Φαν Χάαλ: «Δεν μπορούσαμε να τους αντιμετωπίσουμε...»

Κώστας Ζάλιαρης
Φαν Χάαλ: «Δεν μπορούσαμε να τους αντιμετωπίσουμε...»

bet365

Η πίεση που άσκησε η Λίβερπουλ και ο κόσμος της στο «Άνφιλντ», έκαναν τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ να μην καταφέρει ν' ανταπεξέλθει στις συνθήκες του αγώνα, όπως παραδέχθηκε ο Λουίς Φαν Χάαλ.

Οι «κόκκινοι διάβολοι» ηττήθηκαν 2-0 από τους «κόκκινους» στο πρώτο μεταξύ τους ντέρμπι για τη φάση των «16» του Γιουρόπα Λιγκ αλλά και στην πρώτη, ιστορική συνάντησή τους σε ευρωπαϊκή διοργάνωση.

Η ομάδα του Κλοπ έδειχνε πολύ καλύτερη και με μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση καθ' όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης, κέρδισε κατά κράτος τη μάχη του κέντρου και κατάφερε να πετύχει δύο γκολ που δίνουν ένα καλό προβάδισμα πρόκρισης στα προημιτελικά.

Η εμφάνιση της Γιουνάιτεντ ήταν τέτοια που έπεσαν και πάλι «πυρά» από εκπροσώπους του Τύπου και οπαδούς πάνω στον Φαν Χάαλ, ο οποίος υποστήριξε ότι:

«Πρέπει να το πιστέψουμε και γενικότερα οφείλεις να έχεις πίστη ότι μπορεί να γίνει κάτι διαφορετικό και ότι μπορούν να δημιουργήσουν και οι δικοί μας οπαδοί μια τέτοια ατμόσφαιρα όπως αυτή που είχε το Άνφιλντ. Δεν δημιουργήσαμε ευκαιρίες, δεν παίξαμε καλά και μας ήταν δύσκολο ν' αντεπεξέλθουμε στις συνθήκες του αγώνα με την πίεση της Λίβερπουλ αλλά και την ατμόσφαιρα από τον κόσμο. Οφείλουμε να δώσουμε συγχαρητήρια στη Λίβερπουλ. Πρέπει να βελτιωθούμε αρκετά.

Η αλήθεια όμως είναι ότι δεχθήκαμε δύο πολύ φθηνά γκολ γιατί θεωρώ ότι στο πέναλτι η επαφή δεν είναι τέτοια για να πέσει ο αντίπαλος στην περιοχή, ενώ και το δεύτερο γκολ προήλθε από οφσάιντ στον Χέντερσον. Όπως και να 'χει, η Λίβερπουλ ήταν καλύτερη ομάδα και είχε ευκαιρίες για περισσότερα γκολ, όμως ευτυχώς ο Ντε Χέα ήταν σε καλή βραδιά. Πρέπει τώρα να φροντίσουμε ώστε να τους ασκήσουμε κι εμείς τέτοια πίεση μαζί με τον κόσμο στον επαναληπτικό στην έδρα μας».

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

EUROPA LEAGUE Τελευταία Νέα