Ατλέτικο Μαδρίτης – Αϊντχόφεν 0-0 (8-7 πέναλτι)

Ατλέτικο Μαδρίτης – Αϊντχόφεν 0-0 (8-7 πέναλτι)

Ατλέτικο Μαδρίτης – Αϊντχόφεν 0-0 (8-7 πέναλτι)

bet365

Ο Νάρσινγκ σημάδεψε το δοκάρι και μετά από 210 λεπτά χωρίς γκολ και 16 πέναλτι, η Ατλέτικο απέκλεισε την ηρωική Αϊντχόφεν και πέρασε στους «8».

Πέρσι της συνέβη το ίδιο με τη Λεβερκούζεν. Και φέτος το ξανάζησε με την Αϊντχόφεν. Και στις δύο περιπτώσεις όμως, θες από τύχη, θες από ικανότητα και πίστη στον εαυτό της, εκείνη που προκρίθηκε στη διαδικασία των πέναλτι, ήταν η Ατλέτικο. Η αλήθεια είναι βέβαια πως τα… χρειάστηκε κόντρα στην απρόσμενα δυσκολοκατάβλητη PSV που πούλησε πανάκριβα το «τομάρι» της. Μετά το 0-0 του πρώτου αγώνα και χωρίς σκορ στη Μαδρίτη, όλα κρίθηκαν από την βούλα. Και αυτή είχε ξανά Ροχιμπλάνκο, δηλαδή ερυθρόλευκο χρώμα…

Το φοβερό σε αυτή την ιστορία, είναι ότι αφού χρειάστηκε να ευστοχήσουν διαδοχικά σε επτά εκτελέσεις η κάθε ομάδα, εκείνος που το έχασε, ήταν ο Νάρσινγκ, ο οποίος είχε μπει στο ματς στο 118’, αντικαθιστώντας τον Ντε Γιονγκ, ο οποίος φέτος είχε 2/3 χαμένα! Δηλαδή ο μοναδικός που δεν είχε ακουμπήσει μπάλα. Οι προηγούμενοι όλοι τα έβαλαν και εκείνος σημάδεψε το οριζόντιο. Στη συνέχεια ο Χουανφράν ευστόχησε και οι Μαδριλένοι πήραν το εισιτήριο για τα προημιτελικά για τρίτη σερί χρονιά, κάτι που δεν έχουν κάνει ποτέ ξανά στην ιστορία τους σε Πρωταθλητριών ή Champions League.

Στην κανονική διάρκεια και στην παράταση το παιχνίδι δεν ήταν θεαματικό, μα είχε καλό τέμπο και πολύ δυνατές μονομαχίες. Ο Ζουτ που ήταν σταθερός, σταμάτησε σε τετ α τετ τον Γκριεζμάν (15’) και έβαλε το χέρι του στο σουτ του Τόρες (86’), στέλνοντας τη μπάλα στο δεξί δοκάρι. Ενδιάμεσα, στην καλύτερη στιγμή της η Αϊντχόφεν άγγιξε το γκολ στο 58’), όταν το σκαστό σουτ του Λοκάντια χτύπησε στο αριστερό σίδερο και στην επαναφορά οι Ντε Γιονγκ και Φαν Χίνκελ δεν μπόρεσαν να σκοράρουν.

Όλα τα υπόλοιπα συνέβησαν στα πέναλτι, με την Ατλέτικο να γίνεται η μοναδική ομάδα που προκρίνεται σε φάση νοκ άουτ του Champions League, δίχως να έχει μπει έστω ένα γκολ στα δύο παιχνίδια της σειράς…

ΣΤΑ ΠΕΝΑΛΤΙ…
Φαν Χίνκελ 0-1
Γκριεζμάν 1-1
Γκουαρδάδο 1-2
Γκάμπι 2-2
Πρέπερ 2-3
Κόκε 3-3
Μπρούμα 3-4
Σαούλ 4-4
Μορένο 4-5
Τόρες 5-5
Λεστιέν 5-6
Χιμένες 6-6
Αρίας 6-7
Φιλίπε Λουίς 7-7
Νάρσινγκ ΔΟΚΑΡΙ
Χουανφράν 8-7

Ατλέτικο Μαδρίτης (Ντιέγο Σιμεόνε): Ομπλάκ, Χοσέ Χιμένες, Γκοδίν (89' Λούκας Ερνάντες), Φιλίπε Λουίς, Χουανφράν, Αουγούστο Φερνάντες (56’ Τόρες), Γκάμπι, Κόκε, Σαούλ, Καράσκο (75’ Καράσκο), Γκριεζμάν

Αϊντχόφεν (Φιλίπ Κοκού): Ζουτ, Μπρούμα, Μορένο, Ισμάτ-Μίρι, Αρίας, Βίλεμς (75' Μπρένετ), Φαν Χίνκελ, Πρέπερ, Γκουαρδάδο, Λοκάντια (87’ Λεστιέν), Ντε Γιονγκ (118' Νάρσινγκ).

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα