Κωνσταντινέας στο gazzeta.gr: «Χρέος της κυβέρνησης να ψηφιστεί η τροπολογία που έφερα»

Κωνσταντινέας στο gazzeta.gr: «Χρέος της κυβέρνησης να ψηφιστεί η τροπολογία που έφερα»

bet365

Ο βουλευτής Μεσσηνίας με τον ΣΥΡΙΖΑ, Πέτρος Κωνσταντινέας μιλάει στο gazzetta.gr για την πρωτοβουλία του να συμπεριληφθεί η τροπολογία του εκλογικού συστήματος των Ομοσπονδιών επισημαίνοντας την αναγκαιότητα της!


Ο πρώην διεθνής διεθνής ρέφερι και νυν βουλευτής του κυβερνώντος κόμματος είχε καταθέσει προ πολλού μία σειρά από καθοριστικές προτάσεις με σκοπό την εξυγίανση του ελληνικού αθλητισμού.

Ο Πέτρος Κωνσταντινέας, μεταξύ άλλων υποστηρίζει με θέρμη την καθιέρωση ενός αναλογικού συστήματος εκλογής της διοίκησης των αθλητικών ομοσπονδιών προκειμένου να κατοχυρωθεί η ουσιαστική ανεξαρτησία τους.

Ο Υπουργός Αθλητισμού, Σταύρος Κοντονής, αποφάσισε να φέρει το νομοσχέδιο περί ντόπινγκ με τη μορφή κατεπείγοντος χωρίς να υπάρχουν σε αυτό οι τροπολογίες για τις αλλαγές στο εκλογικό σύστημα των αθλητικών ομοσπονδιών.

Ο Πέτρος Κωνσταντινέας αντέδρασε άμεσα ενημερώνοντας το Πρωθυπουργικό γραφείο και εν συνεχεία συγκέντρωσε 70 υπογραφές Βουλευτών προκειμένου να ενταχθεί η συγκεκριμένη τροπολογία στο Νόμο.

Ο κ. Κοντονής ισχυρίστηκε πως για τεχνικούς λόγους δεν γινόταν να ενταχθεί στην παρούσα φάση τούτη η τροπολογία. Άλλωστε σύμφωνα με τον κανονισμό σε Νόμο που κατατίθεται με την μορφή του κατεπείγοντoς όπως είναι αυτός δεν υπάρχει η δυνατότητα πρόσθεσης τροπολογιών.

Στη σχετική συνεδρίαση για το νομοσχέδιο για την WADA, μάλιστα έδωσε το παρών ο Υπουργός Επικρατείας Αλέκος Φλαμπουράρης, ο οποίος φέρεται να τάχθηκε υπέρ της τροπολογίας που εισηγήθηκε ο Πέτρος Κωνσταντινέας.

Ο βουλευτής Μεσσηνίας με τον ΣΥΡΙΖΑ, μίλησε στο gazzetta.gr για την χθεσινή ταραχώδη συνεδρίαση.

«Πράγματι, με δική μου πρωτοβουλία έφερα την τροπολογία που προβλέπει αλλαγή στο εκλογικό σύστημα των αθλητικών ομοσπονδιών.

Υπήρχε σύμπνοια από όλους τους βουλευτές. Τέθηκε το θέμα της απλής αναλογικής. Είναι ένα πάγιο αίτημα της κυβέρνησης.

Στηρίζω τις προγραμματικές δηλώσεις του Πρωθυπουργού για εξυγίανση του αθλητισμού αλλά και του προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ. Δεν υπάρχουν αντίπαλα στρατόπεδα στην Αριστερά. Η Αριστερά είναι μία και είναι ενωμένη.

Χαίρομαι που και ο κ. Κοντονής με την ανακοίνωση που εκδόθηκε κινείται προς αυτή κατεύθυνση.

Ο Υπουργός μας εξήγησε πως επειδή ακόμη μιλάει με τις ομοσπονδίες και για τεχνικούς λόγους δεν μπορεί η τροπολογία να περάσει πριν από τον Μάιο. Είναι κάτι για το οποίο δεσμεύθηκε», τόνισε χαρακτηριστικά ο Πέτρος Κωνσταντινέας.

Ο παλαίμαχος διαιτητής επισημαίνει πως δεν τίθεται θέμα σύγκρουσης, σημειώνοντας πως έχει δεσμευθεί στον κόσμο για τις συγκεκριμένες θέσεις οι οποίες είναι ζωτικού χαρακτήρα για τον ελληνικό αθλητισμό.

«Δεν έφερα τίποτα παραπάνω και τίποτα λιγότερο απ'ότι δεσμευθήκαμε στον κόσμο. Δεν υπάρχει καμία σύγκρουση. Αξιοποιώ το πρόγραμμα για το οποίο δεσμεύθηκα προεκλογικά.

Καλυφθήκαμε από την δέσμευση του κ. Κοντονή για τον Μάιο. Σεβόμενος τον Αλέξη Τσίπρα και το κόμμα συμφωνήσαμε για την συγκεκριμένη τροπολογία».

Στην τροπολογία Κωνσταντινέα προβλέπονται:

Α) Σύστημα απλής αναλογικής στις εκλογές των Ομοσπονδιών και των Ενώσεων.

Β) Περιορισμό δύο θητειών για τα μέλη των Δ.Σ. των Ενώσεων και των Ομοσπονδιών.

Γ) Συγκρότηση των σημαντικών επιτροπών με μέλη και από την αντιπολίτευση.

Ο ίδιος υποστηρίζει πως δεν ενήργησε αυτοβούλως, αλλά έχοντας την στήριξη μεγάλης μερίδας των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ.

«Δεν ενήργησα σε καμία περίπτωση αυτοβούλως. Είναι χρέος της κυβέρνησης να ψηφιστεί η συγκεκριμένη τροπολογία. Δόθηκαν αμοιβαίες εξηγήσεις από τον Υπουργό και πλέον προχωρούμε κανονικά.

Ο τελευταίος που θα εγκατέλειπα το καράβι το καράβι θα ήμουν εγώ. Ισχύει αυτό που έχω πει. Στηρίζω απόλυτα τον Αλέξη Τσίπρα. Η προσπάθεια εξυγίανσης που έχει ξεκινήσει η κυβέρνηση της Αριστεράς οφείλει να πετύχει τον σκοπό της. Σε αυτήν την προσπάθεια συστρατεύομαι με όλες μου τις δυνάμεις.

Την τροπολογία του Πέτρου Κωνσταντινέα υπέγραψαν 70 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, οι οποίοι είναι οι εξής:
Κωνσταντινέας Πέτρος
Σαρακιώτης Ιωάννης
Τζούφη Μερόπη
Σκουφά Μπέτυ
Παπαδόπουλος Νικόλαος
Ρίζος Δημήτριος
Γκιόλιας Ιωάννης
Μπίλλης Μάκης
Κατσής Μάριος
Καραγιουσούφ Αγιάν
Γκαρά Νατάτα
Λάππας Σπύρος
Αντωνίου Χρήστος
Σταματάκη Ελένη
Κωστοπαναγιώτου Ηλίας
Δημαράς Γεώργιος
Μπαξεβανάκης Δημήτριος
Ντζιμάνης Γεώργιος
Στογιαννίδης Γρηγόρης
Μουσταφά Μουσταφά
Μπαλαούρας Γεράσιμος
Αυλωνιτού Ελένη
Σεβαστάκης Α. Δημήτριος
Πρατσόλης Αναστάσιος
Μορφίδης Κώστας
Παπαφιλίππου Γεώργιος
Θεοφύλακτος Ιωάννης
Χρυσούλα Κατσαβριά-Σιωροπούλου
Τσόγκας Γεώργιος
Κοζομπόλη Γιώτα
Μιχελογιαννάκης Ιωάννης
Εμμανουηλίδης Δημήτριος
Μιχελής Αθανάσιος
Ακριώτης Γεώργιος
Καρακώστα Εύη
Τελιγιορίδου Ολυμπία
Σηφάκης Ιωάννης
Στέφος Γιάννη
Κατριβάνου Βασιλική
Τριαντάφυλλος Μηταφίδης
Ζεμπέκ Χουσεΐν
Σαντορινιός Νεκτάριος
Βάκη Φωτεινή
Ουρσουζιδης Γιωργος
Άννα Βαγενά
Γιάννης Καραγιάννης
Χαρά Καφαντάρη
Δημητριάδης Μίμης
Μεϊκόπουλος Αλέξανδρος
Γάκης Δημήτριος
Μπγιάλας Χρήστος
Παπανάτσιου Κατερίνα
Τσίρκας Βασίλης


 

Τελευταία Νέα