Στα ντέρμπι δεν είχαμε θέμα με διαιτησία

Στα ντέρμπι δεν είχαμε θέμα με διαιτησία

Ο Κ. Νικολακόπουλος κάνει μία παρατήρηση ενόψει του ντέρμπι, μέσω του blog του στο gazzetta.

Στα ντέρμπι δεν είχαμε θέμα με διαιτησία

Διάβασα την τελευταία, χθεσινή, συνέντευξη του Υπουργού Αθλητισμού.

Ο κύριος Κοντονής δύο φορές ρωτήθηκε για το ντέρμπι Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός και δύο φορές τη διαιτησία μνημόνευσε! «Να έχουμε μία καλή διαιτησία», είπε τη μία φορά. «Μεγάλο ρόλο παίζει η διαιτησία», είπε την άλλη φορά.

Γενικά όποτε του δίνεται η ευκαιρία του Υπουργού, όλο στη διαιτησία αναφέρεται! Ακόμη και στην πρόσφατη ανακοίνωση της διακοπής του Κυπέλλου, μιλούσε για λανθασμένους ορισμούς διαιτητών!

«…εύλογα είναι τα ερωτηματικά που συνεχώς προκαλούνται στην κοινή γνώμη, ως προς τα κριτήρια ορισμού διαιτητών από την Κ.Ε.Δ. σε κρίσιμους αγώνες, όταν κατά τεκμήριο, ικανότεροι διαιτητές ορίζονται να διαιτητεύσουν λιγότερο κρίσιμους αγώνες»…

Πάντως, ενόψει του ντέρμπι αυτό το οποίο εγώ ξέρω είναι ότι στα οκτώ τελευταία παιχνίδια των δύο ομάδων, εντός κι εκτός έδρας, δεν είχαμε θέματα με τη διαιτησία. Δηλαδή, από το πρώτο πρωτάθλημα μετά Κόκκαλη, όπου στο Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός 2-1 είχαμε την αποβολή του Αβραάμ και το πέναλτι υπέρ του Σισέ και στο Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός 2-1 είχαμε την ακύρωση του γκολ του Κατσουράνη, έχουν διεξαχθεί οκτώ ντέρμπι χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα. Μιλάμε για σοβαρά προβλήματα. Πάντα θα υπάρξουν φάσεις για διαμαρτυρίες ένθεν κι ένθεν, αλλά να έχουν γίνει σοβαρά λάθη, δεν έχουν γίνει, αν θέλουμε να είμαστε ειλικρινείς.

Ας τα θυμηθούμε.

Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός 2-1 με Σιδηρόπουλο

Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός 1-0 με Καλογερόπουλο

Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός 0-3 με Σιδηρόπουλο

Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός 0-1 με Μάνταλο

Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός 1-1 με Παππά

Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός 2-2 με Μάνταλο

Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός 0-1 με Κάκο

Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός 1-1 με Γιάχο

Τώρα σφυρίζει ο Κύζας, που έγινε διεθνής το φθινόπωρο και δε νομίζω ότι έχει δώσει δικαιώματα. Έχει παίξει κι άλλο ντέρμπι, το Ολυμπιακός-ΑΕΚ φέτος και κατά κοινή ομολογία τα είχε πάει αρκετά καλά. Στο κάτω κάτω, αφού έγινε διεθνής, πρέπει να σφυρίζει τα ντέρμπι. Όπως κι ο Κομίνης, που έπαιξε το Παναθηναϊκός-ΠΑΟΚ 2-2 τις προάλλες.

Κι όπως πρέπει να δώσουν ντέρμπι και στον Παπαπέτρου. Ειδάλλως, τι τον έκαναν διεθνή.

Best of internet