Γκλάντμπαχ - Άινταχτ Φρανκφούρτης 3-0

Gazzetta team
Γκλάντμπαχ - Άινταχτ Φρανκφούρτης 3-0

bet365

Η Γκλάντμπαχ επιβλήθηκε εύκολα με 3-0 της Άιντραχτ στο ντεμπούτο του Κόβατς με τους Αετούς, τους οποίους έπιασε η Χόφενχαϊμ. «Τελειώνει» το Αννόβερο, βαθμό στο τέλος Άουγκσμπουργκ και Στουτγκάρδη.

Το ντεμπούτο του Νίκο Κόβατς στον πάγκο της Άιντραχτ αποδείχθηκε καταστροφικό. Η Γκλάντμπαχ κυριάρχησε από το πρώτο μέχρι και το τελευταίο λεπτό, επιβλήθηκε πολύ εύκολα με 3-0 και οι Αετοί παραμένουν στην 16η θέση, που οδηγεί στα μπαράζ, μόνο και μόνο επειδή έχουν 1 γκολ περισσότερο από την Χόφενχαϊμ, που βρίσκεται ακριβώς από κάτω τους.

Οι παίκτες του Σούμπερτ μπήκαν δυνατά και ήδη στο 10’ είχαν χάσει δύο πολύ καλές ευκαιρίες με τους Ράφαελ και Στιντλ. Η πίεση συνεχίστηκε, ο Νταούντι δοκίμασε την τύχη του από μακριά (23’), ο Χραντέσκι νίκησε τον Στιντλ (28’) και τελικά το 1-0 ήρθε στο 36’. Ο Ράφαελ εκτέλεσε το φάουλ, ο Χραντέσκι έπεσε πάνω στον Σεφέροβιτς και ο Στιντλ έκανε το 1-0! Οι φιλοξενούμενοι δεν κατάφεραν να κάνουν ούτε τελική στο πρώτο μέρος, έχοντας μόλις 30% κατοχή.

Οι όποιες ελπίδες για κάτι καλύτερο στην επανάληψη γρήγορα εξανεμίστηκαν. Ο Αζάρ έχασε την πρώτη μεγάλη ευκαιρία στο 49’ και στο 53’ μετά από λάθος του Χραντέσκι, που βγήκε μακριά από την περιοχή, ο Ράφαελ με υπέροχο τελείωμα από τα 40 μέτρα έκανε το 2-0! Τα πάντα, φυσικά, είχαν τελειώσει. Ο Στιντλ (70’) έχασε την επόμενη ευκαιρία για την Μπορούσια, ενώ η μοναδική για την Άιντραχτ χάθηκε στο 78’, όταν ο Σεφέροβιτς από δύσκολη γωνία είδε την μπάλα να σταματάει στο δοκάρι. Στιγμές αργότερα ήρθε και το 3-0 με τον Νταούντ, για να στείλει την Γκλάντμπαχ στην 4η θέση.

Ζωντανή η Χόφενχαϊμ
Μεγάλη νίκη για την Χόφενχαϊμ, που επιβλήθηκε με 1-0 της Βόλφσμπουργκ και έπιασε την Άιντραχτ στη 16η θέση. Το ματς ξεκίνησε ιδανικά για τους γηπεδούχους, που πήραν το προβάδισμα με την πρώτη τους ευκαιρία, όταν μόλις στο 3’ μετά από ασίστ του Φόλαντ, ο Κράμαριτς νίκησε τον Κάστελς στο τετ α τετ και έκανε το 1-0! Αμέσως, οι παίκτες του Νάγκελσμαν έδωσαν χώρο, οι φιλοξενούμενοι ήταν πιο απειλητικοί και στο 23’ έφτασαν μία ανάσα από την ισοφάριση με τον Ουτ. Η πίεση των Λύκων συνεχίστηκε, Καλιγκιούρι (32’) και Κρούζε (43’) είχαν καλές ευκαιρίες, όμως το 1-0 έμεινε μέχρι το ημίχρονο.

Στην επανάληψη οι γηπεδούχοι κατάφεραν να ισορροπήσουν και στο 57’ είχαν τη μεγάλη ευκαιρία να τελειώσουν το ματς. Ο Κάστελς ανέτρεψε τον Κράμαριτς εντός περιοχής, όμως ο Φόλαντ δεν κατάφερε να τον νικήσει από την άσπρη βούλα! Η συνέχεια βρήκε και πάλι τους παίκτες του Χέκινγκ να προσπαθούν περισσότερο, όμως να μην μπορούν να φτάσουν στο γκολ. Σίρλε και Ροντρίγκες έχασαν τις καλύτερες ευκαιρίες για τους φιλοξενούμενους, όμως οι μπλε αμύνθηκαν λυσσασμένα και κράτησαν το 1-0 μέχρι το τέλος.

«Τελειώνει» το Αννόβερο
Το Αννόβερο ηττήθηκε με 2-0 από την Κολωνία και σιγά-σιγά θα πρέπει να ετοιμάζεται για τη νέα μέρα στη δεύτερη κατηγορία. Οι γηπεδούχοι, πάντως, μπήκαν δυνατά, με τον Σανέ (6’) να έχει την πρώτη τελική και τον Κάραμαν (13’) να χάνει την πρώτη καλή ευκαιρία. Στο 26’ ο Κιγιοτάκε είδε την μπάλα να περνάει λίγο άουτ, ενώ στο 30’ ο Σαλάι δεν κατάφερε να σκοράρει από ευνοϊκή θέση. Οι παίκτες του Σάαφ είχαν διάθεση, όμως μετά τις χαμένες τους ευκαιρίες είδαν τον Μπίτενουρτ να κάνει το 0-1 στο 43’ από κοντά!

Οι γηπεδούχοι μπήκαν στην επανάληψη με καθαρό μυαλό, πίεσαν, όμως αυτή τη φορά οι ευκαιρίες δεν ήρθαν. Έτσι, στο 61’ και πάλι ο Μπίτενκουρτ έκανε το 0-2, με την μπάλα να βρίσκει και στον Σανέ. Αυτό ήταν ένα γκολ από το οποίο οι παίκτες του Σάαφ δε θα μπορούσαν ποτέ να συνέλθουν. Κιγιοτάκε (82’) και Σανέ (90+1’) απείλησαν, όμως χωρίς αποτέλεσμα, με το 0-2 να μένει μέχρι το τέλος.

Ματσάρα και... ψυχάρα!
Σε ένα... τρελό ματς, Ινγκολσταντ και Στουτγκάρδη πρόσφεραν θέαμα με το τελικό 3-3, με τους φιλοξενούμενους να μην τα παρατούν ποτέ και να επιστρέφουν από το 3-1, διεκδικώντας ακόμη και τη νίκη! Από την αρχή φάνηκε ότι θα γίνουν πολλά στον αγώνα καθώς στο πρώτο 10λεπτο υπήρχαν δύο γκολ... Στο 4' ο Χάρτμαν εκμεταλλεύτηκε το λάθος Γκέτνερ και με τρομερό σουτ από πλάγια έκανε το 1-0, για να απαντήσει στο 9' ο Κόστιτς με πλασέ από αριστερά (1-1). Η άμεση ισοφάριση έδωσε και την απαραίτητη ώθηση στην Στουτγκάρδη, η οποία είχε αμέσως μετά δύο καλές ευκαιρίες με τους Ντιντάβι (12') και Βέρνερ (17'). Δεύτερο γκολ, πάντως, θα μπορούσε να πετύχει στο πρώτο μέρος η Ινγκολσταντ αλλά τα κρατούσε για το δεύτερο...

Στο 56' ο Λέκι με κεφαλιά, μετά το φάουλ του Κρίστιανσεν, έκανε το 2-1 και λίγα λεπτά μετά, στο 61', ο Λεζκάνο με εκτέλεση φάουλ άφησε ακίνητο τον Τίτον (3-1)! Ολα έδειχναν ότι οι γηπεδούχοι θα έπαιρναν τους τρεις βαθμούς αλλά οι Σουηβοί δεν τα παράτησαν και κατάφεραν να μειώσουν στο 79' με το κοντινό σουτ του Ρουπ (3-2), μετά την εκτέλεση φάουλ. Η Στουτγκάρδη ήταν ξανά στο ματς, βγήκε μπροστά για την ισοφάριση και στο 84' ο διαιτητής έδειξε πέναλτι στην ανατροπή του Κόστιτς, με τον Ντιντάβι να αναλαμβάνει και να γράφει το 3-3 από τα 11 βήματα!

Το έσωσε ο... Φινμπόγκασον!
Η Ντάρμσταντ ήταν πολύ κοντά στην πρώτη εντός έδρας νίκη από τον... Σεπτέμβριο καθώς προηγήθηκε με 2-0 της Αουγκσμπουργκ αλλά οι Βαυαροί αντέδρασαν και κατάφεραν να πάρουν τον βαθμό χάρη στο πέναλτι του -πρώην φορ του Ολυμπιακού- Φινμπόγκασον στο 90'! Το ματς είχε από το ξεκίνημα καλό ρυθμό και είχε και γκολ καθώς στο 12' ο Γκόντορφ έκανε ωραία κίνηση και σουτ, ο Χιτς απέκρουσε και στην επαναφορά ο Βράντσιτς σκόραρε εύκολα (1-0). Οι γηπεδούχοι διατήρησαν τον έλεγχο στη συνέχεια, δεν ένιωσαν κάποια απειλή και στο 40' με την κεφαλιά του Βάγκνερ, μετά το κόρνερ, έβαλαν βάσεις νίκης (2-0).

Στην επανάληψη, πάντως, η Ντάρμσταντ έριξε όλο το βάρος στην άμυνα και αυτό είχε αποτέλεσμα να πάρει μέτρα η Αουγκσμπουργκ. Οι Βαυαροί βγήκαν μπροστά, έψαξαν τον τρόπο για να ξαναμπούν στο ματς και τον βρήκαν στο 63', όταν ο Φέλνερ με ωραίο σουτ μείωσε σε 2-1. Οι φιλοξενούμενοι αύξησαν την πίεση τους, είχαν δοκάρι με τον Καϊούμπι και στα τελευταία λεπτά κυνήγησαν με κάθε τρόπο την ισοφάριση. Αυτή, τελικά, ήρθε στο 90' με την εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Φινμπόγκασον (2-2), με τους γηπεδούχους να διαμαρτύρονται για την απόφαση το διαιτητή...

 

BUNDESLIGA Τελευταία Νέα