Χαμός για την 6η θέση που... βγάζει (;) Ευρώπη! (pics)

Φώτης Καρακούσης
Χαμός για την 6η θέση που... βγάζει (;) Ευρώπη! (pics)

bet365

Με τον ΠΑΟΚ και τον Πανιώνιο ουσιαστικά να έχουν εξασφαλίσει την θέση στην πεντάδα, γίνεται χαμός από τις άλλες ομάδες να προλάβουν με την ελπίδα οι «κυανέρυθροι» να μην μπορέσουν να πάρουν άδεια.

Τέσσερις αγωνιστικές έμειναν για να ολοκληρωθεί το πρωτάθλημα και μπορεί στην κορυφή όλα να έχουν κριθεί, με τον Ολυμπιακό να έχει κατακτήσει τον τίτλο, μπορεί στην ουρά ο Πανθρακικό να θέλει μόνο ένα θαύμα για να σωθεί και μαζί με την Καλλονή να είναι ουσιαστικά στην Football League, όμως το ενδιαφέρον παραμένει και μάλιστα είναι μεγάλο όσον αφορά τις ομάδες που θα αγωνιστούν στα πλέι οφ.

Για την ακρίβεια ο ΠΑΟΚ και ο Πανιώνιος ουσιαστικά έχουν εξασφαλίσει σε μεγάλο βαθμό την είσοδό τους και μαζί με τους ΑΕΚ και Παναθηναϊκό θα παλέψουν για μια όσο γίνεται καλύτερη θέση στα ματς αυτά. Όμως ξαναλέμε υπάρχει και ένα αλλά που μπορεί να τα αλλάξει όλα. Αρχικά υπάρχει ο κίνδυνος της τιμωρίας με μείον βαθμούς για τον ΠΑΟΚ για όσα έγιναν στον ημιτελικό με τον Ολυμπιακό στη Τούμπα, ποινή που αν έρθει είναι σε θέση να αλλάξει κάπως τις ισορροπίες.

Το πιο σημαντικό όμως στην... μάχη της πεντάδας, είναι το αν τελικά καταφέρει ο Πανιώνιος να πάρει άδεια συμμετοχής. Στη Νέα Σμύρνη θεωρούν πως φέτος δεν θα έχουν πρόβλημα, όμως σίγουρα οι υπόλοιπες ομάδες θα τα δώσουν όλα για να βρεθούν στην 6η θέση (και υπό προϋποθέσεις και στην 7η) με την ελπίδα πως οι «κυανέρυθροι» δεν θα καταφέρουν να αδειοδοτηθούν.

Αναφέραμε και την 7η γιατί υπάρχει και το σενάριο να είναι 5ος ο Πανιώνιος, να μην πάρει άδεια και 6ος ο ΠΑΣ και επίσης να μην μπορέσει να έχει δικαίωμα συμμετοχής στην Ευρώπη και ως εκ τούτου ούτε και στα πλέι οφ. Όπως γίνεται αντιληπτό, όχι μία και δύο αλλά οκτώ ομάδες παλεύουν για την 6η θέση, αν κρίνουμε πως έτσι και αλλιώς το συγκρότημα του Μαρίνου Ουζουνίδη δύσκολα δεν θα βρίσκεται στην πεντάδα.

Οι δύο είναι οι Αστέρας Τρίπολης και ΠΑΣ Γιάννινα που έχουν 34 βαθμούς, όμως πίσω τους ακολουθούν άλλες έξι που με δεδομένο το ότι ακόμα έχουμε 4 αγωνιστικές, δηλαδή 12 βαθμούς που μπορούν να διεκδικηθούν, όλες μπορούν να ελπίζουν. Από τους Πλατανιά και Λεβαδειακό που έχουν 32, τους Ξάνθη, Παναιτωλικό και Ηρακλή που 31, αλλά και ως τον Ατρόμητο που έχει 30, όλοι είτε λιγότερο, είτε περισσότερο μπορούν να ελπίζουν στο θαύμα.

Τον Πανιώνιο υποδέχεται ο ΠΑΣ τη Δευτέρα, που «παλεύει» για την Ευρωπαϊκή έξοδο. Στο 2.45 ο άσος στη Vistabet.

Αρχικά να μην πάρει άδεια ο Πανιώνιος και εν συνεχεία είτε να βρεθούν πάνω από τους Αστέρα και ΠΑΣ, είτε πάνω μόνο από τον Αστέρα και ο ΠΑΣ επίσης να μην πάρει άδεια. Και εντάξει μπορεί όλα αυτά να σας φαίνονται πολύπλοκα, αλλά πιστέψτε μας δεν είναι σενάρια που δεν μπορούν να επιβεβαιωθούν, ενώ αν μιλάμε πάντα για την 6η θέση, η διαφορά των Αρκάδων και των Ηπειρωτών ακόμα και από τους Περιστεριώτες είναι μόλις 4 βαθμοί και σίγουρα μόνο απαγορευτική για όνειρα δεν την λες...

Πλατανιάς (32): Η νίκη στην Λιβαδειά του άνοιξε την όρεξη

Και εκεί που στον Πλατανιά απλά κοιτούσαν πόσο καλά τελειώνει η χρονιά με την ομάδα να έχει σωθεί εδώ και πολλές αγωνιστικές, ήρθε η νίκη μέσα στην Λιβαδειά επί του Λεβαδειακού να αλλάξει εντελώς τα πλάνα. Ναι και πάλι στα Χανιά δεν κοιτάζουν ψηλά, αλλά από την άλλη με μόλις δύο βαθμούς διαφορά από τους Αστέρα και ΠΑΣ γιατί να μην σκέφτονται την 6η θέση που ξαναλέμε υπό προϋποθέσεις δίνει την έξοδο στην Ευρώπη; Άλλωστε είναι γνωστό το γνωμικό πως τρώγοντας έρχεται η όρεξη.

Το πρόγραμμα του Πλατανιά

27η αγωνιστική

Βέροια – Πλατανιάς

28η αγωνιστική

Πλατανιάς – Ξάνθη

29η αγωνιστική

ΠΑΣ Γιάννινα – Πλατανιάς

30η αγωνιστική

Πλατανιάς – ΠΑΟΚ

Τα εύκολα, οι παγίδες και τα δύσκολα

Δεν το λες και εύκολο το πρόγραμμα του Πλατανιά, αλλά από την άλλη οι Χανιώτες με τη νίκη τους στην Λιβαδειά μπορούν να ελπίζουν στο... θαύμα. Για να τα καταφέρουν θα πρέπει να κερδίσουν την ουσιαστικά αδιάφορη Βέροια στην έδρα τους, αλλά και την Ξάνθη στα Περιβόλια, για να τα παίξουν όλα για όλα με ΠΑΣ εκτός και ΠΑΟΚ εντός.

Εκτίμηση

Δεν θεωρείται από τα φαβορί για την 6η θέση, αλλά θα το παλέψει όσο πάει για να τα καταφέρει και να πετύχει την τεράστια έκπληξη. Εκτίμηση βαθμών: 36-39

Λεβαδειακός (32): Έχασε σημαντικό έδαφος

Σημαντικό έδαφος στην προσπάθεια που κάνει για να πετύχει το... θαύμα έχασε ο Λεβαδειακός μετά την εντός έδρας ήττα του από τον Πλατανιά. Αν είχε κερδίσει θα είχε φτάσει τους 35 και θα βρισκόταν πάνω από Αστέρα και ΠΑΣ, ενώ τώρα είναι δύο πόντους πίσω. Χρόνος να τους ξεπεράσει υπάρχει, αλλά αυτό μόνο εύκολο δεν είναι, ειδικά αν δεν κερδίζει τέτοια παιχνίδια μέσα στο σπίτι του.

Το πρόγραμμα του Λεβαδειακού

27η αγωνιστική

Ξάνθη – Λεβαδειακός

28η αγωνιστική

Λεβαδειακός – ΠΑΣ Γιάννινα

29η αγωνιστική

ΠΑΟΚ – Λεβαδειακός

30η αγωνιστική

Λεβαδειακός – ΑΕΚ

Τα εύκολα, οι παγίδες και τα δύσκολα

Πριν δύο αγωνιστικές λέγαμε για το βατό πρόγραμμα του Λεβαδειακού, αλλά αυτό θα πρέπει να το δείξουν και στο γήπεδο, κάτι που με Πλατανιά δεν το έδειξαν. Οι Βοιωτοί θα τα παίξουν όλα για όλα στα Πηγάδια απέναντι στην Ξάνθη και στο εντός με τον ΠΑΣ, δύο ομάδες που έχουν ίδιους στόχους και αν δεν κερδίσουν ουσιαστικά θα αποχαιρετήσουν κάθε ελπίδα εξάδας, καθώς την 29η αγωνιστική φιλοξενούνται από τον ΠΑΟΚ και την τελευταία φιλοξενούν την ΑΕΚ.

Εκτίμηση

Ο Λεβαδειακός από την στιγμή που δεν κατάφερε να κερδίσει σε Βέροια εκτός και κυρίως τον Πλατανιά εντός έχασε σημαντικό έδαφος και πλέον θέλει ένα ακόμα μεγαλύτερο θαύμα για να βρεθεί στην 6η θέση. Εκτίμηση βαθμών: 36-39

Ξάνθη (31): Έμειναν πολύ πίσω οι ακρίτες

Και εκεί που θεωρούνταν από τα φαβορί για να βρεθούν όχι απλά στην 6η θέση, αλλά να διεκδικήσουν με αξιώσεις και την 5η, ήρθαν οι τελευταίες αγωνιστικές να τα αλλάξουν όλα. Γιατί δεν γίνεται κυρία Ξάνθη μας να λες πως παλεύεις για Ευρώπη και να μην μπορείς να κερδίσεις την Καλλονή στα Πηγάδια. Δεν γίνεται να χάνεις από τον εξαιρετικό είναι αλήθεια φέτος Πανιώνιο, αλλά με κατεβασμένα τα χέρια και με 3-0. Και πάλι η ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου έχει το πιο εύκολο πρόγραμμα, αλλά πρέπει να το δείξει και στο γήπεδο και να επιστρέψει στις καλές εμφανίσεις αλλιώς μην περιμένει πλέι οφ.

Το πρόγραμμα της Ξάνθης

27η αγωνιστική

Ξάνθη – Λεβαδειακός

28η αγωνιστική

Πλατανιάς – Ξάνθη

29η αγωνιστική

Βέροια – Ξάνθη

30η αγωνιστική

Ξάνθη – ΠΑΣ Γιάννινα

Τα εύκολα, οι παγίδες και τα δύσκολα

Εντάξει λέγαμε πως από την στιγμή που οι Ξανθιώτες δεν παίζουν με κάποιον από τους θεωρητικά μεγάλους έχουν ελπίδες, όμως αν δεν κερδίζεις την Καλλονή στην έδρα σου, τις πετάς αυτές τις ελπίδες. Ακόμα και έτσι όμως το πρόγραμμα είναι βατό και πολλά θα κρίνει τα εντός με Λεβαδειακό και ΠΑΣ, ενώ αν έρθουν βαθμοί και από τα εκτός με Πλατανιά και Βέροια όλα μπορούν να συμβούν.

Εκτίμηση

Αν είχαν κερδίσει την Καλλονή και δεν είχαν χάσει στη Νέα Σμύρνη όλα θα ήταν αλλιώς. Όμως και τώρα οι ακρίτες προλαβαίνουν αρκεί να δείξουν το καλό πρόσωπο των προηγούμενων αγωνιστικών. Αν το κάνουν ελπίζουν αλλιώς του χρόνου πάλι. Εκτίμηση βαθμών: 39-41

Παναιτωλικός (31): Η πτώση του τον απομακρύνει από εξάδα

Ζητούσε έτσι και αλλιώς το θαύμα, δεν μπόρεσε να κερδίσει κάτι σε Γιάννενα και αναμέτρηση με ΠΑΟΚ και ουσιαστικά ελπίζει σε κάτι περισσότερο από θαύμα για να βρεθεί στην εξάδα. Αυτό δεν σημαίνει πως θα τα παρατήσει, αλλά σίγουρο το έργο του Παναιτωλικού έχει γίνει εξαιρετικά δύσκολο, αν κρίνουμε και από την κακή αγωνιστική εικόνα που έχει στα τελευταία ματς.

Το πρόγραμμα του Παναιτωλικού

27η αγωνιστική

Παναιτωλικός – ΑΕΚ

28η αγωνιστική

Ατρόμητος – Παναιτωλικός

29η αγωνιστική

Παναιτωλικός – Ολυμπιακός

30η αγωνιστική

Ηρακλής – Παναιτωλικός

Τα εύκολα, οι παγίδες και τα δύσκολα

Το έχουμε πει από την αρχή πως έτσι και αλλιώς ο Παναιτωλικός είχε το πιο δύσκολο πρόγραμμα. Από την στιγμή που δεν μπόρεσε να πάρει κάτι κόντρα σε ΠΑΣ εκτός αλλά και σε ΠΑΟΚ εντός, τα πράγματα είναι τρομερά δύσκολα για την ομάδα του Γιάννη Ματζουράκη που θα πρέπει ουσιαστικά να κοιτάζει την ερχόμενη χρονιά, εκτός και αν καταφέρει να πετύχει το μεγάλο θαύμα.

Εκτίμηση

Ο Παναιτωλικός είναι εξαιρετικά δύσκολο να φτάσει τους βαθμούς που χρειάζονται για την 6η θέση, αλλά σίγουρα οι Αγρινιώτες θα παλέψουν για το θαύμα, καθώς η διαφορά των τριών που έχουν από Αστέρα και ΠΑΣ μόνο απαγορευτική δεν την λες. Εκτίμηση βαθμών: 35-39

Ηρακλής (31): Κατώτερος των περιστάσεων με Βέροια...

Θέλεις να κάνεις το μεγάλο θαύμα και να βρεθείς στην 6άδα, παίζεις εντός με Βέροια και στο τέλος με βάση την εικόνα σου μένεις και απόλυτα ευχαριστημένος με το 1-1, καθώς η αντίπαλος ήταν σαφώς καλύτερη. Ε ρε Ηρακλή πως περιμένεις μετά να κάνει το θαύμα; Ακόμα και έτσι όμως οι μόλις τρεις βαθμοί διαφοράς δεν είναι απαγορευτικοί, αλλά θα πρέπει η ομάδα του Νίκου Παπαδόπουλου να κερδίσει, ενώ έχει και ένα μας λιγότερο, αυτό με τον Ολυμπιακό στο Καυτανζόγλειο που ενδεχομένως να κρίνει πολλά.

Το πρόγραμμα του Ηρακλή

25η αγωνιστική

Ηρακλής – Ολυμπιακός

27η αγωνιστική

Παναθηναϊκός – Ηρακλής

28η αγωνιστική

Ηρακλής – Αστέρας Τρίπολης

29η αγωνιστική

Πανθρακικός – Ηρακλής

30η αγωνιστική

Ηρακλής – Παναιτωλικός

Τα εύκολα, οι παγίδες και τα δύσκολα

Από την αρχή των σχετικών θεμάτων είχαμε αναφέρει πως η χρονιά για τον Ηρακλή έτσι και αλλιώς είναι πετυχημένη, αλλά στην Θεσσαλονίκη δεν θα έλεγαν όχι στην υπέρβαση. Μια υπέρβαση που για να έρθει θα πρέπει να έρθουν και οι νίκες, ειδικά σε ματς όπως αυτά με Αστέρα και Παναιτωλικό εντός, αλά και με τον Πανθρακικό εκτός. Αν γίνουν αυτά, τότε όλα μπορούν να συμβούν.

Εκτίμηση

Ναι δεν είναι στα φαβορί, αλλά δεν τον λες και τελειωμένο για την εξάδα, αρκεί να έρθουν νίκες και να μπορέσει να πάρει έστω και έναν βαθμό απέναντι στον Ολυμπιακό στο Καυτανζόγλειο. Εκτίμηση βαθμών: 39-42

Ατρόμητος (30): Πάει για το απόλυτο θαύμα...

Και μόνο που μαθηματικά έχει ελπίδες ακόμα και για εξάδα που ξαναλέμε αν δεν πάρε άδεια ο Πανιώνιος δίνει θέση στα πλέι οφ, είναι σημαντικό για τον Ατρόμητο που μετά από ένα τραγικό πρώτο γύρο κινδύνεψε ακόμα και με υποβιβασμό. Οι Περιστεριώτες απέχουν τέσσερις βαθμούς από τους Αστέρα και ΠΑΣ, αλλά πλέον παίζουν χωρίς το παραμικρό άγχος και κανείς δεν μπορεί να ξέρει το τι θα κάνουν, από την στιγμή που το υλικό το έχουν. Σίγουρα πάντως οι «κυανόλευκοι» δεν θα θέλουν με τίποτα να επαναληφθεί αυτή η χρονιά, ειδικά στο πρώτο της μισό.

Το πρόγραμμα του Ατρόμητου

27η αγωνιστική

Πανθρακικός – Ατρόμητος

28η αγωνιστική

Ατρόμητος – Παναιτωλικός

29η αγωνιστική

Καλλονή – Ατρόμητος

30η αγωνιστική

Πανιώνιος – Ατρόμητος

Τα εύκολα, οι παγίδες και τα δύσκολα

Ναι δεν λέμε πως οι τέσσερις βαθμοί διαφοράς από Αστέρα και ΠΑΣ είναι τόσο πολλοί, αλλά σίγουρα στον Ατρόμητο θέλουν όχι απλά να κερδίσουν, αλλά να χάνουν και οι αντίπαλοί τους έδαφος. Ουσιαστικά πάνε για το μεγαλύτερο θαύμα από όλους και για να έρθει θα πρέπει να κατακτηθεί η νίκη στην Κομοτηνή επί του Πανθρακικού. Αν έρθει μιλάμε για τις υπόλοιπες, αν δεν έρθει δεν υπάρχουν πλέον ελπίδες.

Εκτίμηση

Καμία εκτίμηση δεν μπορεί να γίνει αν δεν έρθει η νίκη στην Κομοτηνή. Αν η ομάδα του Τραϊανού Δέλλα κερδίσει τον Πανθρακικό μένει... ζωντανή για το θαύμα των θαυμάτων, αλλιώς ας μείνει ευχαριστημένη που κατάφερε να αποφύγει τα δυσάρεστα και να μην μπλέξει με περιπέτειες. Εκτίμηση βαθμών: 39-42

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα