Φρέιτας στο gazzetta.gr: «Δύσκολο να ανταγωνιστεί ο Παναθηναϊκός τον Ολυμπιακό»

Φρέιτας στο gazzetta.gr: «Δύσκολο να ανταγωνιστεί ο Παναθηναϊκός τον Ολυμπιακό»

Φρέιτας στο gazzetta.gr: «Δύσκολο να ανταγωνιστεί ο Παναθηναϊκός τον Ολυμπιακό»

bet365

Εξομολόγηση του Κάρλος Φρέιτας στο gazzetta.gr για τον Παναθηναϊκό του 2011 και του 2016. Η σύγκριση με τον Ολυμπιακό, οι λόγοι που παραιτήθηκε από τους «πράσινους», η Μετς, ο ΠΑΟΚ, ο Μήτρογλου και οι Έλληνες που ξεχωρίζει!

Ο πρώην αθλητικός διευθυντής του Παναθηναϊκός, Κάρλος Φρέιτας πέντε χρόνια μετά την λύση της συνεργασίας του με τον Παναθηναϊκό, εξηγεί στο gazzetta.gr τι πήγε στραβά εκείνη την εποχή στους «πράσινους».

Ο Πορτογάλος, ο οποίος πλέον εργάζεται στη Μετς έκανε λόγο για πολυγλωσσία στη διοίκηση του Παναθηναϊκού, ενώ στέκεται στο μπάτζετ και την μόνιμη παρουσία του Ολυμπιακού στο Τσάμπιονς Λιγκ.

Ο Κάρλος Φρέιτας, διευκρινίζει πως γνώρισε φανταστικούς ανθρώπους στον Παναθηναϊκό, δηλώνει περήφανος που υπηρέτησε το «τριφύλλι» ωστόσο όπως επισημαίνει μόνο εύκολο δεν ήταν για τους «πράσινους» να ανταγωνιστούν τον Ολυμπιακό.

Ο άλλοτε αθλητικός διευθυντής της Σπόρτινγκ επισημαίνει τους λόγους που ο Παναθηναϊκός αγνοεί το πρωτάθλημα εδώ και έξι σεζόν, χαρακτηρίζοντας τον Ολυμπιακό ως την πιο πετυχημένη ελληνική ομάδα της τελευταίας 20ετίας.

Ενδιαφέρον παράλληλα παρουσιάζει η άποψη του για το ΠΑΟΚ και τους Έλληνες ποδοσφαιριστές που ξεχωρίζει ενώ αποκαλύπτει τι είχε προβλέψει για τον Κώστα Μήτρογλου.

«Βρίσκομαι εδώ και 9 μήνες στη Μετς και μέχρι στιγμής έχω μία πολύ καλή συνεργασία με την ομάδα. Βρισκόμαστε στην 6η θέση της βαθμολογίας μόλις δύο βαθμούς από τις θέσεις που οδηγούν στην άνοδο για την Ligue 1. Θα έλεγα πως πρόκειται για ένα πολύ ανταγωνιστικό και δύσκολο πρωτάθλημα, το οποίο θα μπορούσα να συγκρίνω μόνο με το αγγλικό. Στόχος μας είναι η άνοδος στη Ligue 1», είναι τα πρώτα λόγια του Κάρλος Φρέιτας στο gazzetta.gr.

Η παρουσία του στον Παναθηναϊκό από το πόστο του αθλητικού διευθυντή διήρκεσε μόλις εφτά μήνες. Ο Κάρλος Φρέιτας παραιτήθηκε από το «τριφύλλι» τον Ιανουάριο του 2011, όμως όπως επισημαίνει οι αναμνήσεις του από τον Παναθηναϊκό είναι ευχάριστες.

«Όταν ήμουν στον Παναθηναϊκό ήταν πολύ δύσκολη η ατμόσφαιρα στην ομάδα. Είχαμε πολλούς ηγέτες. Ήταν ο κ. Πατέρας, ο κ. Βαρδινογιάννης, ο κ. Γόντικας αλλά και άλλοι που δεν θυμάμαι.

Ήταν πολύ δύσκολο να λυθούν τα προβλήματα της ομάδας και να υπάρξουν οι κατάλληλες συνθήκες για να διεκδικήσουμε το πρωτάθλημα από τον Ολυμπιακό.

Εκείνη την εποχή μου έγινε πρόταση από την Σπόρτινγκ Λισαβόνας να επιστρέψω στον σύλλογο και έλαβα την απόφαση να αποχωρήσω από τον Παναθηναϊκό.

Δεν είχα πρόβλημα με κανέναν στην Ελλάδα. Ο Παναθηναϊκός είναι ένας μεγάλος σύλλογος και ήταν χαρά μου που δούλεψα για την ομάδα».

Ο Φρέιτας χαρακτηρίζει τον προ πενταετίας Παναθηναϊκό ως μία από τις 30 κορυφαίες ομάδες της Ευρώπης, ενώ αναφέρεται και στην κριτική του κόσμου για την μη κατάκτηση του ελληνικού πρωταθλήματος.

«Ο κόσμος έχει κάθε δικαίωμα να ασκεί κριτική. Θα πρέπει όμως να είναι δίκαιη. Θα πρέπει να σκεφτούν πως για να να διεκδικήσεις το πρωτάθλημα θα πρέπει να έχεις τα κατάλληλα εργαλεία. Να διαμορφώσεις τις απαραίτητες συνθήκες και να κάνεις τις κινήσεις που απαιτούνται για να φτάσεις στην κορυφή. Το να λες 'πάω για πρωτάθλημα' είναι εύκολο. Στην πράξη όμως χρειάζεται να ακολουθήσεις μία συγκεκριμένη διαδικασία για να τα καταφέρεις.

Στον Παναθηναϊκό γνώριζα κάποιους φανταστικούς ανθρώπους. Ήταν στα 30 μεγαλύτερα κλαμπ της Ευρώπης για μένα. Σπουδαίοι ποδοσφαιριστές όπως οι Σισέ, Κατσουράνης, Καραγκούνης, Σεϊταριδης. Επίσης γνώρισα έναν καταπληκτικό άνθρωπο στην ομάδα. Τον Γρηγόρη Παπαβασιλείου, από τους καλύτερους που συνάντησα στην καριέρα μου.

Οι οπαδοί με το δίκιο τους ήθελαν και θέλουν το πρωτάθλημα. Είναι δύσκολο όμως να ανταγωνιστείς τον Ολυμπιακό όταν αλλάζεις τέσσερις προπονητές σε οχτώ μήνες. Ο Ολυμπιακός τα τελευταία 20 χρόνια είναι μεγαλύτερος».

Ο αθλητικός διευθυντής της Μετς εστιάζει στο γεγονός πως ο Παναθηναϊκός επενδύει πλέον πολύ μικρότερα ποσά σε σχέση με το παρελθόν, αλλά και στη δυναμική που έχει αναπτύξει ο Ολυμπιακός.

«Γίνονται επενδύσεις σε μικρότερο βαθμό στον Παναθηναϊκό στα χρόνια που ακολούθησαν, την στιγμή που στον Ολυμπιακό λόγω της συμμετοχής του στο Tσάμπιονς Λιγκ δαπανώνται περισσότερα χρήματα. Είναι ένας βασικός λόγος για να μην έχει κατακτήσει ο Παναθηναϊκός το πρωτάθλημα».

Το περασμένο καλοκαίρι οι φήμες τον ήθελαν να έχει δεχθεί κρούση από τον ΠΑΟΚ, κάτι το οποίο όμως διαψεύδει στο gazzetta.gr.

«Ποτέ δεν είχα πρόταση από τον ΠΑΟΚ, αν όμως ενδιαφέρθηκε μία μεγάλη ελληνική ομάδα όπως είναι ο ΠΑΟΚ είναι τιμή για μένα. Όπως στην Πορτογαλία έτσι και στην Ελλάδα υπάρχουν τέσσερις μεγάλες ομάδες. Μιλάω φυσικά για τον Παναθηναϊκό, τον Ολυμπιακό, την ΑΕΚ και τον ΠΑΟΚ. Ποτέ δεν ξέρεις στην δουλειά μου που μπορείς να εργαστείς. Οι ομάδες που προανέφερα έχουν σπουδαία ιστορία και θεωρούνται μεγάλες.

Εδώ και 17 χρόνια που κάνω αυτή την δουλειά έχω εργαστεί σε τέσσερις ομάδες. Το ζητούμενο δεν είναι σε ποιον σύλλογο ή ποια χώρα εργάζεσαι αλλά να έχεις όρεξη να προσφέρεις να σε σέβονται και να σου προσφέρει ευχαρίστηση η δουλειά σου.

Έχω δουλέψει σε τρεις χώρες, σε μεγάλους συλλόγους της Πορτογαλίας, όπως είναι η Μπράγκα και η Σπόρτινγκ Λισαβόνας αλλά και της Ελλάδας, όπως είναι ο Παναθηναϊκός. Τώρα εργάζομαι στη Γαλλία. Είναι γνωστοί σύλλογοι στην Ευρώπη κάτι που με κάνει να νιώθω περηφάνια».

Ο Φρέιτας δεν κρύβει την εκτίμηση του για τον Κώστα Μήτρογλου. Όπως αποκαλύπτει στο gazzetta.gr είχε αναφερθεί με κολακευτικά σχόλια για την αξία του «πιστολέρο» από την εποχή που ο τελευταίος είχε παραχωρηθεί με την μορφή δανεισμού από τον Ολυμπιακό στον Πανιώνιο.

«Την αξία του Μήτρογλου την γνωρίζω εδώ και πολλά χρόνια. Πάντα τον πίστευα. Θυμάμαι όταν ήμουν στον Παναθηναϊκό, ο Μήτρογλου είχε παραχωρηθεί δανεικός στον Πανιώνιο. Μετά από ένα εκτός έδρας ματς του Παναθηναϊκού όπου έληξε με 1-1 είχα μιλήσει σε έναν συνάδελφο σου για τον Μήτρογλου. Είχα πει πως είναι ένας πολύ ενδιαφέρων παίκτης με πολύ μέλλον μπροστά του. Πράγματι, στην Μπενφίκα είναι εξαιρετικός. Βρίσκεται σε φοβερή φόρμα. Η σχέση του με τα δίχτυα είναι μοναδική. Θεωρώ πως έχει μέλλον μπροστά του και δεν θα σταματήσει εδώ. Έχει πολλά να δώσει ακόμα».

Ο Πορτογάλος αθλητικός διευθυντής θεωρεί πως μπορούν να επενδύσουν στο ελληνικό ποδόσφαιρο ευρωπαϊκοί σύλλογοι αναφέροντας συγκεκριμένα ονόματα ποδοσφαιριστών.

«Ασφαλώς υπάρχουν πολλοί Έλληνες ποδοσφαιριστές στους οποίους θα μπορούσα να στηριχθώ σε έναν σύλλογο. Ειδικά στο κέντρο της άμυνας, όπως οι Κυριάκος Παπαδόπουλος και Σωκράτης Παπασταθόπουλος ή σε άλλες θέσεις, ο Φορτούνης που κάνει εκπληκτική σεζόν στον Ολυμπιακό, ο Λημνιός του Ατρομήτου, όπως επίσης οι Καπίνο, Μαυρίας, τον οποίο θυμάμαι σε ηλικία 16 ετών στον Παναθηναϊκό. Επίσης και ο Νίνης διαθέτει ποιότητα και δυνατότητες ανεξάρτητα εάν τα τελευταία χρόνια δεν ήταν σε καλή κατάσταση. Υπάρχουν πολλά ταλέντα στον ελληνικό ποδόσφαιρο, τα οποία αν δουλέψουν σε πιο επαγγελματικά βάσει τότε θα μπορούν να πετύχουν μεγάλα πράγματα στο μέλλον».

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα