντε να σώζει.

Οι φιλοξενούμενοι στο «Stadio Azzurri d’Italia» (απ' όπου τελευταία φορά έφυγαν νικητές το 2009) ολοκλήρωσαν το ματς με εννέα ποδοσφαιριστές, αφού οι Μπαγιέ (78') και Γκασταλντέλο (85') αντίκρισαν την κόκκινη κάρτα.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Αταλάντα: Σπορτιέλο, Μασιέλο, Παλέτα, Στεντάρντο, Ντράμε, Κούρτιτς (72' Μιλιάτσιο), Ντε Ρουν, Τσιγκαρίνι, Ντιαμάντι (53' Ραϊμόντι), Πινίγια, Γκόμες (89' Ντ'Αλεσάντρο)

Μπολόνια: Μιράντε, Μπαγιέ, Γκασταλντέλο, Μαϊέτα, Μορλέο (71' Μασίνα), Μπρίγκι, Ντιαβαρά, Μπριένσα (46' Μουνιέ), Ρίτσο (64' Ακουαφρέσκα), Φλοκάρι, Τζιακερίνι

 

SERIE A Τελευταία Νέα