Nταμπίζας: «Ζωής ή θανάτου το Νιούκαστλ-Σάντερλαντ»

Gazzetta team
Nταμπίζας: «Ζωής ή θανάτου το Νιούκαστλ-Σάντερλαντ»

bet365

Ο πρώην άσος της Νιούκαστλ, Νίκος Νταμπίζας, μίλησε στην Chronicle για το ντέρμπι του Tyne-Wear.

«Νομίζω ότι είναι δύσκολη περίοδος γενικά για το κλαμπ» είπε ο 42χρονος πρώην διεθνής κεντρικός αμυντικός. «Φυσιολογικά, με την ποιότητα που έχουν, πρέπει να μάχονται για να κατακτήσουν κάτι και όχι να προσπαθούν να αποφύγουν τον υποβιβασμό. Ομως έτσι είναι το ποδόσφαιρο, δεν μπορείς να τα βάλεις κάτω σε ένα χαρτί, να κάνεις ένα σχέδιο και να πεις 'θα έχουμε αυτά τα αποτελέσματα'. Είναι απρόβλεπτο παιχνίδι. Θα είναι φανταστικός αγώνας για την Νιούκαστλ και την Σάντερλαντ. Στην Ελλάδα λέμε 'είναι ματς ζωής ή θανάτου».

Nτέρμπι τεράστιου μίσους την Κυριακή στην Αγγλία, μεταξύ Νιούκαστλ και Σάντερλαντ. Στο 3.35 προσφέρεται η ισοπαλία στη Magicbet.

Ο Νταμπίζας συνέχισε. «Η ομάδα που θα νικήσει θα έχει πολύ μεγάλες πιθανότητες να σωθεί, εκείνη που θα χάσει θα έχει μεγάλο πρόβλημα. Είναι μια δύσκολη περίοδος για την Νιούκαστλ, δεν μπορώ όμως να δώσω κάποια συμβούλη. Πιστεύω ότι οι παίκτες από μόνοι τους μπορούν να βρουν λύσεις, να διαχειριστούν τα συναισθήματά τους, αυτό είναι το όλο θέμα. Θα είναι πολύ δύσκολο ματς και θα υπάρξουν πολλά mind games. Δεν έχει να κάνει με το ταλέντο, το ταλέντο δεν παίζει ρόλο σε αυτές τις περιπτώσεις. Πρέπει να έχεις πνευματική δύναμη και να ελέγχεις τα συναισθήματά σου, την ένταση του αγώνα και να προσπαθείς να τα μετατρέψεις σε αποτέλεσμα. Η μεγαλύτερη συμβουλή που θα μπορούσα να δώσω θα ήταν να διαχειριστούν την πίεση αφού αν 'τραλαθείς' μπορεί να σου δημιουργήσει προβλήματα. Πρέπει να είσαι δυνατός και να διατηρείς τον έλεγχο».

 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα