Προχωράει το καινούργιο γήπεδο της Ατλέτικο Μαδρίτης (pics & vid)

Προχωράει το καινούργιο γήπεδο της Ατλέτικο Μαδρίτης (pics & vid)

Προχωράει το καινούργιο γήπεδο της Ατλέτικο Μαδρίτης (pics & vid)

bet365

Μέσω twitter οι «ροχιμπλάνκος» έδωσαν μια «γεύση» του νέου γηπέδου της ομάδας, «Λα Πενέιτα», στο οποίο πρόκειται να αγωνίζονται απ’ τη σεζόν 2017-18.

Η Ατλέτικο Μαδρίτης βρίσκεται σε διαδικασία μετακόμισης απ’ το ιστορικό «Βιθέντε Καλντερόν» εδώ και χρόνια και πλέον φαίνεται πως βρίσκονται αρκετά κοντά στο νέο γήπεδο, που αποτελεί επένδυση της ομάδας.

Όπως ενημέρωσε ο σύλλογος μέσω του επίσημου λογαριασμού της στο twitter, τα έργα ανακατασκευής του γηπέδου «Λα Πενέιτα» προχωρούν, με το «ρολόι» να μετρά αντίστροφα μέχρι το καλοκαίρι του 2017, όταν και πρόκειται να παραδοθεί.

Αυτό θα συμβεί τουλάχιστον σε περίπτωση που δεν υπάρξει νέα καθυστέρηση, αφού το νέο γήπεδο αποδεικνύεται «γεφύρι της Άρτας». Οι εργασίες έχουν ξεκινήσει απ’ το 1992, ώστε η Μαδρίτη να έχει ένα Ολυμπιακό Στάδιο, σε περίπτωση που αναλάμβανε τη διοργάνωση Ολυμπιακών Αγώνων. Αυτό δεν έχει συμβεί ως σήμερα, με τελευταία την ευκαιρία που χάθηκε για το 2020. Έτσι, τα έργα αναπροσαρμόστηκαν, επανεκκινήθηκαν το 2009 και θα αφορούν την κατασκευή ενός αμιγώς ποδοσφαιρικού γηπέδου.

Τα έργα θα χρηματοδοτηθουν απ’ τα 270 εκατ. ευρώ που εισέπραξε η Ατλέτικο απ’ το Δήμο της Μαδρίτης για την παραχώρηση του «Βιθέντε Καλντερόν», συμφωνία που υπογράφηκε το 2009. Εξάλλου, το γήπεδο είναι χωρητικότητας περίπου 66.000 θέσεων με τρία διαζώματα, θα υπάρχουν 94 θεωρεία VIP. Την κατασκευή του σκεπάστρου έχει αναλάβει εταιρία «Schlaich Bergermann Partner», που έχει να επιδείξει στο portfolio της τα αντίστοιχα στο Μαρακανά, στο «Johannesburg’s Soccer City», στο Ολυμπιακό Στάδιο του Βερολίνου, στην «Μπαϊαρίνα» της Μπάγερ Λεβερκούζεν και στα Εθνικά Στάδια του Βουκουρεστίου και της Βαρσοβίας.

Το νέο γήπεδο αναμένεται με ανυπομονησία απ’ τους οπαδούς των Μαδριλένων, όσο φυσικά και τη διοίκηση, καθώς αποτελεί επένδυση που θα δώσει οικονομική ώθηση στον σύλλογο, στην προσπάθεια του να αναπτυχθεί και να ξεπληρώσει τα χρέη του παρελθόντος.

Δείτε τις πιο πρόσφατες φωτογραφίες, καθώς και το βίντεο που απεικονίζει σε 3D το έργο:

Πηγή: en.clubatleticodemadrid.com/atm/the-big-leap

 

LA LIGA Τελευταία Νέα