Λύτρωση στο φινάλε για Πόρτο, «πάτησε» ξανά κορυφή η Σπόρτινγκ (gTV)

Gazzetta team
Λύτρωση στο φινάλε για Πόρτο, «πάτησε» ξανά κορυφή η Σπόρτινγκ (gTV)

bet365

Χάρη σε γκολ του Κορόνα στο 87' η Πόρτο γλίτωσε το νέο «στραβοπάτημα» και επικράτησε με 3-2 της Ουνιάο Μαδέιρα, ενώ η Σπόρτινγκ σκαρφάλωσε στην κορυφή της βαθμολογίας, περνώντας από την έδρα της Εστορίλ με 2-1.

Kοντά σε μία ακόμα βαθμολογική απώλεια έφτασε η Πόρτο του Ζοσέ Πεσέιρο που δυσκολεύτηκε αρκετά να κάμψει την αντίσταση της Ουνιάο Μαδέρα στο «Dragao».

Οι «Δράκοι» οδηγήθηκαν στην ανάπαυλα με προβάδισμα 1-0 χάρη σε τέρμα του Αμπουμπακάρ στο 25', ωστόσο στην επανέναρξη λίγο έλειψε να τα «θαλασσώσουν». Παρότι ο Μεξικανός μέσος Ερέρα έδωσε διαφορά δύο τερμάτων στους γηπεδούχους, οι φιλοξενούμενοι με πρωταγωνιστή των Ντίας κατάφεραν να ισοφαρίσουν σε διάστημα πέντε λεπτών (62',67').

Τελικά ο Κορόνα ήταν αυτός που «λύτρωσε» την Πόρτο, διαμορφώνοντας το τελικό 3-2 στο 87', με τους «Δράκους» να μειώνουν στους 4 βαθμούς την διαφορά τους από την κορυφή.

Από την άλλη, η Σπόρτινγκ κατάφερε, έστω και προσωρινά, να σκαρφαλώσει ξανά στην κορυφή της βαθμολογίας, επικρατώντας με 2-1 στην έδρα της Εστορίλ.

Τα «Λιοντάρια» άνοιξαν μόλις στο 5' το σκορ με τον Σλιμανί, ενώ ο Αλγερινός επιθετικός διπλασίασε το προβάδισμα της ομάδας του στο 45'.

Οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να επιστρέψουν στην αναμέτρηση στο δεύτερο μέρος, μείωσαν στο 79' με τον Μπονατίνι, ωστόσο οι παίκτες του Ζόρζε Ζέσους κατάφεραν να διατηρήσουν μέχρι το τέλος το προβάδισμα, φτάνοντας τους 62 βαθμούς, έναν περισσότερο από την Μπενφίκα, η οποία υποδέχεται την Δευτέρα (14/3) την Τονέλα.

 

Τελευταία Νέα