Ο Γκουαρντιόλα, ο Μάρκο κι οι αλλαγές

Ο Γκουαρντιόλα, ο Μάρκο κι οι αλλαγές

Ο Γκουαρντιόλα, ο Μάρκο κι οι αλλαγές

bet365

Ο Κώστας Νικολακόπουλος σχολιάζει στο blog του στο Gazzetta.gr το πώς «ο Μάρκο Σίλβα διόρθωσε τα λάθη του».

Κατά κοινή ομολογία, παίκτης-κλειδί της απίστευτης ανατροπής της Μπάγερν χθες το βράδυ ήταν ο Κομάν.

Ο πιτσιρικάς εξτρέμ μπήκε στο ματς και τα έκανε όλα άνω κάτω, αφού ήταν μέσα στις φάσεις των τριών εκ των τεσσάρων γκολ της Μπάγερν.

Ακόμη, όμως, και στο μοναδικό γκολ που δεν ήταν ο ίδιος ο Κομάν μέσα, είτε ως δημιουργός, είτε ως εκτελεστής, ήταν πρωταγωνιστής ο Αλκάνταρα, δηλαδή μία άλλη αλλαγή του Γκουαρντιόλα.

Για να επιβεβαιωθεί για άλλη μία φορά πόσο τεράστια υπόθεση είναι να έχεις στον πάγκο παίκτες που μπορεί να σου γυρίσουν ένα παιχνίδι.

Και θυμήθηκα τα μπινελίκια που άκουσε ο Μάρκο Σίλβα, γιατί δεν ξεκίνησε με τον Παναθηναϊκό τον Πάρντο και δεν έπαιξε με ένα κλασικό εξτρέμ και μετά τον έβαλε και διόρθωσε το λάθος του κλπ, κλπ «ωραία πράγματα».

Προσέξτε, κατηγορείται από «ειδικούς» κι οπαδούς ο Πορτογάλος, σε ντέρμπι που κέρδισε τον Παναθηναϊκό 3-1, ενώ έχανε 0-1 από το 3’. Και την στιγμή που στο αμέσως προηγούμενο παιχνίδι, είχε κερδίσει 2-1 μέσα στην Τούμπα, χάνοντας 0-1 από το 10’! Αλλά ας το αφήσουμε αυτό. Πάμε στο ντέρμπι.

Ο Μάρκο είχε να αντιμετωπίσει τον Παναθηναϊκό, ξέροντας ότι δεν μπορεί να υπολογίζει στον Ντουρμάζ. Ήθελε λοιπόν να έχει τουλάχιστον ένα πολύ δυνατό όπλο στον πάγκο του. Να έχει τον Πουλίδο και τον Ερνάνι, αλλά να έχει κι ένα πιο δυνατό όπλο. Η επιλογή ήταν «Τσόρι η, Πάρντο».

Σου λέει λοιπόν θα βάλω Τσόρι, που μου έχει δείξει πολλές φορές ότι παίζει καλύτερα όταν ξεκινάει παρά όταν μπαίνει αλλαγή. Θα περάσω αριστερά τον Φορτούνη και θα έχω πρώτη αλλαγή τον Πάρντο, που έχει να παίξει ένα μήνα λόγω τραυματισμού, αλλά για μισή ώρα θα είναι μια χαρά. Αν μεν είμαι μπροστά στο σκορ, θα βρει χώρους και θα τους τσακίσει. Κι αν είμαι πίσω στο σκορ, θα με βοηθήσει με τις διεισδύσεις του απέναντι σε ένα αριστερό μπακ μεγάλης ηλικίας (Πράνιτς), που θα έχει επιπλέον και την κόπωση.

Το σχέδιο ήταν έξοχο! Απλά δεν βγήκε η επιλογή του Τσόρι, γιατί δεν βρέθηκε σε καλή βραδιά. Ο Φορτούνης από αριστερά ήταν πηγή κινδύνων για τον Παναθηναϊκό κι από εκείνη τη θέση ξεκίνησε τόσο τη φάση του 1-1, όσο και τις δύο μεγάλες ευκαιρίες του Φουστέρ. Ο δε Πάρντο μπήκε μέσα και ταλαιπώρησε αφάνταστα την άμυνα του Παναθηναϊκού, βοηθούμενος στα τελευταία λεπτά κι από το άλλο φρέσκο αίμα, τον Ερνάνι και τον Πουλίδο, που συνεργάστηκαν στη φάση του φάουλ του 2-1, ο δε Πορτογάλος έχασε κι ευκαιρία για 4-1 στο 93’!

Ήταν μία εκπληκτική διαχείριση αγώνα από πλευράς Μάρκο Σίλβα, με βάση τα δεδομένα που είχε. Κι αυτή την διαχείριση εμείς την βγάζουμε, «διόρθωσε τα λάθη του»!...

Και να σας πω κάτι, μετά από 32 χρόνια ρεπορτάζ Ολυμπιακού;

Ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα του Ολυμπιακού διαχρονικά, ίσως το μεγαλύτερο (!), είναι πως ΟΛΟΙ στον Ολυμπιακό, μα όλοι, από τον πρώτο ως τον τελευταίο, θεωρούμε ότι ξέρουμε καλύτερη μπάλα από ΟΛΟΥΣ τους προπονητές.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Κώστας Νικολακόπουλος
Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Κώστας Νικολακόπουλος έγινε δημοσιογράφος από…σπόντα. Από τη Νομική και τη δικηγορία η, το επάγγελμα του δικαστικού, που υποτίθεται ότι ήταν στα πλάνα του (εξ ου κι οχαρακτηρισμός «ανακριτή» από τον Γ. Λούβαρη!), βρέθηκε ξαφνικά στον ΦΙΛΑΘΛΟ, όταν πρωτογεννήθηκε η ιδέα αυτής της εφημερίδας από τους Ν. Καραγιαννίδη και Ι. Μαθιουδάκη. Ένα χρόνο ρεπορτάζ Πανιώνιου και Αιγάλεω (μαζί), ένα χρόνο ΑΕΚ και από την άνοιξη του 1984 έως και σήμερα ρεπορτάζ Ολυμπιακού, όπου τα έχει δει όλα. Πρώτα τα λεγόμενα πέτρινα χρόνια και μετά πρωταθλήματα το ένα μετά το άλλο. Του αρέσει να γράφει για μεταγραφές, αλλά ο ίδιος τις αποφεύγει. Σε 40 χρόνια έχει κάνει δύο! Το 1992 στο ΦΩΣ του Θ. Νικολαϊδη και μετά στον ΓΑΥΡΟ που στη συνέχεια έγινε ένα με τον Κόκκινο Πρωταθλητή. Πάνω από μία δεκαετία καλύπτει το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού στον Σπορ FM.