Ιστορικό... χαμηλό στους πάγκους της Πρέμιερ Λιγκ!

Κώστας Ζάλιαρης
Ιστορικό... χαμηλό στους πάγκους της Πρέμιερ Λιγκ!

bet365

Μετά και την απομάκρυνση του Στιβ ΜακΚλάρεν, στη θέση του οποίου στη Νιούκαστλ προσελήφθη ο Ράφα Μπενίτεθ, απέμειναν μόλις τρεις Άγγλοι προπονητές στο αγγλικό πρωτάθλημα!

Πρόκειται για τη χειρότερη επίδοση από καταβολής Πρέμιερ Λιγκ, όσον αφορά τους ανθρώπους που βρίσκονται στους πάγκους των συλλόγων...

Μονάχα οι Έντι Χάου (Μπόρνμουθ), Σαμ Άλαρνταϊς (Σάντερλαντ) και Άλαν Πάρντιου (Κρίσταλ Πάλας) είναι οι Άγγλοι που βρίσκονται στην τεχνική ηγεσία ομάδων της Πρέμιερ, ενώ, άλλοι τρεις απλά είναι από την υπόλοιποι Βρετανία.

Οι Ουαλοί Μαρκ Χιουζ και Τόνι Πιούλις είναι στο «τιμόνι» των Στόουκ και Γουέστ Μπρομ, ενώ ο Σκοτσέζος Άλεξ Νιλ καθοδηγεί τη Νόριτς.

Ο αριθμός των 14 ξένων προπονητών στην πρώτη κατηγορία της Αγγλίας, είναι ο ανώτατος που υπάρχει έπειτα από το μακρινό 1888!

Ντεμπούτο με το δεξί στον πάγκο της Νιούκαστλ θα επιδιώξει να πραγματοποιήσει ο Μπενίτεθ. Στο 5.10 προσφέρει η Interwetten, το διπλό στην έδρα της Λέστερ.

Με την επιστροφή του Ράφα Μπενίτεθ στην Πρέμιερ Λιγκ έγιναν τρεις οι Ισπανοί, μαζί με τον Ρομπέρτο Μαρτίνεθ της Έβερτον και τον Κίκε Φλόρες της Γουότφορντ, ενώ επίσης υπάρχουν τρεις Ολλανδοί, δύο Γάλλοι, δύο Ιταλοί και ένας Αργεντίνος, ένας Χιλιανός, ένας Κροάτης κι ένας Γερμανός.

Αξίζει επιπλέον να σημειωθεί ότι οι 12 από τις 20 ομάδες της Πρέμιερ Λιγκ την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο, είτε έχουν ξένους ιδιοκτήτες ή μεγαλομετόχους, από μέρη όπως οι ΗΠΑ, Ρωσία, Ταϊλάνδη, Αραβικά Εμιράτα, Ιράν και Ιταλία.

Η Κρίσταλ Πάλας είναι η μοναδική αγγλική ομάδα, με Άγγλο ιδιοκτήτη και Άγγλο προπονητή!

 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα