Στα ντέρμπι δεν είχαμε θέμα με διαιτησία

Στα ντέρμπι δεν είχαμε θέμα με διαιτησία

bet365

Ο Κ. Νικολακόπουλος κάνει μία παρατήρηση ενόψει του ντέρμπι, μέσω του blog του στο gazzetta.

Διάβασα την τελευταία, χθεσινή, συνέντευξη του Υπουργού Αθλητισμού.

Ο κύριος Κοντονής δύο φορές ρωτήθηκε για το ντέρμπι Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός και δύο φορές τη διαιτησία μνημόνευσε! «Να έχουμε μία καλή διαιτησία», είπε τη μία φορά. «Μεγάλο ρόλο παίζει η διαιτησία», είπε την άλλη φορά.

Γενικά όποτε του δίνεται η ευκαιρία του Υπουργού, όλο στη διαιτησία αναφέρεται! Ακόμη και στην πρόσφατη ανακοίνωση της διακοπής του Κυπέλλου, μιλούσε για λανθασμένους ορισμούς διαιτητών!

«…εύλογα είναι τα ερωτηματικά που συνεχώς προκαλούνται στην κοινή γνώμη, ως προς τα κριτήρια ορισμού διαιτητών από την Κ.Ε.Δ. σε κρίσιμους αγώνες, όταν κατά τεκμήριο, ικανότεροι διαιτητές ορίζονται να διαιτητεύσουν λιγότερο κρίσιμους αγώνες»…

Πάντως, ενόψει του ντέρμπι αυτό το οποίο εγώ ξέρω είναι ότι στα οκτώ τελευταία παιχνίδια των δύο ομάδων, εντός κι εκτός έδρας, δεν είχαμε θέματα με τη διαιτησία. Δηλαδή, από το πρώτο πρωτάθλημα μετά Κόκκαλη, όπου στο Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός 2-1 είχαμε την αποβολή του Αβραάμ και το πέναλτι υπέρ του Σισέ και στο Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός 2-1 είχαμε την ακύρωση του γκολ του Κατσουράνη, έχουν διεξαχθεί οκτώ ντέρμπι χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα. Μιλάμε για σοβαρά προβλήματα. Πάντα θα υπάρξουν φάσεις για διαμαρτυρίες ένθεν κι ένθεν, αλλά να έχουν γίνει σοβαρά λάθη, δεν έχουν γίνει, αν θέλουμε να είμαστε ειλικρινείς.

Ας τα θυμηθούμε.

Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός 2-1 με Σιδηρόπουλο

Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός 1-0 με Καλογερόπουλο

Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός 0-3 με Σιδηρόπουλο

Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός 0-1 με Μάνταλο

Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός 1-1 με Παππά

Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός 2-2 με Μάνταλο

Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός 0-1 με Κάκο

Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός 1-1 με Γιάχο

Τώρα σφυρίζει ο Κύζας, που έγινε διεθνής το φθινόπωρο και δε νομίζω ότι έχει δώσει δικαιώματα. Έχει παίξει κι άλλο ντέρμπι, το Ολυμπιακός-ΑΕΚ φέτος και κατά κοινή ομολογία τα είχε πάει αρκετά καλά. Στο κάτω κάτω, αφού έγινε διεθνής, πρέπει να σφυρίζει τα ντέρμπι. Όπως κι ο Κομίνης, που έπαιξε το Παναθηναϊκός-ΠΑΟΚ 2-2 τις προάλλες.

Κι όπως πρέπει να δώσουν ντέρμπι και στον Παπαπέτρου. Ειδάλλως, τι τον έκαναν διεθνή.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Κώστας Νικολακόπουλος
Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Κώστας Νικολακόπουλος έγινε δημοσιογράφος από…σπόντα. Από τη Νομική και τη δικηγορία η, το επάγγελμα του δικαστικού, που υποτίθεται ότι ήταν στα πλάνα του (εξ ου κι οχαρακτηρισμός «ανακριτή» από τον Γ. Λούβαρη!), βρέθηκε ξαφνικά στον ΦΙΛΑΘΛΟ, όταν πρωτογεννήθηκε η ιδέα αυτής της εφημερίδας από τους Ν. Καραγιαννίδη και Ι. Μαθιουδάκη. Ένα χρόνο ρεπορτάζ Πανιώνιου και Αιγάλεω (μαζί), ένα χρόνο ΑΕΚ και από την άνοιξη του 1984 έως και σήμερα ρεπορτάζ Ολυμπιακού, όπου τα έχει δει όλα. Πρώτα τα λεγόμενα πέτρινα χρόνια και μετά πρωταθλήματα το ένα μετά το άλλο. Του αρέσει να γράφει για μεταγραφές, αλλά ο ίδιος τις αποφεύγει. Σε 40 χρόνια έχει κάνει δύο! Το 1992 στο ΦΩΣ του Θ. Νικολαϊδη και μετά στον ΓΑΥΡΟ που στη συνέχεια έγινε ένα με τον Κόκκινο Πρωταθλητή. Πάνω από μία δεκαετία καλύπτει το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού στον Σπορ FM.