Με εντολή Καλόφωνου η ανάκληση των απομαγνητοφωνήσεων για το Koriopolis

Gazzetta team
Με εντολή Καλόφωνου η ανάκληση των απομαγνητοφωνήσεων για το Koriopolis

bet365

Έγγραφο του εφέτη ανακριτή, Γεώργιου Καλόφωνου, με το οποίο ζητούσε την ανάκληση της πλήρους απομαγνητοφώνησης του υλικού που αφορούσε το Koriopolis εμφάνισε η τηλεοπτική εκπομπή «Δίκη στον ΣΚΑΪ».

Έγγραφο που θέλει τον εφέτη ανακριτή, Γεώργιο Καλόφωνο, να ζήτησε την ανάκληση της πλήρους απομαγνητοφώνησης του καταγεγραμμένου από του υπερκοριούς της ΕΥΠ υλικού αναφορικά με το σκάνδαλο στημένων αγώνων του Koriopolis εμφάνισε η τηλεοπτική εκπομπή «Δίκη στον ΣΚΑΪ».

Μάλιστα, ο προηγούμενος ανακριτής, Γεώργιος Κασίμης, φαίνεται πως είχε ζητήσει την πλήρη απομαγνητοφώνηση των CD, όμως η Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών του υπουργείου Δημόσιας Τάξης είχε επικαλεστεί φόρτο εργασίας.

Ανακριτική έρευνα για Γκιρτζίκη

Μεταξύ των κακουργηματικά κατηγορούμενων προσώπων για την υπόθεση των τηλεοπτικών δικαιωμάτων της ΕΠΟ της περιόδου 2004-2006 φαίνεται πως βρίσκεται ο Γιώργος Γκριρτζίκης, σύμφωνα με την «Δίκη στον ΣΚΑΪ». Η υπόθεση ερευνάται από την 2η τακτική ανακρίτρια, Ιωσηφίνα Βιοπούλου, ενώ οι κακουργηματικές διώξεις ασκήθηκαν από την εισαγγελέα διαφθοράς, Πόπη Παπανδρέου και ξεπερνούν τα 4.000.000 ευρώ.

Τλεος, μέσω τηλεφωνικής του παρέμβασης στην εκπομπή, ο βουλευτής των ΑΝΕΛ, Κώστας Ζουράρης, τόνισε πως σκοπεύει να καταθέσει αίτημα στη Βουλή για το ελληνικό ποδόσφαιρο, μετά και τα όσα συνέβησαν στο πρόσφατο παιχνίδι ΠΑΟΚ-Ολυμπιακού.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε:

«Θα ψάξω να δω τη διατύπωση της, σε ερώτηση την οποία θα μετατρέψω σε επερώτηση. Δεν ξέρω αν θα την απευθύνω στον Κοντονή ή στον υπουργό Δικαιοσύνης γιατί πρόκειται για εγκληματικές καταστάσεις σε σχέση με την δικαστική εξουσία. Η άποψή μου είναι ότι αυτά τα γεγονότα δεν έχουν καμία σχέση με τον αθλητισμό. Αν ο πρόεδρος του Ολυμπιακού είναι υπόδικος σε πέντε-έξι υποθέσεις αυτή η υποδικία ανήκει στον τομέα της ποινικής δικαιοσύνης και επομένως γιατί να ασχοληθεί ο υπουργός Αθλητισμού; Οι ΠΑΕ θα πρέπει να περάσουμε στο υπουργείο Εμπορίου».


«Η ατιμωρησία δημιουργεί την οργή, η οργή παράγει ανομία και παρανομία, η αρχική παρανομία είναι για λόγους χρηματικούς ή δόξας και αυτό το πράγμα δεν έχει σχέση με τον αθλητισμό. O διαιτητής ο προχθεσινός (αναφέρεται στο παιχνίδι Κυπέλλου ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός) έπρεπε να παραπεμφθεί για ποινικά και αστικά αδικήματα. Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ χάνει εκατομμύρια από αυτή τη διαιτησία, τα αστικά αδικήματα χρήζουν αποζημιώσεως και είναι ηθικός ή φυσικός αυτουργός για να υπάρξει βία».

 

Τελευταία Νέα