Φαν Χάαλ: «Μη ζείτε στο παρελθόν...»

Φαν Χάαλ: «Μη ζείτε στο παρελθόν...»

Κώστας Ζάλιαρης
Φαν Χάαλ: «Μη ζείτε στο παρελθόν...»

bet365

Η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στο αγγλικό ποδόσφαιρο, ξέχωρα από την ιστορική σημασία της κόντρας της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ με τη Λίβερπουλ, έκανε τον Λουίς Φαν Χάαλ να δηλώσει πως θα πρέπει οι εκπρόσωποι του Τύπου να σταματήσουν να σκέφτονται το... λαμπερό παρελθόν.

Ο Ολλανδός προπονητής των «κόκκινων διαβόλων», μιλώντας για τις προσεχείς αναμετρήσεις του αγγλικού «εμφυλίου» υποστήριξε ότι θα πρέπει, τόσο οι δημοσιογράφοι, όσο και οι οπαδοί θα πρέπει ν' αντιληφθούν τους... διαφοροποιημένους στόχους των δύο ομάδων και το γεγονός πως πλέον κάνουν προσπάθεια κυρίως για το Γιουρόπα Λιγκ, αφού δεν μπορούν να μπουν στην πρώτη τετράδα της Πρέμιερ...

«Μη ζείτε πλέον στο παρελθόν. Όταν μιλάτε για το Τσάμπιονς Λιγκ, δείχνει ότι σκέφτεστε άλλες εποχές... Πρέπει να έρθετε στο παρόν. Η Γιουνάιτεντ και η Λίβερπουλ είναι πλέον δύο ομάδες του Γιουρόπα Λιγκ και χαιρόμαστε πολύ που συμμετέχουμε σε αυτή τη διοργάνωση. Πρέπει να είστε περήφανοι ως Άγγλοι για τους εκπροσώπους σας στο ποδόσφαιρο από τη στιγμή που υπάρχουν ομάδες που παίζουν ακόμα στο Τσάμπιονς Λιγκ και βγαίνουν στην Ευρώπη έξι σύλλογοι κάθε χρόνο».

Για τις αναμετρήσεις με τους «κόκκινους» του Μέρσεϊσαϊντ στους «16» της δεύτερης τη τάξει ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης, είχε να πει:

Λίβερπουλ και Γιουνάιτεντ, κοντράρονται αύριο στην πρώτη μεταξύ τους συνάντηση στο πλαίσιο του Europa League. Στο 2.10 στην Interwetten, το ενδεχόμενο να σημειωθούν τρία ή περισσότερα τέρματα.

«Θέλουμε να νικήσουμε και στα δύο παιχνίδια. Αυτή η κόντρα έχει ιστορία, έχει μεγάλη παράδοση και είναι δύο ομάδες που αυτή τη στιγμή μάχονται για το Γιουρόπα Λιγκ. Έχει μεγάλη σημασία και για τις δύο αυτή η προσπάθεια πρόκρισης. Είναι... περίεργο που έχουμε νικήσει τέσσερις φορές τη Λίβερπουλ μ' εμένα στον πάγκο και μακάρι να φτάσουμε και σε πέμπτη κι έκτη νίκη απέναντί τους. Όταν νικάμε αντιπάλους του μεγέθους της Λίβερπουλ, τότε αυξάνεται και η εκτίμηση που απολαμβάνεις από τον κόσμο.

Το ποδόσφαιρο στη ζωή των Άγγλων έχει μεγάλη βαρύτητα και είναι τεράστιο κομμάτι της ζωής των πολιτών. Είναι φανταστικό να βιώνεις μια τέτοια εμπειρία και ν' αντιλαμβάνεσαι όλο αυτό το πάθος για την ομάδα και το άθλημα. Αισθάνεται ότι όλοι είναι στο πλευρό σου και είναι πάντοτε θετικό για τους παίκτες και τον προπονητή όταν όλα πηγαίνουν καλά στην ομάδα...».

 

EUROPA LEAGUE Τελευταία Νέα