Όχι από ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης σε ΠΑΟΚ για Καρατάσου

Όχι από ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης σε ΠΑΟΚ για Καρατάσου

Όχι από ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης σε ΠΑΟΚ για Καρατάσου

Την αντίθεσή του στο σχέδιο του ΠΑΟΚ για δημιουργία γηπέδου στο πρώην στρατόπεδο Καρατάσου εξέφρασε με ανακοίνωση ο ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης.

Πριν προλάβει να βγει στην επιφάνεια το σχέδιο του ΠΑΟΚ για δημιουργία γηπέδου και αθλητικών εγκαταστάσεων στον χώρο του πρώην στρατοπέδου Καρατάσου, ήρθε ο ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης για να δείξει πως τα πράγματα μόνο εύκολα δεν θα είναι.
Συγκεκριμένα με ανακοίνωσή του εξέφρασε την αντίθεσή του στο σχέδιο αυτό, τονίζοντας χαρακτηριστικά: «Ο ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης με αφορμή πρόσφατα δημοσιεύματα, αλλά και τη συνάντηση εκπροσώπων της ΠΑΕ ΠΑΟΚ και του Ταμείου Εθνικής 'Αμυνας (Τ.ΕΘ.Α.), με αντικείμενο τη δημιουργία αθλητικών και άλλων εγκαταστάσεων στο πρώην στρατόπεδο Καρατάσου, δηλώνει την πλήρη αντίθεσή του σε οποιοδήποτε σχέδιο οικοδόμησής του και υπενθυμίζει την πάγια θέση του για την απόδοση των πρώην στρατοπέδων στις τοπικές κοινωνίες ως ελεύθερων, κοινόχρηστων χώρων πρασίνου και αναψυχής.

Ο ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης πάνω από τις επιθυμίες και τις ανάγκες της όποιας ΠΑΕ τοποθετεί την ανάγκη όλων των πολιτών του πολεοδομικού συγκροτήματος για περισσότερο πράσινο, καθαρότερη ατμόσφαιρα και ποιοτικότερους όρους ζωής. Η αξιοποίηση των χώρων των πρώην στρατοπέδων, ιδιαίτερα στη Θεσσαλονίκη, δεν μπορεί να γίνει στη βάση μιας αγοραίας λογικής κτηματαγοράς, από την οποία φαίνεται να εμφορείται το Τ.ΕΘ.Α., αλλά θα πρέπει να γίνει σε συνεννόηση με τις τοπικές κοινωνίες και τους Δήμους, στη βάση των αρχών της αειφορίας και λαμβάνοντας υπόψη τις ανάγκες του συνόλου των πολιτών.

Ο ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης σέβεται και τιμά την ιστορία του ΠΑΟΚ και κατανοεί την επιθυμία των φιλάθλων του για τον εκσυγχρονισμό των γηπεδικών εγκαταστάσεών του. Ο εκσυγχρονισμός όμως αυτός δεν μπορεί να γίνει σε βάρος της ανάγκης που έχει η πόλη για περισσότερο πράσινο και περισσότερους ελεύθερους χώρους. Τέλος, δηλώνει προκαταβολικά την αντίθεσή του σε ενέργειες και μεθοδεύσεις που θα δημιουργήσουν αντιπαράθεση μεταξύ του φίλαθλου κόσμου του ΠΑΟΚ και του κινήματος διεκδίκησης των πρώην στρατοπέδων ως ελεύθερων χώρων πρασίνου και αναψυχής όλων των πολιτών».

Best of internet