Κρίστενσεν στο gazzetta.gr: «Δεν ήθελα να φύγω από τον Ολυμπιακό» (vid)

Κρίστενσεν στο gazzetta.gr: «Δεν ήθελα να φύγω από τον Ολυμπιακό» (vid)

Κρίστενσεν στο gazzetta.gr: «Δεν ήθελα να φύγω από τον Ολυμπιακό» (vid)

bet365

Ο «Τούρμπο» Μπεντ Κρίστενσεν μιλάει στο gazzetta 22 χρόνια μετά την αποχώρηση του από τον Ολυμπιακό! Γιατί έφυγε, η παραλίγο επιστροφή, το χατ-τρικ επί της Τενερίφης και η επιθυμία να εργαστεί στην Ελλάδα ως προπονητής.

Ο «Τούρμπο» Μπεντ Κρίστενσεν έμεινε για μόλις μία σεζόν στον Ολυμπιακό όμως κατάφερε χάρη στις εξαιρετικές εμφανίσεις του και τα καθοριστικά γκολ που πετύχε να αγαπηθεί όσο λίγοι στην ομάδα του Πειραιά.

Ο πρωταθλητής Ευρώπης με την Δανία (1992) αφίχθη το καλοκαίρι του 1993 στον Ολυμπιακό προερχόμενος από μία διετία στη Σάλκε. Είχε καταφέρει προηγουμένως με τα χρώματα της Μπρόντμπι να αναγορευθεί σε «θρύλο» για τον σύλλογο της πατρίδας του σημειώνοντας 62 γκολ σε 100 ματς.

Ο «Τούρμπο Μπεντ», όπως ήταν το προσωνύμιο του λόγω της ταχύτητας αλλά και της εκρηκτικότητας του, διέθετε όλο το το πακέτο ενός μοντέρνου φορ.

Τρέξιμο, δεξιοτεχνία, εντυπωσιακά τελειώματα. Μία μηχανή παραγωγής γκολ που ξεσήκωνε με τις ενέργειες του το «Καραϊσκάκη». Σταμάτησε στα 18 γκολ σε όλες τις διοργανώσεις. Το ένα πιο όμορφο από το άλλο.

Ακόμη και σήμερα οι φίλοι του Ολυμπιακού νοσταλγούν τον Μπεντ Κρίστενσεν, ο οποίος όπως αποκαλύπτει στην συνέντευξη του στο gazzetta.gr αναγκάστηκε να συνεχίσει την καριέρα του στην Κομποστέλα λόγω των λανθασμένων χειρισμών της «ερυθρόλευκης» διοίκησης, μολονότι είχε εκφράσει την επιθυμία να ανανεώσει το συμβόλαιο του.

Ο μέχρι πρότινος τεχνικός της U-19 της Δανίας, τόνισε πως θα ήθελε να επιστρέψει στην Ελλάδα ως προπονητής, θυμήθηκε το απίστευτο ματς κόντρα στην Τενερίφη, όπου έπαιζε σχεδόν μόνος του, τον κόσμο του Ολυμπιακού, αλλά και τα ντέρμπι κόντρα στον Παναθηναϊκό.

«Δεν μπορώ να ξεχάσω τους οπαδούς του Ολυμπιακού. Ήταν φανταστικοί. Τραγουδούσαν και προσπαθούσαν να μας βοηθήσουν με κάθε τρόπο. Η ατμόσφαιρα στο 'Καραϊσκάκη' ήταν εκπληκτική.

Γνώρισα ωραίους ανθρώπους κατά την διάρκεια της παραμονής μου στον Ολυμπιακό. Μου φέρθηκαν όλοι καλά, τόσο από τον σύλλογο, όσο και εκτός. Όταν κάποιος μου μιλάει για τον Ολυμπιακό αυτά θυμάμαι».

Ο παλαίμαχος Δανός στράικερ, ο οποίος έγινε τραγούδι στην πατρίδα χαρακτηρίζει στο gazzetta.gr ως σημαντικό βήμα για την καριέρα του τον Ολυμπιακό.

«Έμεινα για μία σεζόν, όμως όπως αποδείχθηκε είχα κάνει σωστή επιλογή. Ήταν ένα σημαντικό βήμα για μένα ο Ολυμπιακό. Με τα γκολ που σημείωσα κατάφερα να βρω ομάδα στο ισπανικό πρωτάθλημα παίζοντας στη συνέχεια για την Κομποστέλα».

Μολονότι έχουν περάσει σχεδόν 22 χρόνια παραμένουν αδιευκρίνιστες οι συνθήκες κάτω από τις οποίες αποχώρησε από τους «ερυθρόλευκους» ο «Τούρμπο Μπεν». Ο ίδιος δηλώνει στο gazzetta.gr πως επιθυμούσε την παραμονή του στην ομάδα.

Εκείνη την σεζόν ο Ολυμπιακό ξεκίνησε με τον Λιούπκο Πέτροβιτς, παραδίδοντας μεσούσης της περιόδου τα ηνία στον Κώστα Πολυχρονίου και από εκεί στον Νίκο Αλέφαντο.

«Ήταν θέμα της διοίκησης. Κάποιοι από την διοίκηση δεν με ήθελαν, δεν ήταν χαρούμενοι μαζί μου. Προτιμούσαν να φέρουν νέους παίκτες. Δεν ξέρω γιατί έγινε αυτό, ήταν κάπως παράξενο. Έτσι πήγα στην Κομποστέλα. Βέβαια στην πρώτη μου σεζόν στην Ισπανία δέχθηκα τηλεφώνημα από Έλληνα προπονητή του Ολυμπιακού που με ρώτησε αν ήθελα να επιστρέψω στην ομάδα. Απάντησα καταφατικά, όμως έκτοτε δεν δέχθηκα άλλο τηλεφώνημα για να γυρίσω».

Ο άλλοτε άσος της Σάλκε κόντεψε να αποκλείσει μόνος του την Τενερίφη στο «Καραϊσκάκη» σε ένα αλήστου μνήμης παιχνίδι όπου ο Ολυμπιακός επικράτησε 4-3 της ισπανικής ομάδας με τον Κρίστενσεν να πετυχαίνει χατ-τρικ. Είχε μάλιστα σκοράρει και στο πρώτο ματς στις Κανάριες Νήσους.

«Το συγκεκριμένο ματς ήταν ένα από τα καλύτερα μου στον Ολυμπιακό. Ήταν ένα φανταστικό παιχνίδι με εκπληκτική ατμόσφαιρα από τους οπαδούς του Ολυμπιακού, όμως δεν καταφέραμε να προκριθούμε. Επίσης θυμάμαι έντονα τις αναμετρήσεις με Παναθηναϊκό και ΑΕΚ».

Ο Κρίστενσεν παρακολούθησε τα φετινά ματς του Ολυμπιακού κόντρα στην Άρσεναλ, ωστόσο όπως παραδέχθηκε στο gazzetta.gr δεν γνωρίζει λεπτομέρειες για την τωρινή ομάδα των «ερυθρολεύκων».

«Είδα τον Ολυμπιακό κόντρα στην Άρσεναλ. Όποτε μου δίνεται η ευκαιρία τον παρακολουθώ, ωστόσο λόγω των υποχρεώσεων μου με την την Εθνική Δανίας δεν είχα πολύ χρόνο».

Την Κυριακή ο Ολυμπιακός αναμετράται με τον Παναθηναϊκό στο ελληνικό «clasico». Ο 49χρονος προπονητής θυμήθηκε την εποχή που έπαιρνε το δικό του «βάπτισμα του πυρός» στο μεγάλο ντέρμπι.

«Υπήρχε πολύ μεγάλος ανταγωνισμός και τότε μεταξύ Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού. Αν και νέος στην ομάδα γνώριζα πως είναι το πιο σημαντικό παιχνίδι στην Ελλάδα. Ήταν ο αγώνας της χρόνιας και σίγουρα πρόκειται για μία ξεχωριστή εμπειρία. Ένα μοναδικό συναίσθημα να παίζεις σε τέτοιες αναμετρήσεις».

Ο «Τούρμπο Μπεν» για τρία χρόνια βρισκόταν στον πάγκο της Εθνικής U-19 της Δανίας.

Η πρόταση της Μπρόντμπι ωστόσο δεν τον άφησε ασυγκίνητο αποφασίζοντας να επιστρέψει στην ομάδα που υπηρέτησε ως ποδοσφαιριστής αλλά και ασίσταντ.

Ο Κρίστενσεν ανέλαβε συγκεκριμένο πρότζεκτ προκειμένου να προετοιμάσει την επόμενη φουρνιά παικτών της Μπρόντμπι προορίζοντας τους για την πρώτη ομάδα.

«'Εμεινα 3,5 χρόνια στην Εθνική U-19 της Δανίας όπου αποκόμισα σημαντικές εμπειρίες. Στόχος μου είναι να αναλάβω ως πρώτος προπονητής την Μπρόντμπι και μέσα στα επόμενα 2-3 χρόνια να εργαστώ στη Γερμανία ή την Ελλάδα».

Δείτε το χατ-τρικ του Μπεντ Κρίστενσεν κόντρα στην Τενερίφη.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα