Στο πλευρό των προσφύγων η ΑΕΚ (pic)

Στο πλευρό των προσφύγων η ΑΕΚ (pic)

Στην ΑΕΚ ξέρουν καλά από προσφυγιά και στέκεται δίπλα στο στους πρόσφυγες προβαίνοντας σε διάφορες ενέργειες που θα τους ανακουφίσουν έστω και προσωρινά.  

Στο πλευρό των προσφύγων η ΑΕΚ (pic)

Στην ΑΕΚ στέκονται δίπλα στους πρόσφυγες και για τον λόγο αυτό στην Ένωση έχουν προβεί σε δράσεις για την ανακούφιση των ανθρώπων αυτών που τόσο πολύ μας έχουν ανάγκη. Μάλιστα, οι δράσεις αυτές προετοιμάστηκαν από ειδικό μηχανισμό της ΠΑΕ εδώ και τουλάχιστον δύο με τρεις εβδομάδες

Μάλιστα, δεν πρόκειται για μία μεμονωμένη δράση αλλά για πολλές διαφορετικές που στόχο έχουν να αναδείξουν το τεράστιο πρόβλημα που υπάρχει αλλά και να υπάρξει ευαισθητοποίηση του κόσμου.

Αρχικά η ΑΕΚ θα δώσει πράγματα που έχει συγκεντρώσει στο ειδικό κέντρο της Περιφέρειας ενώ στη συνέχεια αντιπροσωπεία και στα κέντρα μετεγκατάστασης προσφύγων.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΑΕΚ:

Ως ελάχιστο φόρο τιμής απέναντι στην ιστορία και την καταγωγή της ομάδας μας, η ΠΑΕ ΑΕΚ θεωρεί χρέος της να σταθεί αρωγός στο σύγχρονο δράμα των προσφύγων και να συνδράμει στη σκληρή καθημερινή μάχη για την επιβίωση για όσο διάστημα παραμένουν στη χώρα. 

Η AEK αποτελεί φύτρα προσφύγων, γεννήθηκε μέσα από την καταστροφή, έζησε τον ξεριζωμό και συναισθάνεται την υποχρέωση να ανταποδώσει την αγάπη και τη φροντίδα, με την οποία την αγκάλιασε η ιστορία.  

Με επικεφαλής τον Ντούσαν Μπάγεβιτς και αντιπροσωπεία της σημερινής ομάδας, νεαρών ποδοσφαιριστών από τα τμήματα υποδομής και παλαίμαχων άσων της, η ομάδα μας θα μεταβεί –αρχικά- την ερχόμενη εβδομάδα στο Κέντρο διαχείρισης, αποθήκευσης και εφοδιασμού ειδών πρώτης ανάγκης της Περιφέρειας Αττικής στην Πλατεία Νερού στο Παλαιό Φάληρο προκειμένου να παραδώσει: 
Ετοιμα γεύματα για την σίτιση των προσφύγων
Συσκευασμένα σνακ 
Αναπηρικά αμαξίδια για την κάλυψη ειδικών αναγκών σε συνεργασία με τη χορηγό εταιρεία MEDICIN
Σκηνές για τις ελλείψεις στη στέγαση
Αντισηπτικό υγρό
Αναλγητικά και εξειδικευμένα φάρμακα 
Παιδικά συμπληρώματα διατροφής και βιταμίνες από την BIONAΤ
Χυμούς σε συνεργασία με τη χορηγό εταιρεία ΛΟΥΞ
Εμφιαλωμένο νερό σε συνεργασία με τη χορηγό εταιρεία ΔΙΟΣ

Οι δράσεις για τους πρόσφυγες θα συνεχιστούν και τις επόμενες εβδομάδες στα κέντρα μετεγκατάστασης προσφύγων με προσφορά έτοιμων γευμάτων, που θα αγοραστούν από την ΠΑΕ ΑΕΚ:
Με χρήματα τα οποία θα προκύψουν από την πώληση της φανέλας και του επίσημου yearbook της ομάδας μας από το e-shop της ΠΑΕ
Από το 5% των συνολικών εισπράξεων στα τρία εντός έδρας παιχνίδια της ομάδας μας στα πλέι οφ.
Tαυτόχρονα η ΠΑΕ ΑΕΚ καλεί τους φιλάθλους της να συνταχθούν μαζί μας στην κοινή προσπάθεια «ανθρωπιά για τους πρόσφυγες», δημιουργώντας ειδική υπηρεσία για την αποστολή sms. Με κάθε μήνυμα οι φίλαθλοι της ομάδας μας θα συνεισφέρουν στη δημιουργία του κοινού ταμείου βοήθειας και αλληλεγγύης στους πρόσφυγες για την αγορά και τη διάθεση έξτρα ανθρωπιστικής βοήθειας, ανάλογα με τις ανάγκες που θα προκύπτουν. Θα υπάρξει αναλυτική ενημέρωση την επόμενη εβδομάδα για τον αριθμό αποστολής των sms.

Η ΠΑΕ ΑΕΚ έχει ήδη απευθυνθεί και καλεί όλα τα προσφυγικά σωματεία της χώρας σε συνεργασία για ανάληψη περαιτέρω δράσεων υπέρ των προσφύγων με το σκεπτικό ότι όλοι μαζί με την ίδια ευαισθησία της κοινής μας προέλευσης θα είμαστε πολύ πιο δυνατοί και αποτελεσματικοί απέναντι σε ένα τόσο μεγάλο πρόβλημα, που έχει να κάνει με την επιβίωση χιλιάδων ανθρώπων.

Best of internet