Πανιώνιος - Ξάνθη 3-0

Πανιώνιος - Ξάνθη 3-0

bet365

Ο Τάσος Μπακασέτας χτύπησε δύο φορές σε τέσσερα λεπτά και με εκπληκτικό γκολ στο τέλος σφράγισε το πρώτο χατ-τρικ της καριέρας του και το τελικό 3-0 του Πανιωνίου επί της Ξάνθης!

Πως ξεκίνησαν

Ο Μαρίνος Ουζουνίδης κατέβασε την ομάδα του με σύστημα 4-2-3-1 δίνοντας στον Πατσατζόγλου την ευκαιρία να κάνει ντεμπούτο ως βασικός δίπλα στον Ρισβάνη στο κέντρο της άμυνας. Βλάχος και Τασουλής ήταν οι άλλοι δύο στην αμυντική τετράδα με τους Κόρμπο και Σιώπης ήταν τα δύο αμυντικά χαφ, με τους Μασούρα, Καθάριο και Μπακασέτα να αποτελούν την τριάδα πίσω από τον Ανσαριφάρντ.

Η Ξάνθη από την πλευρά της επίσης αγωνίστηκε με 4-2-3-1 με τον Τζέναμο κάτω από τα γκολπόστ και τους Μπέρτο, Γούτα, Λισγάρα, Γουάλας αμυντική τετράδα. Φλίσκας και Λουσέρο ήταν τα δύο αμυντικά χαφ, με τους Ντιμιτρόφ. Ορφανίδη Σολτάνι πίσω από τον Σκούρτη.

Πιο δυνατά η Ξάνθη

Ο Πανιώνιος ήθελε να βάλει τέλος στο αρνητικό σερί τεσσάρων αγώνων χωρίς νίκη και να κάνει το αποφασιστικό βήμα για τα πλέι οφ, την ώρα που η Ξάνθη ήθελε το τρίποντο για να μειώσει την διαφορά από τον αντίπαλό της.

Οι φιλοξενούμενοι μπήκαν με στόχο να μην επιτρέψουν στον Πανιώνιο να κάνει το παιχνίδι του και τα κατάφεραν. Οι παίκτες του Λουτσέσκου πήραν την κατοχή της μπάλας έχοντας μια μικρή πρωτοβουλία. Βέβαια, αυτό δεν σήμαινε ότι απειλούσαν κιόλας, αφού η υπεροχή τους ήταν ανούσια.

Από την πλευρά του ο Πανιώνιος δεν μπορούσε να μεταφέρει την μπάλα από την άμυνά του στην περιοχή της Ξάνθης με τον Μπακασέτα καλά κλεισμένο. Η εικόνα αυτή κράτησε 30 λεπτά και κάπου εκεί οι γηπεδούχοι ανέβασαν στροφές.

Σταμάτησαν να κάνουν το εύκολο λάθος, ήταν πιο σίγουροι στις μεταβιβάσεις και ισορρόπησαν.

Μπακασέτας και γκολ

Η ειδοποιός διαφορά του Πανιωνίου με τις άλλες ομάδες είναι ότι έχει έναν παίκτη, τον Τάσο Μπακασέτα, ο οποίος μπορεί ανά πάσα στιγμή να κάνει μία ενέργεια και να σου αλλάξει όλο το ματς. Αυτό ακριβώς έκανε και σήμερα. Στο 39' ξεκίνησε το προσωπικό του σόου κερδίζοντας φάουλ έξω από την περιοχή της Ξάνθης. Ο ίδιος ανέλαβε την εκτέλεση και με υπέροχο τρόπο νίκησε τον Τζέναμο για το 1-0.

Τρία λεπτά αργότερα ήρθε το δεύτερο γκολ με εντυπωσιακό σουτ έξω από την περιοχή μετά από ένα καταπληκτικό συνδυασμό των συμπαικτών του με τον Λουτσέσκου να βλέπει αποσβολωμένος την ομάδα του μέσα σε τρία λεπτά να καταρρέει.

Μόνο Πανιώνιος

Στην επανάληψη υπήρχε μόνο Πανιώνιος. Με φτερά στα πόδια οι παίκτες του Ουζουνίδη (ελέω των δύο γκολ) έκαναν ότι ήθελαν μέσα στον αγωνιστικό χώρο και θα μπορούσαν να είχαν γράψει θρίαμβο, αλλά έπεσαν πάνω στον Τζέναμο ο οποίος αποφάσισε να κρατήσει σε χαμηλά επίπεδα το σκορ. Ο πορτιέρο της Ξάνθης είπε όχι σε τρεις τρομερές ευκαιρίες των Μπακασέτα (47', 49') και Μασούρα (50΄).

Η ακριτική ομάδα είχε παραδώσει πνεύμα βλέποντας ότι τίποτα δεν πήγαινε καλά και στο 73' ο Ρισβάνης έχασε διπλή ευκαιρία να χριστεί σκόρερ. Και ο Πανιώνιος στη συνέχεια κατέβασε ταχύτητα αφού είχε εξασφαλίσει το τρίποντο, και διαχειρίστηκε ιδανικά το υπολειπόμενο χρόνο μέχρι το τέλος.

Το κερασάκι στην τούρτα

Κι ενώ η Ξάνθη είχε παραδώσει πνεύμα, ο Μπακασέτας στις καθυστερήσεις αποφάσισε να ολοκληρώσει την προσωπική του παράσταση με το τρίτο του γκολ που ήταν εξίσου ίδιας ομορφιάς αφού πριν πλασάρει, είχε κάνει γιογιό δύο αμυντικούς της Ξάνθης.

Οι συνθέσεις:

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (Μ. Ουζουνίδης): Διούδης, Βλάχος, Ρισβάνης, Πατσατζόγλου, Τασουλής, Σιώπης, Κόρμπος, Καθάριος (66' Καραμάνος), Ανσαριφάρντ (82' Τζανδάρης), Μπακασέτας, Μασούρας (90' Μπαργκάν).

ΞΑΝΘΗ (Ρ. Λουτσέσκου): Τσέναμο, Γουάλας, Μπέρτος, Λισγάρας, Γούτας, Φλίσκας (46' Παπαστεριανός), Λουσέρο, Ντιμιτρόφ (59' Νιέτο), Ορφανίδης, Σκούρτης (58' Καπετάνος), Σολτάνι.

MVP: Τάσος Μπακασέτας. Χρειάζονται λόγια μετά από αυτή την εμφάνιση; Χατ τρικ, με το ένα γκολ καλύτερο από το άλλο, διαρκής κίνδυνος για την εστία του Τζέναμο. Ο 23χρονος άσος ήταν όλα τα λεφτά για τον Πανιώνιο και αυτός που πήρε από το χέρι του τους «κυανέρυθρους» και τους οδήγησε στη νίκη. Φάνηκε για άλλη μια φορά ότι αποτελεί το βαρόμετρο για τους Νεοσμυρνιώτες.

ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥ: Μανώλης Σιώπης. Μαζί με τον Μπακασέτα ήταν οι κορυφαίοι του αγώνα, αλλά από την στιγμή που την δόξα την παίρνει ο σκόρερ, στην κατηγορία αυτή μπαίνει ο Σιώπης. Ο μεσοαμυντικός του Ιστορικού για άλλο ένα ματς δεν έχασε μονομαχία, ήταν πάντα πρώτος στην μπάλα, κάλυπτε χώρους κι έδειξε γιατί είναι το καλύτερο αμυντικό χαφ του πρωταθλήματος.

ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Η επιθετική γραμμή της Ξάνθης. Ακίνδυνη σε όλη την διάρκεια του αγώνα, ειδικά ο Σκούρτης εξαφανίστηκε από τους Ρισβάνη και Πατσατζόγλου. Γενικότερα Διούδης και Πανιώνιος δεν κινδύνεψαν ιδιαίτερα.

Η ΓΚΑΦΑ: Πάει κυρίως στον Λουτσέσκου για τις επιλογές του. Ο Ρουμάνος τεχνικός δεν δικαιώθηκε από τις επιλογές του στην κατάρτιση της ενδεκάδας. Οι επιλογές των Σκούρτη και Ντιμιτρόφ δεν βγήκαν στον Ρουμάνο τεχνικό με αποτέλεσμα να τους αντικαταστήσει. Επίσης μπορεί ο Τζέναμο να κράτησε το σκορ στο 2-0 αλλά στο πρώτο ημίχρονο έχει μερική ευθύνη στο πρώτο γκολ του Μπακασέτα, αφού θα μπορούσε να είχε καλύτερη αντίδραση στο φάουλ.

ΤΟ ΣΤΡΑΓΑΛΙ: Είχε κάποια λάθη ειδικά στο πρώτο ημίχρονο χωρίς πάντως κάποιο από αυτά να είναι καθοριστικό στην εξέλιξη του παιχνιδιού.

ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA: Με έναν Μπακασέτα βγαλμένο από τα καλύτερα όνειρα των φίλων του Πανιωνίου, ο Ιστορικός έκανε το αποφασιστικότερο βήμα για την είσοδο στα πλέι οφ. Οι «κυανέρυθροι» έχουν την ευτυχία να διαθέτουν στις τάξεις τους ένα παίκτη ο οποίος μπορεί με μια ενέργεια να πάρει έναν αγώνα, κάτι που έκανε και με την Ξάνθη. Ο 23χρονος άσος με δύο υπέροχα τέρματα λίγο πριν την λήξη του ημιχρόνου ξεμπλόκαρε τον Πανιώνιο ο οποίος μέχρι το 39' δεν είχε απειλήσει καθαρίζοντας την υπόθεση-νίκη. Η Ξάνθη προσπάθησε μέχρι το πρώτο γκολ είχε μια ελαφριά κατοχή της μπάλας-χωρίς πάντως να απειλήσει ουσιαστικά. Μετά το πρώτο γκολ όμως ήρθε η κατάρρευση και το εμφατικό 3-0. Πλέον,. Τα όποια όνειρα για πεντάδα τελείωσαν οριστικά με τον Πανιώνιο να φτάνει δικαίως στη νίκη αυτή.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΑ ΓΚΟΛ ΚΑΙ ΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΦΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΣΤΗ ΝΕΑ ΣΜΥΡΝΗ

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα