Το σωστό, το δίκαιο, ο καταλύτης κι οι Πάρντο, Λέτο

Το σωστό, το δίκαιο, ο καταλύτης κι οι Πάρντο, Λέτο

Το σωστό, το δίκαιο, ο καταλύτης κι οι Πάρντο, Λέτο

Ο Κώστας Νικολακόπουλος σχολιάζει στο blog του στο Gazzetta τη νίκη του Ολυμπιακού στο ντέρμπι του Φαλήρου. 

Κατ΄αρχάς, χθες έγινε το σωστό και το δίκαιο.

Το σωστό ήταν να γιορτάσει η οικογένεια του Ολυμπιακού τα 91 χρόνια από την ίδρυση του συλλόγου με τον καλύτερο τρόπο-νίκη επί του αιώνιου αντίπαλου (όπως πέρσι είχε γιορτάσει τα 90 χρόνια με το 1-0 επί της ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ!).

Και το δίκαιο ήταν να κερδίσει η καλύτερη ομάδα, αλλά κι αυτή που ήθελε περισσότερο τη νίκη.

Πολύ μεγάλη υπόθεση ότι έγινε ένα τέτοιο παιχνίδι κάτω από νορμάλ, για δεδομένα ελληνικού ντέρμπι, συνθήκες, χάρη στην επαγρύπνηση του Ολυμπιακού και του κόσμου του, αλλά και με τον Παναθηναϊκό να αποφεύγει τις προκλήσεις (με εξαίρεση τον Λέτο, κάτι που «έφερε» και το επεισόδιο στον πάγκο).

Ευχάριστο κι η καλή διαιτησία-γιατί αν θέλουμε να είμαστε σοβαροί, η διαιτησία ήταν καλή. Το δε πιο σημαντικό λάθος ήταν του επόπτη Ακρίβου, που άφησε τον Ταυλαρίδη από θέση οφσάϊντ να χάσει την καλύτερη ευκαιρία του αγώνα. Εκεί, μηδέ Ρομπέρτο, θα γίνονταν το 0-2 και πραγματικά θα είχαμε αλλοίωση αποτελέσματος. Για τη φάση του 1-1, που την έβγαλε οφσάϊντ ο Βαρούχας, τόσο ο Βασιλάκης, όσο κι ο Τσίκινης ήταν ξεκάθαροι, πως το γκολ ήταν κανονικό, όπως άλλωστε είδαμε κι όλοι μας.

Από εκεί και πέρα, όπως όλα τα ντέρμπι, έτσι κι αυτό κρίθηκε στις λεπτομέρειες και σε μία σειρά συγκυριών.

Στο 0-1, ο Μπεργκ μόνο τέλεια δεν πλασάρει, στην τέλεια πάσα του Λέτο. Κι όμως η μπάλα περνάει μέσα από τα πόδια του Σαλίνο, κοντράρει κι έτσι περνάει και μέσα από τα πόδια του Ρομπέρτο!

Η ίδια φάση έχει ξεκινήσει από παιδικό πούλημα της μπάλας από τον Καμπιάσο. Ο Καμπιάσο ξέρει τι έκανε, ψάχνει για ρεβάνς μέσα σε ένα λεπτό, αστοχεί εκεί, όχι όμως και στο 38’!

Ο άλλος πρωταγωνιστής για τον Ολυμπιακό, ο Ντα Κόστα, έχει κάνει ένα τραγικό λάθος στο 77’, στη χαμένη ευκαιρία του Μαμούτε κι ενώ ο Ρομπέρτο είχε βγει βόλτα από την εστία του, χωρίς κανένα λόγο. Και 10΄μετά, ο ίδιος ο Ντα Κόστα είναι που δίνει τη νίκη, με μία κεφαλιά σε φάση σεμινάριο.

Η προσωπικότητα των Καμπιάσο και Ντα Κόστα ήταν καταλύτης, αφού διόρθωσαν τα λάθη τους με τον πιο εμφατικό τρόπο, καθαρίζοντας το ντέρμπι, που είχε και νικητή στους πάγκους τον προπονητή, που το δούλεψε καλύτερα και πιο έξυπνα, αφήνοντας και καλά «χαρτιά» για αλλαγή. Αντίθετα, με την επιλογή του Λέτο, που μπορεί να παίξει 30’, άντε ένα ημίχρονο πολύ καλά, αλλά στο β΄ είναι σα να μην παίζει…Ο Λέτο ήταν για να έμπαινε όπως ο Πάρντο, μισή ώρα στο τέλος.

Πρώτος παίκτης του αγώνα μακράν ο Φορτούνης, μακράν και καλύτερος παίκτης του φετινού πρωταθλήματος. 

Best of internet