Ιβιτς – Βούκιτς: Από το Ζρένιανιν στην Τούμπα!

Ιβιτς – Βούκιτς: Από το Ζρένιανιν στην Τούμπα!

bet365

Το Ζρένιανιν, έκτη μεγαλύτερη πόλη της Σερβίας γνωστή για τις πολλές γέφυρές της, ενώνει την κοινή πορεία Ίβιτς και Βούκιτς ως τη Θεσσαλονίκη και τον ΠΑΟΚ.

Κοινός παρονομαστής των δύο Σέρβων είναι ο ΠΑΟΚ, η Θεσσαλονίκη, η Τούμπα και ο Ιβάν Σαββίδης. Ή μήπως δεν είναι μόνο ότι έχει σχέση με το άσπρο και μαύρο του «Δικεφάλου»;

Βλάνταν Ίβιτς και Ζβόνιμιρ Βούκιτς γεννήθηκαν, με διαφορά δύο ετών, στην ίδια πόλη, το Ζρένιανιν, κλώτσησαν την μπάλα στις ίδιες αλάνες, έκαναν τα πρώτα ποδοσφαιρικά βήματά τους στην ίδια ομάδα, την Προλετέρ, που σήμερα δεν υπάρχει, διαλύθηκε πριν μερικά χρόνια λόγω οικονομικών προβλημάτων.

Το πρώτο ποδοσφαιρικό «σπίτι» των δύο Σέρβων ήταν από τα καλά ποδοσφαιρικά «σχολεία» της αυτόνομης επαρχίας της Βοϊβοντίνας. Από εκεί το 80% των ποδοσφαιριστών κατέληγε είτε στην Παρτιζάν, είτε στον Ερυθρό Αστέρα. Κάπως έτσι συνέβη και στις περιπτώσεις των δύο φίλων.

Το 1998 οι δρόμοι τους χώρισαν. Ο Ίβιτς κατευθύνθηκε προς το Βελιγράδι κι ο Βούκιτς προς τη Μαδρίτη και τη Β’ ομάδα της Ατλέτικο. Δύο χρόνια αργότερα αντάμωσαν ξανά στην Παρτιζάν, με τον Βλάνταν να πασάρει και τον Ζβόνιμιρ να εκτελεί τις αντίπαλες άμυνες. Κατέκτησαν μαζί ένα πρωτάθλημα (2002) και ένα κύπελλο (2003) με τον Βούκιτς να αναδεικνύεται πρώτος σκόρερ του πρωταθλήματος (σεζόν 2002-03) με 22 γκολ.

Η Σερβία ήταν αδύνατο να τους κρατήσει και το ταξίδι με πολλούς και διαφορετικούς σταθμούς στο εξωτερικό, μάλλον αναπόφευκτο. Μέχρι που στη ζωή των δύο μπήκε ο ΠΑΟΚ. Πάλι ο Ίβιτς έκανε την αρχή για να ακολουθήσει ο Βούκιτς. Συναντήθηκαν στη Θεσσαλονίκη, τον Ιανουάριο του 2013, όταν ο Ζβόνιμιρ στα 34 του υπέγραψε συμβόλαιο 1,5 χρόνου με τον «Δικέφαλο», όντας ένα από τα αγαπημένα ποδοσφαιρικά παιδιά του Ιβάν Σαββίδη.

Ο Ίβιτς από το 2013 είχε ξεκινήσει καριέρα προπονητή, αναλαμβάνοντας την ομάδα κάτω των 20 ετών του ΠΑΟΚ, πανηγυρίζοντας τον πρώτο χρόνο την κατάκτηση του πρωταθλήματος Superleague. Ο Βούκιτς ένα χρόνο αργότερα κρέμασε τα ποδοσφαιρικά παπούτσια του, παραμένοντας δίπλα στον ΠΑΟΚ και κυρίως στον κύκλο επιρροής και συνομιλητών του Ίβαν Σαββίδη.

Αν κοιτάξει κάποιος πίσω στον κοντινό Φεβρουάριο και την «καταγγελία» του πρώην μέσου της Παρτιζάν, Νίκολα Νίνκοβιτς, που είχε πει ότι «συμφώνησα με τον ΠΑΟΚ, αλλά ο Βούκιτς έκοψε τη μεταγραφή μου», θα καταλάβει το κατά πόσο επηρεάζει ο Σέρβος τον ιδιοκτήτη των ασπρόμαυρων.

Όλη αυτή η κοινή διαδρομή, Ζρένιανιν-Προλετέρ, Βελιγράδι-Παρτιζάν, Θεσσαλονίκη-ΠΑΟΚ, που ενώνει Ίβιτς και Βούκιτς φτάνει και παρά φτάνει για να φουντώσει τα σενάρια και τις φήμες, περί συνεργασίας των δύο Σέρβων φίλων τώρα στον ΠΑΟΚ.

Προς το παρόν, πάντως, παραμένουν σενάρια και φήμες, καθώς δεν προκύπτει από πουθενά εμπλοκή του Βούκιτς με τον «Δικέφαλο». Προς το παρόν, καθώς με τον Ιβάν Σαββίδη ποτέ και για τίποτα δεν μπορεί να είσαι σίγουρος…

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα