Οι μισθοί των διοικήσεων της Serie A

Οι μισθοί των διοικήσεων της Serie A

bet365

Τα ποσά που πληρώνουν οι ομάδες στους παράγοντες τους δημοσίευσε ιταλικό Μέσο που ασχολείται με τα οικονομικά.

Η ιστοσελίδα calcioefinanza.it εστίασε στα ποσά που εισπράττουν οι παράγοντες των μεγάλων του calcio, με την Γιουβέντους να είναι αυτή που δίνει τα περισσότερα και συγκεκριμένα 4 εκατ. ευρώ. Η Νάπολι, η οποία είχε τα πρωτεία μέχρι και την σεζόν 2013-14, έχει προχωρήσει σε πολύ μεγάλες περικοπές ενώ για τις Μίλαν και Ιντερ είναι δύσκολο να βρει κάποιος με ακρίβεια τι ακριβώς γίνεται αφού δεν δημοσιοποιούν τα οικονομικά στοιχεία από την στιγμή που δεν έχουν εισαχθεί στο Χρηματιστήριο (σε αντίθεση με Γιούβε, Ρόμα).

ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ: Τα μέλη του διοικητικού συμβολαίου των Μπιανκονέρι είναι δέκα και συνολικά εισπράτουν 4 εκατ. ευρώ ετησίως. Ο πιο ακριβοπληρωμένος, όπως αναμενόταν, είναι ο Μπέπε Μαρότα, ο οποίος έχει τον τίτλο του CEO και όχι μόνο. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, παίρνει 25.000 ευρώ ως μέλος του Δ.Σ., 1,2 εκατ. ευρώ ως CEO και 502.000 ευρώ ως γενικός διευθυντής του αθλητικού τομέα. Παράλληλα, προβλέπονται και μπόνους 638.000 για κατάκτηση πρωταθλήματος ή Champions League.

ΝΑΠΟΛΙ: Στο διοικητικό συμβούλιο των Παρτενοπέι βρίσκονται τέσσερα μέλη της οικογένειας του Αουρέλιο Ντε Λαουρέντις και ο Αντρέα Κιαβέλι, δεξί χέρι του προέδρου. Μέχρι και την σεζόν 2013-14 η Νάπολι ήταν αυτή που πλήρωνε τα περισσότερα στα μέλη του Δ.Σ. (5,5 εκατ. ευρώ) αλλά ο Ντε Λαουρέντις προχώρησε σε περικοπές και μάλιστα σε ποσοστό 82%, με αποτέλεσμα τώρα να παίρνουν συνολικά περίπου ένα εκατ. ευρώ.

ΡΟΜΑ: Οι Τζαλορόσι είναι στη 2η θέση, πίσω από την Γιουβέντους, σε ό,τι αφορά τα ποσά που πληρώνουν στα μέλη του διοικητικού συμβολαίου. Συνολικά οι Ρωμαίοι δίνουν 2,8 εκατ. ευρώ ετησίως, πράγμα που σημαίνει ότι προχώρησαν σε μείωση 8% σε σχέση με πέρυσι αν και υπήρξε αύξηση των συμβούλων (από 4 έγιναν 11). Ο CEO Ιτάλο Τζάντζι παίρνει 1,5 εκατ. ευρώ ετησίως, ο διευθυντής Μάουρο Μπαλντισόνι 760.000 ευρώ ενώ η ιστοσελίδα αναφέρει και τον τεχνικό διευθυντή Βάλτερ Σαμπατίνι, ο οποίος -χωρίς να είναι πάντως στο Δ.Σ.- εισπράττει 1,1 εκατ. ευρώ.

ΜΙΛΑΝ-ΙΝΤΕΡ: Για τους Μιλανέζους, όπως προαναφέραμε, δεν γίνεται λεπτομερή παρουσίαση καθώς οι δύο σύλλογοι δεν έχουν δώσει στη δημοσιότητα λεπτομέρειες για τα ποσά που παίρνουν ετησίως τα μέλη των διοικητικών συμβουλίων τους. Σε ό,τι αφορά τους Ροσονέρι, πάντως, αναφέρεται στο ρεπορτάζ ότι οι δύο CEO, Αντριάνο Γκαλιάνι και Μπάρμπαρα Μπερλουσκόνι, εισπράττουν 2,5 εκατ. ευρώ.

Σε ό,τι αφορά τις υπόλοιπες ομάδες, οι Σαμπντόρια, Φιορεντίνα, Σασουόλο και Τορίνο πληρώνουν κάτω από ένα εκατ. ευρώ στα μέλη των διοικήσεων τους. Οι Βιόλα, ειδικά, προχώρησαν σε μειώσεις και από τις 850.000 ευρώ του 2013 έπεσαν πλέον στις 500.000 ενώ η Σασουόλο, που έχει αυξήσει τα έσοδα της, ανέβηκε στις 350.000 ευρώ. Αγνωστό παραμένει το τι γίνεται στην Λάτσιο καθώς είναι δύσκολο να ξεφύγει το παραμικρό από τον... κέρβερο Κλαούντιο Λοτίτο.

 

SERIE A Τελευταία Νέα