Το θετικό κλίμα για Πανόπουλο και οι σκέψεις των ομάδων

Το θετικό κλίμα για Πανόπουλο και οι σκέψεις των ομάδων

Το θετικό κλίμα για Πανόπουλο και οι σκέψεις των ομάδων

Η κίνηση Πανόπουλου αντιμετωπίζεται θετικά από τους 12, που προτίθεται να παραστούν και να ακούσουν όσα έχει να πει. Ποιές οι σκέψεις των... μικρομεσαίων συλλόγων για τις εξελίξεις στην Λίγκα.

Η πρωτοβουλία του Πανόπουλου για τις 17 Μαρτίου και ώρα 17.00 φαίνεται πως έχει... αγκαλιαστεί από τις περισσότερες ομάδες από τις 12 που έχουν κληθεί. Ο ισχυρός άνδρας της Ξάνθης - που θα κάνει πρώτα μία συνέντευξη Τύπου - κατέθεσε μία πολύ συγκεκριμένη πρόταση ενώ όπως προκύπτει έχει και άλλα θέματα που θα θέσει προς συζήτηση με τους εκπροσώπους των άλλων συλλόγων. Ας δούμε όμως ορισμένες σκέψεις των λεγόμενων μικρομεσαίων ομάδων ενόψει αυτής της συνάντησης έτσι όπως τις... συνέλεξε το Gazzetta.gr:

- Αυτήν την ώρα το ποδόσφαιρο δεν έχει ανάγκη από κινήσεις εντυπωσιασμού αλλά από ουσία. Δηλαδή με άλλα λόγια να υπάρξει ένας τέλος στην λογική του ότι πάνε οι ομάδες στην Λίγκα με στόχο εκπρόσωποί τους να προσβάλλουν άλλους παράγοντες και να κοιτάζουν μόνο να περάσει το δικό τους.

- Αρκετές ομάδες έχουν κουραστεί να παραμένουν στην λογική οι 12 να βλέπουν τους 4 μεγάλους να... κοντράρονται διαρκώς. Είναι σαν να λειτουργούν σαν θεατές σε ένα πρωτάθλημα που κανονικά θα έπρεπε να είχαν πιο ενεργό ρόλο. Έτσι τουλάχιστον θεωρούν.

- Υπάρχει μεγάλη ανάγκη για κατάθεση προτάσεων που θα αναβαθμίσουν το προϊόν. Από μέρους του ο Χρήστος Πανόπουλος έκανε την πρότασή του, που μπορεί να είναι ακόμα και... ακραία (σ.σ. από κάποιες ομάδες σχολιάστηκε ήδη πως είναι πολύ δύσκολο να υλοποιηθεί) αλλά έστω έγινε. Στην άτυπη συνάντηση της Τρίτης στην Λίγκα οι προτάσεις που έγιναν ήταν λιγοστές και δεν ελήφθη και καμία απόφαση ουσίας.

- Οι λεγόμενες μικρομεσαίες ομάδες δεν είναι ευχαριστημένες με το πως γίνεται η... κατανομή των τηλεοπτικών και των χορηγικών εσόδων. Τα χρήματα που παίρνουν μειώνονται όλο και πιο πολύ και δεν τους βοηθούν ώστε να είναι ανταγωνιστικοί.

- Από τους συλλόγους εκφράζεται η ανάγκη να βρίσκονται περισσότερο οι ιδιοκτήτες των ομάδων. Επίσης να μετέχουν στα διοικητικά συμβούλια.

- Οι συναντήσεις των ομάδων είτε άτυπες είτε όχι θα πρέπει να είναι και πιο συχνές και πιο ουσιώδεις. Η Λίγκα πάντως δεσμεύτηκε επ' αυτού.

- Για οποιαδήποτε... ένσταση στην Λίγκα υπάρχουν τα αρμόδια όργανα. Μπορεί όσοι για παράδειγμα μπορεί να μην θέλουν την διοίκηση Μποροβήλου να κάνουν μία πρόταση μομφής ή γενικά να αποτανθούν στα αρμόδια όργανα για την λήψη περαιτέρω αποφάσεων.

- Η κουβέντα για την διαιτησία έχει πολύ... ψωμί από κάθε άποψη. Ωστόσο το κλίμα που δημιουργείται διαρκώς σε βάρος ρέφερι από αρκετές ομάδες ή η μονοδιάστατη προσέγγισή της (σ.σ. μία ομάδα να φωνάζει για τα κακώς κείμενα της διαιτησίας σε ένα ματς της αλλά όταν υπάρχουν αποφάσεις που την έχουν ευνοήσει να μην αντιδράει καθόλου) έχει δημιουργήσει περισσότερα προβλήματα απ' όσα θα έπρεπε να λύσει.

Best of internet