Πανσερραϊκός - Κέρκυρα 2-2 (vid)

Νίκος Μαρούδας
Πανσερραϊκός - Κέρκυρα 2-2 (vid)

bet365

Η Κέρκυρα κρατούσε νίκη και +5 μέχρι το 92' στις Σέρρες, αλλά σε εκείνο το λεπτό ο Πανσερραϊκός έφτασε στο 2-2 χάρη σε τέρμα του Τριανταφυλλάκου. Μπορούσε να καθαρίσει ο Αραμπατζής. Πρώτη η ΑΕΛ!

Παραμονές της Καθαράς Δευτέρας και στην Κέρκυρα αποφάσισαν να... πετάξουν από το Σάββατο χαρταετό! Οι «Φαίακες» κρατούσαν μέχρι το 92' τη νίκη στις Σέρρες, ώσπου στη τελευταία φάση του αγώνα, ο Τριανταφυλλάκος μετά από σύγχυση στην άμυνα έκανε το 2-2!

Η Κέρκυρα βρέθηκε στις Σέρρες να παίζει ένα από τα πιο σημαντικά παιχνίδια την φετινή σεζόν. Αυτό γιατί όλοι γνώριζαν πως μετά την γκέλα του Παναιγιάλειου, υπήρχε μοναδική ευκαιρία η διαφορά από την τρίτη θέση να φτάσει στο +5. Αυτό όμως δεν φάνηκε στο γήπεδο, ειδικά στο πρώτο ημίχρονο.

Οι «Φαίακες» μπήκαν αρκετά νωθρά, με αποτέλεσμα να μην είναι απειλητικοί για την εστία του Ανδρούτσου, αλλά τον Πανσερραϊκό να προσέχει κυρίως την άμυνά του. Στην πρώτη στιγμή που βρέθηκε μπροστά όμως ευτύχησε να προηγηθεί.

Ο Ιωαννίδης έβγαλε σέντρα ακριβείας για τον Φουρτάδο, ο οποίος ήταν μόνος του στα δεξιά και με πολύ ωραίο δυνατό σουτ έκανε το 1-0 στο 22'. Η Κέρκυρα ήταν αναγκασμένη να βγει μπροστά και να πιέσει για την ισοφάριση. Έτσι πήρε την κατοχή και προσπαθούσε να μπει με αξιώσεις στην αντίπαλη περιοχή, χωρίς αποτέλεσμα! Αυτός που έφτασε κοντά σε γκολ ήταν ο Πανσερραϊκός, αλλά το σουτ του Φουρτάδο στο 40' έφυγε λίγο έξω.

Στην επανάληψη, οι φιλοξενούμενοι μπήκαν μέσα με σκοπό να φτάσουν στην ισοφάριση. Παρ' όλα αυτά ο Πανσερραϊκός έφτασε κοντά στο 2-0, στο 50', αλλά ο Ανδρεόπουλος έσωσε την ομάδα του παραχωρώντας κόρνερ. Αυτή η ευκαιρία σαν να... ξύπνησε για τα καλά την Κέρκυρα που κατάφερε να γυρίσει ανάποδα το ματς μέσα σε λίγα λεπτά.

Αρχικά στο 57' μετά από απευθείας εκτέλεση φάουλ του Χιντζίδη, η μπάλα κόντραρε και στρώθηκε στον Μπαλντοβαλίεφ ο οποίος με κοντινό σουτ κατάφερε να φέρει το ματς στα ίσα. Ένα λεπτό αργότερα, ο Γιάντσης λίγο έλειψε να κάνει το 2-1, αλλά ο Αραμπατζής με ωραία επέμβαση κράτησε την ισοπαλία.

Στο 63' ήταν η ώρα το παιχνίδι να γυρίσει... τούμπα. Τότε η Κέρκυρα με μεγάλη δόση τύχης κατάφερε να φτάσει στην ανατροπή. Ο Ζορμπάς πήρε την μπάλα στο ημικύκλιο, αυτή κόντραρε πήρε περίεργη τροχιά και πέρασε πάνω από τον Ανδρούτσο για να έρθει το 1-2. Στο 66' οι «Φαίακες» θα μπορούσαν να... κλειδώσουν και τη νίκη, όμως το σουτ του Ζορμπά έφερε την πολύ καλή επέμβαση του Ανδρούτσου.

Και ενώ το παιχνίδι κυλούσε με τον Πανσερραϊκό στο τελευταίο τέταρτο να πιέζει, αλλά να μην απειλεί, η Κέρκυρα αποφάσισε να γυρίσει αρκετά μέτρα πίσω... Αυτό τελικά το πλήρωσε!

Στο 91', κέρδισε φάουλ έξω από την περιοχή του Πανσερραϊκού. Η επιλογή του Χιντζίδη ήταν να το εκτελέσει απευθείας, αντί να ροκανίσει τον χρόνο στο κόρνερ, με αποτέλεσμα η μπάλα να βρει στο τοίχος και οι Σερραίοι να βγουν στην κόντρα κερδίζοντας ένα φάουλ στο ύψος της σέντρας. Αυτό ήταν και το... μοιραίο για τους «Φαίακες».

Στα καρέ του Αραμπατζή ανέβηκαν όλοι οι ποδοσφαιριστές, ακόμα και ο Ανδρούτσος. Μετά το γέμισμα ο πρώτος ίσως να μπορούσε να καθαρίσει την φάση, η μπάλα για αρκετά δευτερόλεπτα ήταν διεκδικήσιμη με τον τερματοφύλακα της Κέρκυρας να μην παίρνει το ρίσκο να βγει ώστε να προσπαθήσει να τελειώσει τη φάση και το παιχνίδι, την ώρα που οι συμπαίκτες του δεν μπορούσαν να διώξουν.

Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα η μπάλα να στρωθεί στον Τριανταφυλλάκο ο οποίος με δυνατό σουτ από το ύψος του πέναλτι, έστειλε την μπάλα στα δίχτυα και αφού ο Αραμπατζής την βρήκε έχοντας πολλά σώματα μπροστά του να του κάνουν ακόμα πιο... δύσκολη τη ζωή!

Κάπως έτσι ήρθε το... έμφραγμα για την Κέρκυρα και το 2-2, που την έριξε από την κορυφή και κράτησε την διαφορά της από τον Απόλλωνα στο +3, ανακουφίζοντας με αυτό τον τρόπο την ομάδα της Ριζούπολης.

Οι συνθέσεις:

ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ (Πάουλο Κάμπος): Ανδρούτσος, Καρράς, Ιωαννίδης, Βοσκόπουλος, Παπατζίκος, Σιάκκας, Ολίσε, Τριανταφυλλάκος, Μπαρέττας (82’ Δωματάς), Γιάντσης (82’ Ρούτσης), Φουρτάδο.

ΚΕΡΚΥΡΑ (Αλέκος Βοσνιάδης): Αραμπατζής, Γκόμες, Χιντζίδης, Ιωάννου, Βενέτης, Ανδρεόπουλος, Ντουαλά (61’ Κόντος), Νίκιτς, Ζορμπάς (77’ Παμλίδης), Αρναρέλλης, Μπαλντοβαλίεφ (83’ Ντιόγκο).

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

FOOTBALL LEAGUE Τελευταία Νέα