Η ανησυχία μου για το ντέρμπι

Η ανησυχία μου για το ντέρμπι

Ο Κ. Νικολακόπουλος καταδεικνύει μέσα από το blog του στο gazzetta την πραγματικότητα του ντέρμπι της Κυριακής. 

Η ανησυχία μου για το ντέρμπι

Δεν κρύβω ότι είμαι ανήσυχος ενόψει του ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό.

Κατ΄αρχάς γιατί είναι ντέρμπι. Εγώ τα ακούω βερεσέ ότι ο Παναθηναϊκός είναι 22 πόντους πίσω, ότι δεν έχει καμία σπουδαία ομάδα κλπ, κλπ. Στα ντέρμπι δεν ισχύουν αυτά. Ισχύει ποιος θα κάνει κατάθεση ψυχής στο χορτάρι.

Πάμε λοιπόν παρακάτω. Η ανησυχία μου η μεγάλη είναι γιατί ο Ολυμπιακός μέσα στο Καραϊσκάκη εδώ και χρόνια όταν είναι αδιάφορος βαθμολογικά υποδεχόμενος τον Παναθηναϊκό, έχει πολλά άσχημα αποτελέσματα. Για την ακρίβεια έχει μόνο άσχημα αποτελέσματα!

Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός 0-3 το 2014, με 27 βαθμούς διαφορά οι δύο ομάδες!

Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός 1-1 (ισοφάριση Μήτρογλου στο 87’) το 2013, με 37 βαθμούς διαφορά!

Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός 0-0 το 2009, με 11 βαθμούς διαφορά!

Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός 0-1 το 2007, πάλι με 11 βαθμούς διαφορά!

Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός 0-0 το 1999 (στο ΟΑΚΑ), ξανά με 11 βαθμούς διαφορά!

Σύνολο, δύο ήττες και τρεις ισοπαλίες, με απολογισμό ένα γκολ κι αυτό στο 87ο λεπτό!!!

Και τα πέντε ματς είχαν γίνει άνοιξη, από αρχές Μάρτη, όπως τώρα (τα τρία), έως μέσα Μάη, με τον Ολυμπιακό να ήταν ουσιαστικά πρωταθλητής!

Έλλειψη μεγάλου κινήτρου; Αλαζονική αντιμετώπιση από ομάδα και κόσμο; Υπέρβαση από πλευράς Παναθηναϊκού για ένα αποτέλεσμα λύτρωση απέναντι στους οπαδούς του;

Προφανώς όλα αυτά μαζί. Δεν εξηγείται αλλιώς ότι ο Ολυμπιακός όταν θέλει το τρίποντο το παίρνει σχεδόν πάντα από τον Παναθηναϊκό στο Καραϊσκάκη (μόνο νίκες έχει και δύο ισοπαλίες σε μία ολόκληρη σειρά αγώνων), ενώ όταν είναι αδιάφορος βαθμολογικά πάντα την πατάει.

Κι εκεί είναι και η πρόκληση όλων στον Ολυμπιακό. Και της διοίκησης και του προπονητή και των παικτών. Να σταματήσουν αυτή την ιστορία, που κρατάει πλέον πάρα πολύ, 15 ολόκληρα χρόνια!

Για εμένα είναι και πρόκληση και του κόσμου. Να κοιτάξει να βοηθήσει την ομάδα σα να παίζει ένα παιχνίδι Τσάμπιονς Λιγκ κι όχι να πάει στο γήπεδο περιμένοντας την ομάδα να ρίξει τρία και τέσσερα γκολ στον Παναθηναϊκό. Γιατί και τα πέντε ματς είχαν το ίδιο κοινό σημείο, την...βεβαιότητα της συντριβής του αιώνιου αντίπαλου.

Τα αποτελέσματα αυτής της νοοτροπίας τα έχουμε δει…

Best of internet