Ο φανατικός Τούρκος οπαδός του Ολυμπιακoύ!

Ο φανατικός Τούρκος οπαδός του Ολυμπιακoύ!

Ο φανατικός Τούρκος οπαδός του Ολυμπιακoύ!

bet365

Ο Αλπ Ονάλ από την Σμύρνη μιλάει στο gazzetta.gr για την τρέλα του με τον Ολυμπιακό προαναγγέλοντας επίσκεψη στο «Καραϊσκάκη»! Μαθήματα ήθους από τον Τούρκο οπαδό που εκπλήσσει με τις γνώσεις του!

Ανεμίζει με περηφάνια το κασκόλ του Ολυμπιακού στα στενά της Σμύρνης. Δηλώνει οπαδός των «ερυθρολεύκων» και στάζει μέλι όταν αναφέρεται στην... επική κατάκτηση της Ευρωλίγκα στην Κωνσταντινούπολη, αλλά και τη νίκη του ποδοσφαιρικού Ολυμπιακού επί της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Πανηγυρίζει με την καρδιά του, τις νίκες των Πειραιωτών επί της Έφες Πίλσεν. Στηρίζει τον Μάρκο Σίλβα, ενώ ξεχωρίζει τους Τσόρι Ντομίνγκες και Ρομπέρτο.

Ο Αλπ Ονάλ δεν είναι ένας συνηθισμένος οπαδός των πρωταθλητών Ελλάδας. Έχοντας ως ορμητήριο την Σμύρνη παρακολουθεί με ιδιαίτερο σθένος όλα τα νέα που αφορούν τον Ολυμπιακό, προαναγγέλλοντας το... ντεμπούτο του στο «Γ. Καραϊσκάκης».

Ο υποστηρικτής των «ερυθρολεύκων» από την Τουρκία διηγείται την ιστορία του στο gazzetta.gr, κάνοντας ειδική μνεία στη φιλοξενία του στο ΣΕΦ, αλλά και τον θαυμασμό του για τον Ζιοβάνι!

- Πως ξεκίνησε το πάθος σου με τον Ολυμπιακό;

«Η αγάπη μου για τον Ολυμπιακό ξεκίνησε από το μπάσκετ. Έχω μεγάλο πάθος για το μπάσκετ και παρακολουθώ όλα τα παιχνίδια της Καρσίγιακα.

Άρχισα να ενδιαφέρομαι για τον Ολυμπιακό όταν απέκτησε τον Τζος Τσίλντρες. Ήταν ήδη μία πολύ συμπαθητική ομάδα για μένα. Είχα προσπαθήσει μάλιστα να πάω στο Final Four της Κωνσταντινούπολης με τον αδερφό μου αλλά δυστυχώς δεν βρήκαμε εισιτήριο. Κανείς δεν περίμενε πως ο Ολυμπιακός θα κατακτούσε το τρόπαιο της Ευρωλίγκα. Ήταν κάτι που με έκανε πιο φανατικό Ολυμπιακό. Από την αρχή πίστευα πως θα τα καταφέρναμε.

Παρακολουθούσαμε τον τελικό από την τηλεόραση με τον αδερφό μου. Οι τηλεσχολιαστές ήταν βέβαιοι πως η ΤΣΣΚΑ θα νικήσει. Ο τρόπος με τον οποίο μιλούσαν εις βάρος του Ολυμπιακού μας έκανε να θέλουμε ακόμη περισσότερο τη νίκη της ομάδας μας. Στο πρώτο ημίχρονο χάναμε με 18 πόντους διαφορά όμως ήμουν βέβαιος πως κάτι θα μπορούσε να συμβεί.

Το φινάλε ήταν ιστορικό. Το πάθος της ομάδας, οι οπαδοί, ήταν όλα θαυμάσια. Τούτο ήταν το πρώτο βήμα για να γίνω οπαδός του Ολυμπιακού».

- Έχεις παρακολουθήσει δια ζώσης αγώνες του Ολυμπιακού;

«Την επόμενη χρονιά μετά την κατάκτηση της Ευρωλίγκα, ήρθα στην Αθήνα και εργάστηκα ως εθελοντής για παιδιά 6-8 ετών. Το σχολείο μας ήταν στην περιοχή του Ζωγράφου. Το πρώτο Σαββατοκύριακο επισκέφθηκα το ΟΑΚΑ για να δω το γήπεδο ως φίλος του μπάσκετ αν και γνωρίζω πως εκεί αγωνίζεται ο Παναθηναϊκός.

Ήταν όμως κλειστό και έτσι το επόμενο Σαββατοκύριακο πήγα στον Πειραιά. Το λιμάνι μου θύμισε την θάλασσα στην Καρσίγιακα. Ήμουν πολύ ενθουσιασμένος που θα επισκεπτόμουν το Σ.Ε.Φ. Στο γραφείο της εισόδου ήταν μία υπάλληλος. Της εξήγησα πως έρχομαι από την Τουρκία και πως αγαπώ τον Ολυμπιακό.

Έδειξε να σοκάρεται. Της είπα πως ήμουν χαρούμενος που ο Ολυμπιακός είχε αποκλείσει στα προημιτελικά την Έφες Πίλσεν και απορούσε μη μπορώντας να το πιστέψει. Την εξήγησα πως θέλω να δω το γήπεδο και με οδήγησε στον αγωνιστικό χώρο. Ήταν δύο τύποι, οι οποίοι μου επέτρεψαν να παίξω μαζί τους μπάσκετ. Ήταν ένα όνειρο για μένα να σουτάρω στο σημείο που ευστοχεί ο Βασίλης Σπανούλης. Όπως έφευγα η υπάλληλος του γηπέδου μου χάρισε ένα t-shirt για την κατάκτηση του πρωταθλήματος ως δώρο. Κάπως έτσι ξεκίνησαν όλα.

Φέτος παρακολούθησα στο 'Αμπντί Ιπεκτσί' τη νίκη του Ολυμπιακού επί της Έφες Πίλσεν στην παράταση».

-Ποια είναι τα παιχνίδια του Ολυμπιακού που ξεχωρίζεις;

«Από τον ποδοσφαιρικό Ολυμπιακό δεν θα ξεχάσω το χατ-τρικ του Μήτρογλου κόντρα στην Άντερλεχτ. Έβλεπα συνέχεια το video με τα γκολ και το έδειχνα στους φίλους μου. Επίσης θυμάμαι την ηρωική εμφάνιση του Ρομπέρτο. Δύο πράγματα έχουν μείνει χαραγμένα στο μυαλό μου από τον Ολυμπιακό. Η κατάκτηση της Ευρωλίγκα στην Κωνσταντινούπολη και η νίκη επί της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στο Τσάμπιονς Λιγκ».

-Ποια είναι η γνώμη σου για την τωρινή ομάδα του Ολυμπιακού;

«Βλέπω με καλό μάτι αυτή την ομάδα, όμως δεν ξέρω αν μπορούμε να προχωρήσουμε περισσότερο. Ο Ολυμπιακός έκανε το καλύτερο δυνατό κόντρα σε Μπάγερν Μονάχου και Άρσεναλ, αλλά πιστεύω μας λείπει ένας σκληροτράχηλος αμυντικός. Ο Πάρντο ήταν μια χαρά, όμως χρειαζόμαστε δεύτερο εξτρέμ. Η άποψη μου είναι πως ο Ντουρμάζ δεν είναι για τόσο υψηλό επίπεδο».

-Ποιοι είναι οι αγαπημένοι σου παίκτες και τι άποψη έχει για τον Μάρκο Σίλβα;

«Οι αγαπημένοι παίκτες μου είναι οι Ρομπέρτο και Τσόρι Ντομίνγκες. Είμαι χαρούμενος για τον Μάρκο Σίλβα. Είναι νέος και ταλαντούχος κόουτς. Πολύ καλύτερος από τον Βίτορ Περέιρα. Πιστεύω πως θα πρέπει να έχουμε υπομονή. Σεζόν με σεζό θα είναι καλύτερος στα σημαντικά παιχνίδια».

- Ποιος ποδοσφαιριστής πιστεύεις προκάλεσε μεγαλύτερη αίσθηση στον Ολυμπιακο;

«Σίγουρα μου άρεσαν οι Καρεμπέ, Τζόρτζεβιτς και Ριβάλντο, όμως ο ποδοσφαιριστής που ξεχωρίζω ήταν ο Ζιοβάνι. Τον έχω παρακολουθήσει σε πολλά videos και εντυπωσιάστηκα! Ίσως το εκπληκτικό γκολ κόντρα στη Γαλατασαράι με επηρέασε».

- Ποιο είναι το μήνυμα που θέλεις να στείλεις στον κόσμο του Ολυμπιακού;

«Το μήνυμα μου είναι, ανεξάρτητα από το αν είμαι Τούρκος πως ο Ολυμπιακός είναι μία μεγάλη οικογένεια, όχι μόνο στην Ελλάδα. Θα πρέπει να απολαμβάνουμε το πάθος μας και να σεβόμαστε τους πάντες. Ανυπομονώ για το... ντεμπούτο μου στο Καραϊσκάκη».

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα