Εσωτερικές αντιδράσεις για Κοντονή!

Δημήτρης Τομαράς
Εσωτερικές αντιδράσεις για Κοντονή!

bet365

Ο Κοντονής βρίσκεται σε δύσκολη θέση μετά την εσωτερική... αντιπολίτευση που είχε από στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ (και) για το θέμα της τροπολογίας του εκλογικού συστήματος των Ομοσπονδιών.
Ο Υπουργός Αθλητισμού, Σταύρος Κοντονής, συνεχίζει την προσπάθειά του για όλα τα ανοιχτά μέτωπα σε ποδόσφαιρο και αθλητισμό, ωστόσο τα «συντροφικά»... χτυπήματα που δέχεται ανάγκασαν τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα να στείλει σε ρόλο «κυανόκρανου» τον Υπουργό Επικρατείας Αλέκο Φλαμπουράρη στην σχετική συνεδρίαση για το νομοσχέδιο για την WADA. Οι αντιδράσεις που προκλήθηκαν αρχικά είχαν να κάνουν με τον λόγο που πήγε στη Βουλή ως κατ' επείγον το νομοσχέδιο για το ντόπινγκ ο Κοντονής και μετά για την επιλογή του να μην συμπεριλάβει στο αθλητικό νομοσχέδιο για το ντόπινγκ τροπολογία που να ρυθμίζει το εκλογικό σύστημα των ομοσπονδιών.
Ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Πέτρος Κωνσταντινέας, βλέποντας να μην συμπεριλαμβάνεται η συγκεκριμένη τροπολογία επεδίωξε να αντιδράσει άμεσα και ενημερώνοντας το Πρωθυπουργικό γραφείο μάζεψε 70 υπογραφές Βουλευτών προκειμένου να ενταχθεί η συγκεκριμένη τροπολογία στο Νόμο. Η αντίδραση του Σταύρου Κοντονή ήταν να επικαλεστεί πως για νομικούς λόγους δεν μπορεί να ενταχθεί τώρα αυτή η τροπολογία (σ.σ. σύμφωνα με τον κανονισμό σε Νόμο που κατατίθεται με την μορφή του κατεπείγοντoς όπως είναι αυτός δεν υπάρχει η δυνατότητα πρόσθεσης τροπολογιών).
Ωστόσο το όλο... σκηνικό που δημιουργήθηκε έφερε σε δύσκολη θέση τον Κοντονή. Όλα αυτά προκάλεσαν μία δυσάρεστη κατάσταση στην συνεδρίαση του αθλητικού τομέα των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ που προηγήθηκε της εισαγωγής του Νόμου στην επιτροπή μορφωτικών υποθέσεων της Βουλής. Μάλιστα η κατάσταση ήταν τέτοια που το παρών στην συζήτηση έδωσε ο Υπουργός Επικρατείας Αλέκος Φλαμπουράρης που είχε εντολή από το Πρωθυπουργικό γραφείο να κρατήσει τις ισορροπίες και να μην διαταραχθεί και άλλο η συνοχή της Κυβέρνησης που τις τελευταίες ώρες δέχεται πλήγματα και από άλλες πλευρές.
Το ζήτημα είναι πως ο Σταύρος Κοντονής δεν έχει πλέον την στήριξη που είχε ως Υπουργός Αθλητισμού από το εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ. Η συνεδρίαση ήταν έντονη και κάποια στιγμή οι τόνοι από τις αντιμαχόμενες πλευρές ανέβηκαν πάρα πολύ που χρειάστηκε πρώτα η παρέμβαση του κ. Φλαμπουράρη για να ηρεμήσει η κατάσταση και στην συνέχεια η υπόσχεση που έδωσε ο κ. Κοντονής ότι η επίμαχη τροπολογία θα είναι ενταγμένη στο νέο αθλητικό Νόμο που εδώ και πάρα πολλούς μήνες προετοιμάζεται και θα κατατεθεί τον Μάϊο. Ορισμένοι πάντως εκτιμούσαν πως μπορεί να υπάρξει και αργοπορία...
Μετά από την τελευταία υπόσχεση η ομάδα των Βουλευτών που ζητούσε την κατάθεση της τροπολογίας υποχώρησε και φαινομενικά το θέμα λύθηκε. Προσωρινά βέβαια... Σημειώνεται πως στην τροπολογία που ήθελε η ομάδα των «70» να κατατεθεί προβλέπονταν:
Α) Σύστημα απλής αναλογικής στις εκλογές των Ομοσπονδιών και των Ενώσεων.
Β) Περιορισμό δύο θητειών για τα μέλη των Δ.Σ. των Ενώσεων και των Ομοσπονδιών.
Γ) Συγκρότηση των σημαντικών επιτροπών με μέλη και από την αντιπολίτευση.
Πάντως οι εξελίξεις αυτές ήταν ακόμη ένα δείγμα της εσωτερικής αντιπολίτευσης που δέχεται εδώ και μήνες ο Σταύρος Κοντονής και είναι δεδομένο πως δεν αισθάνθηκε καθόλου καλά από την στιγμή που δεν βρήκε στήριξη από τα ανώτατα κλιμάκια της Κυβέρνησης. Το τελευταίο διάστημα όμως η... αντιπολίτευση που έχει στο ίδιο του το κόμμα είναι πιο έντονη από ποτέ. Ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας ήταν ενήμερος για την κίνηση των «70» και δεν έδειξε να διαφωνεί με αυτή. Το νομοσχέδιο για το ντόπινγκ θα εισαχθεί την Πέμπτη στην Βουλή για την ψήφισή του από την Ολομέλεια, καθώς δεν υπάρχουν άλλα περιθώρια χρονοτριβής λόγω της οδηγίας που έχει δοθεί από την WADA να εναρμονιστούν όλες οι χώρες μέχρι τις 18 Μαρτίου με το καταστατικό της ώστε να μπορέσουν να συμμετάσχουν στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Εξάλλου ήδη ως Ελλάδα έχουμε δεχθεί πρόστιμα γι' αυτό.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα