Αυτό που του λείπει από τον Φουστέρ

Αυτό που του λείπει από τον Φουστέρ

Διονύσης Δελλής Διονύσης Δελλής
Αυτό που του λείπει από τον Φουστέρ

bet365

Ο Διονύσης Δελλής αναλύει μέσα από το blog του στο gazzetta.gr πως ο Ολυμπιακός μπορεί να πάρει αυτό που του λείπει από τον Νταβίντ Φουστέρ και δίνει εξήγηση στο ερώτημα γιατί ο Ισπανός δεν έπαιζε στα δύο-τρίτα της σεζόν.

Πεντέμιση χρόνια στην Ελλάδα. Σε μια καριέρα 160 και βάλε, αναμετρήσεων με τη φανέλα του Ολυμπιακού. Ένας από τους πιο αξιόπιστους σκόρερ που έχουν οι Ερυθρόλευκοι στο ρόστερ τους, όλο αυτό το διάστημα. Και ειδικά σε μεγάλα ματς.

Προκαλεί εντύπωση λοιπόν ότι ο Νταβίδ Φουστέρ παρότι έχει συναντηθεί με τα δίχτυα των περισσοτέρων εγχώριων αντιπάλων των Ερυθρόλευκων, δεν έχει καταφέρει να πετύχει ένα γκολ με αντίπαλο τον Παναθηναϊκό. Σε δείγμα οκτώ διαφορετικών αναμετρήσεων, ο 34χρονος αρχηγός δεν έχει καταφέρει να κάνει ακόμη... σεφτέ. Γιατί το θυμίζουμε; Διότι αποτελεί δεδομένα για εκείνον ένα μικρό κίνητρο εν όψει Κυριακής. Σε ένα ματς που αναμένεται να έχει πρωταγωνιστικό ρόλο. Επέστρεψαν από χθες στις προπονήσεις Ντουρμάζ και Πάρντο. Και μάλιστα ο Κολομβιανός ακολούθησε κανονικά και ολόκληρο το πρόγραμμα στον Ρέντη. Δεν νομίζουμε όμως ότι ο Μάρκο Σίλβα ψάχνει δύο winger στην 11άδα του.

Ο Φουστέρ θα είναι δεδομένα στο αρχικό σχήμα. Ο παρτενέρ του είναι που αναζητείται. Η αναμέτρηση της Τούμπας πριν από μια εβδομάδα «ξεκαθάρισε» ότι ο Ισπανός αυτόν τον καιρό είναι πολύτιμος. Η εμπειρία του, η διάθεση του, αλλά κυρίως η ικανότητα που μόνο εκείνος μπορεί να φέρει από τα άκρα στο επιθετικό παιχνίδι του Ολυμπιακού. Δεύτερο παίκτη, στην αντίπαλη περιοχή.

Έχει ενδιαφέρον μια λεπτομέρεια του ρεπορτάζ των προηγούμενων μηνών. Μια λεπτομέρεια που επί της ουσίας τη μάθαμε τώρα, που ο Ισπανός είναι ξανά στην πρώτη γραμμή για τους Πειραιώτες. Γιατί δεν έπαιζε στο πρώτο επτάμηνο της σεζόν; Γιατί δεν είχε τον ρόλο που οι περισσότεροι θεωρούσαμε δεδομένο, ότι θα έχει (και) φέτος.

Τι ακούσαμε λοιπόν ως απάντηση; Ότι ο Μάρκο Σίλβα δεν θεωρούσε ότι ο Φουστέρ μπορεί να παίξει στα άκρα.

Τον υπολόγιζε κυρίως στην «βασική» του θέση. Αυτή δηλαδή πίσω από τον φορ.
Εκεί όμως είναι ο χώρος ευθύνης του Φορτούνη, αλλά και του Τσόρι. Δεν χωράνε οι δύο τους. Θα έπαιζε και τρίτος; Ο Πορτογάλος τεχνικός λοιπόν είχε αφήσει τον «αρχηγό» μακριά από τις επιλογές του, έχοντας κατά νου αυτή τη παράμετρο. Ακόμη και από τις ευρωπαϊκές λίστες με αυτό το «ποδοσφαιρικό επιχείρημα» έμεινε εκτός. Ακόμη και τώρα στο Γιουρόπα Λιγκ, που προτιμήθηκε ο τραυματίας Ερνάνι.

Χαρακτηριστικές για το παραπάνω, και οι φετινές πρώτες συμμετοχές του Φουστέρ. Έπαιξε βασικός με τον Απόλλωνα (16/12) ανάμεσα σε Κολοβό, Πάρντο. Έπαιξε βασικός στην Τρίπολη με τον Αστέρα (3/2) ανάμεσα σε Κολοβό και Σεμπά. Και μέχρι τα πρόσφατα, η μοναδική φορά που έπαιξε βασικός στα άκρα, ήταν στο εκτός έδρας με τον Παναιγιάλειο (2/12) προκειμένου να χωρέσει στην 11άδα και ο Τσόρι. Δεν τον υπολόγιζε για τα άκρα ο Σίλβα, τον Ισπανό. Και δεν θα το έκανε αν δεν τον έβρισκαν οι «μαζεμένοι» τραυματισμοί και η ανάγκη του rotation ανάμεσα στα δύο ματς με την Άντερλεχτ. Με τον Ατρόμητο (21/2) έπαιξε για πρώτη φορά βασικός στο πρωτάθλημα, βγαίνοντας στο δεξί άκρο. Και η εικόνα στο σαρωτικό 4-0 ήταν που του έδωσε το δικαίωμα και για το επόμενο. Έγινε το ίδιο με τη Βέροια (2 γκολ στο τελικό 3-0, της 28/2). Και βέβαια στην Τούμπα όπου σκόραρε και πάλι. Εδώ και 20 ημέρες είναι που ο προπονητής έχει πεισθεί ότι αυτός ο «πασπαρτού» με το όνομα Φουστέρ μπορεί να κάνει τη δουλειά μια χαρά και ξεκινώντας από την πτέρυγα.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Διονύσης Δελλής
Διονύσης Δελλής