Κλοπ: «Ανυπομονώ να βρεθώ ξανά εκεί...»

Gazzetta team
Κλοπ: «Ανυπομονώ να βρεθώ ξανά εκεί...»

bet365

Ο Γίργκεν Κλοπ θα βρεθεί αντιμέτωπος με την αγαπημένη του Ντόρτμουντ στα προημιτελικά του Europa League και σε συνέντευξη που παραχώρησε στην επίσημη ιστοσελίδα της Λίβερπουλ, δήλωσε ανυπόμονος για την επιστροφή του στο «Σίγκναλ Ιντούνα Παρκ».

Ο Γίργκεν Κλοπ θα επιστρέψει στον τόπο... λατρείας του, καθώς η Λίβερπουλ θα αντιμετωπίσει την Μπορούσια Ντόρτμουντ στα πλαίσια της προημιτελικής φάσης του Europa League και ο Γερμανός τεχνικός μίλησε για το γεγονός στην επίσημη ιστοσελίδα των «Reds», τονίζοντας πως ανυπομονεί για την επιστροφή του στο «Σίγκναλ Ιντούνα Παρκ».

Aναλυτικά η συνέντευξη που παραχώρησε στην επίσημη ιστοσελίδα των «Reds»:


- Γίργκεν, η Λίβερπουλ έτυχε την Μπορούσια Ντόρτμουντ στη σημερινή κλήρωση του Europa League. Ποια είναι η αντίδρασή σου;

«Είμαι πραγματικά χαρούμενος με την κλήρωση. Χθες, είπα γιατί θα έπρεπε να ευχόμαστε να μας τύχει η πιο δυνατή ομάδα στη διοργάνωση. Είμαστε στα προημιτελικά και αν θέλουμε να κατακτήσουμε το Europa League, θα πρέπει να αντιμετωπίσουμε τις πιο ισχυρές ομάδες. Είναι καλύτερο να παίξεις ενάντια σε αυτές σε διπλά παιχνίδια, παρά σε μονό. Είμαι πραγματικά χαρούμενος που θα πάω με τη νέα μου ομάδα στη Ντόρτμουντ, είμαι πραγματικά χαρούμενος που θα δείξω στα παιδιά αυτό το πανέμορφο γήπεδο, αυτή την εξαιρετική πόλη. Είναι μια ιστορία που μόνο το ποδόσφαιρο μπορεί να γράψει. Είμαστε όλοι ευχαριστημένοι. Κατά τη διάρκεια της κλήρωσης βλέπαμε το βίντεο της ανάλυσης της Σαουθάμπτον και μετά από αυτό πήγαμε αμέσως για προπόνηση, οπότε πιθανότατα το κινητό μου θα είναι γεμάτο από μηνύματα. Θα πρέπει να ρίξω μια ματιά»!

Θα πληγώσει την πρώην ομάδα του ο Κλοπ; Η Interwetten προσφέρει σε απόδοση 5.70 τη νίκη της Λίβερπουλ στην Γερμανία.

- Είπες ότι είναι μια ιστορία που μόνο το ποδόσφαιρο θα μπορούσε να γράψει. Μπορείς να επιτρέψεις στον εαυτό σου να φανταστεί δύο γεμάτα γήπεδα, με τους οπαδούς και των δύο ομάδων να τραγουδούν το «You'll Never Walk Alone»; Θα είναι πραγματικά ξεχωριστό...

«100%... 100%! Δύο από τους μεγαλύτερους συλλόγους παγκοσμίως θα συναντηθούν στο Europa League, συνεπώς όλοι όσοι πίστευαν πριν από μήνες ότι θα είναι μια βαρετή διοργάνωση, χωρίς ενδιαφέρον, ελπίζω τις τελευταίες εβδομάδες να έχουν αλλάξει άποψη. Τα παιχνίδια απέναντι στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ήταν αμφότερα εξαιρετικά, όπως εξαιρετικά θα είναι και αυτά απέναντι στην Ντόρτμουντ. Το να πας στο Ντόρτμουντ και να παίξεις εκεί, είναι ένα από τα καλύτερα πράγματα που μπορείς να κάνεις στο ποδόσφαιρο. Και μετά, αντίστοιχα, όλοι θα ανυπομονούν να έρθουν στο Άνφιλντ. Είναι το ποδόσφαιρο στα καλύτερά του, όπως πρέπει να είναι. Όλοι ανυπομονούν για αυτό. Θα είναι δύο παιχνίδια με πραγματική ένταση και αυτό είναι καλό».

- Ξέρουμε πως για σένα προσωπικά, το μόνο που υπάρχει στο μυαλό σου είναι η ομάδα και το τι θα κάνει στις αναμετρήσεις αυτές, όμως θα επιτρέψεις στον εαυτό σου να έχει μια σύντομη, ξεχωριστή στιγμή, όταν θα επιστρέψεις στο «Σίγκναλ Ιντούνα Παρκ»;

«Υπάρχουν δύο πράγματα που θέλω να σχετικά με αυτό το ζήτημα. Από τη μια πλευρά, ήμουν 18 χρόνια στην Μάιντς και στο διάλειμμα που έκανα μετά από επτά χρόνια στην Ντόρτμουντ επισκέφθηκα το γήπεδό της. Όχι σαν προπονητής, απλά πήγα εκεί. Ποτέ δεν είναι εύκολο να επιστρέφεις και να συναντάς φίλους ή να κάνεις οτιδήποτε σε μια παλιά σου ομάδα, επειδή υπάρχει ένας άλλος προπονητής. Σκέφτηκα πως δε θέλω να ενοχλώ με την παρουσία μου. Έχω το ίδιο πρόβλημα με την Ντόρτμουντ, για να είμαι ειλικρινής. Έχω εισιτήρια για τρία ακόμα χρόνια, ο γιος μου τα χρησιμοποιεί και πηγαίνει συχνά στο γήπεδο, όταν φυσικά δεν είναι στο Λίβερπουλ.

Ανυπομονώ να βρεθώ ξανά εκεί. Λατρεύω αυτό το μέρος, έζησα εκεί μερικές από τις καλύτερες στιγμές στη ζωή μου, οπότε φυσικά και ανυπομονώ. Από την άλλη πλευρά, σιχαίνομαι τον ντόρο που γίνεται γύρω από το πρόσωπό μου σε αυτά τα παιχνίδια. Ξέρω πως υπάρχουν πολλές ειδικές περιστάσεις, αυτό είναι σαφές, αλλά για να είμαι ειλικρινής δε μου αρέσει. Θα κάνω αυτό που πρέπει να κάνω και μετά θα δούμε. Είμαι όσο συγκεντρωμένος γίνεται στο παιχνίδι και τους παίκτες μου, όπως και αυτοί. Κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού, όλη η προσοχή μου θα είναι στραμμένη στην ομάδα, αν θέλει κάποιος να μου μιλήσει μετά το παιχνίδι, θα είμαι διαθέσιμος».


- Όπως είπες, αναμένουμε δύο παιχνίδια με μεγάλη ένταση, δύο πολλά υποσχόμενα παιχνίδια.

«Σίγουρα. Η Ντόρτμουντ είναι μια πολύ δυνατή ομάδα στη Γερμανία και πιθανότατα στα περισσότερα πρωταθλήματα του κόσμου, θα έβγαινε πρωταθλήτρια φέτος. Στη Γερμανία, έχει το πρόβλημα ότι στο πρωτάθλημα βρίσκεται και η Μπάγερν Μονάχου. Είναι όμως μόνο πέντε πόντους πίσω και έχουν ακόμα ελπίδες να κερδίσουν το πρωτάθλημα. Είναι ένας πραγματικά δυνατός αντίπαλος. Όμως και εμείς, δεν είμαστε κακοί! Όλοι γνωρίζουν ότι τα καλύτερά μας παιχνίδια τα έχουμε κάνει απέναντι σε πραγματικά δυνατές ομάδες, οπότε γνωρίζουμε πως να παίξουμε, γνωρίζουμε πως να τα χειριστούμε και επίσης γνωρίζουμε πολλούς παίκτες της Ντόρτμουντ, αν όχι όλους περίπου το 98%. Οπότε η πρόκριση είναι ανοιχτή και πιστεύω πως είναι δύο παιχνίδια που θα παρακολουθήσει όλος ο κόσμος».

 

EUROPA LEAGUE Τελευταία Νέα