Μέστο: «Να βοηθήσουμε όλοι τους πρόσφυγες»

Μέστο: «Να βοηθήσουμε όλοι τους πρόσφυγες»

Gazzetta team
Μέστο: «Να βοηθήσουμε όλοι τους πρόσφυγες»

bet365

Για την παρουσία του στον Παναθηναϊκό, την άποψη του για το ελληνικό πρωτάθλημα, την αγαπημένη του Νάπολι, αλλά και το προσφυγικό ζήτημα μίλησε ο Τζιαντομένικο Μέστο, τονίζοντας μάλιστα πως όλοι μας οφείλουμε να ευαισθητοποιηθούμε για την επίλυση του, καθώς ο καθένας μας θα μπορούσε να βρεθεί στη θέση τους.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε στην «Αθλητική Κυριακή»:

Για τις εντυπώσεις του από τον Παναθηναϊκό: «Τα πράγματα είναι καλά, μπορούμε να βελτιωθούμε ακόμα περισσότερο. Βρισκόμαστε σε μία μεταβατική περίοδο, υπάρχει ένας καινούργιος προπονητής και νέοι παίκτες. Θα έλεγα ότι τα πράγματα πηγαίνουν καλά κι έχουμε περιθώρια περισσότερης βελτίωσης».

Για την γνώμη του για το ελληνικό πρωτάθλημα: «Είναι ένα πρωτάθλημα που δεν υπάρχουν μετρημένα πράγματα. Υπάρχουν καταστάσεις που σε άλλες περιπτώσεις μπορεί να τις εκμεταλλευθείς και να κερδίσεις και σε άλλες μπορεί να χάσεις. Θα έλεγα ότι μοιάζει με το ιταλικό».

H Sportingbet επιστρέφει τα χρήματά σου, σε περίπτωση που ο Μανούτσο σκοράρει οποιαδήποτε στιγμή στο παιχνίδι Εσπανιόλ - Βαγιεκάνο.

Για την επιλογή του να έρθει στον Παναθηναϊκό: «Καταρχήν το γεγονός ότι μου έγινε πρόταση να έρθω σε μια μεγάλη ομάδα με μια λαμπρή ιστορία. Επίσης το ότι ήθελα κι εγώ μια καριέρα στο εξωτερικό και πλέον κοίταζα κοίταζα να βγω εκτός Ιταλίας. Ο κύριος Στραματσόνι μου έκανε την πρόταση, εγώ είχα όρεξη, την δέχθηκα γιατί μου έδωσε πολλά κίνητρα, ειδικά από τη στιγμή που σε αυτή τη δουλειά που κάνουμε χρειάζονται κίνητρα και όρεξη. Ήταν για μένα μια εξαιρετική ευκαιρία να παίξω σε μια μεγάλη ομάδα στο εξωτερικό».

Για το αν έπαιξε ρόλο στην μεταγραφή του ο Στραματσόνι: «Έπαιξε σημαντικό ρόλο. Όχι όμως λόγω εθνικότητας αλλά ως προπονητής. Μου πρότεινε να έρθω και είχα την όρεξη για δουλειά και γι΄ αυτό ήρθα».

Για το στιγμιότυπο με το τάκλιν που είχε κάνει στον Στραματσόνι στην Ιταλία: «Έχουμε αστειευτεί γι αυτό. Ήταν ένα παιχνίδι για το Κύπελλο Ιταλίας και παίζαμε αντίπαλοι. Το συζητήσαμε κι έχουμε γελάσει. Ακόμη βέβαια δεν το έχουμε δείξει σε πολύ κόσμο γιατί δεν έχει έρθει η στιγμή».

Για το προφίλ και τις προπονητικές αρχές του Στραματσόνι: «Είναι δίκαιος προπονητής, του αρέσουν οι λεπτομέρειες και μας προετοιμάζει όσο καλύτερα γίνεται για τους αγώνες».

Για τον σοβαρό τραυματισμό που είχε αντιμετωπίσει:«Ήταν μια σημαντική και άσχημη στιγμή για την καριέρα μου. Όταν έπαιζα στη Νάπολι είχαμε ματς για το Πρωτάθλημα και το Champions League. Το ξεπέρασα, στάθηκα στα πόδια μου και μπορώ να συνεχίσω».

Για τους Έλληνες ποδοσφαιριστές που αγωνίζονται στην Ιταλία: «Γνώριζα τον Παπασταθόπουλο. Πολύ καλός παίκτης με εξαιρετική καριέρα και έχει παίξει σε πολλά ματς. Του εύχομαι τα καλύτερα γιατί το αξίζει. Το ότι μίλησε με καλά λόγια για μένα ίσως να το έκανε επειδή είμαστε φίλοι».

Για το καλύτερo γκολ που έχει πετύχει: «Το γκολ με την Ουντινέζε. Όντως το ήθελα, αλλά με βοήθησε η τύχη. Το γκολ με τη Νάπολι ήταν το σημαντικότερο και ακόμη ένα ήταν στο Τζένοα-Γιουβέντους με κεφαλιά γιατί πήραμε τον βαθμό».

Για το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό: «Το πιο όμορφο πράγμα στο ποδόσφαιρο είναι να μπορούμε να αντιμετωπίζουμε δύσκολους αντιπάλους και να παίζουμε απέναντι σε σημαντικές ομάδες. Ο Ολυμπιακός δείχνει στη βαθμολογία ότι είναι σημαντικός και δύσκολος αντίπαλος. Είναι χαρά μας να παίζουμε με δύσκολες ομάδες. Όχι μόνο με τη συγκεκριμένη αλλά γενικότερα».

Για τη ζωή στην Αθήνα: «Είμαι εδώ με τη σύζυγό μου και την κόρη μου. Είμαστε χαρούμενοι και είναι σημαντικό ότι είμαι καλά στη δουλειά μου. Είναι ιδιαίτερη χαρά να παίζω στον Παναθηναϊκό. Η γειτονιά που μένω μου θυμίζει την Πούλια, απ΄ όπου προέρχομαι. Η θάλασσα, οι ωραίοι άνθρωποι».

Για την οικονομική κρίση: «Τα ΜΜΕ διογκώνουν κάπως τα πράγματα. Πριν έρθω ρώτησα γενικά για τη χώρα, όχι για την κρίση. Το θέμα ήταν η καθημερινότητα και η ζωή στην Ελλάδα».

Για το προσφυγικό ζήτημα: «Θεωρώ ότι είναι από τα μεγαλύτερα και δυσκολότερα προβλήματα. Δεν το αντιμετωπίζει μόνο η Ελλάδα, αλλά και η Ιταλία και είναι δύσκολο να βρεις το σωστό τρόπο να το αντιμετωπίσεις. Δεν πρέπει κανείς να επιστρέψει πίσω, πρέπει να βρεθούν τρόποι να τους βοηθήσουμε όλοι. Είναι κάτι που σήμερα συμβαίνει σ΄ αυτούς και αύριο σε εμάς. Στο πλήθος υπάρχουν και παιδιά και είναι σημαντικό γιατί τα παιδιά είναι το μέλλον και πρέπει να βοηθήσουμε».

Για τη Νάπολι και το αν μπορεί να κατακτήσει το ιταλικό πρωτάθλημα: «Είναι πολύ δύσκολο. Το εύχομαι, αλλά είναι δύσκολο. Είμαι οπαδός της Νάπολι, αλλά το βλέπω δύσκολο. Βέβαια η ελπίδα πεθαίνει τελευταία».

Για τις τελευταίες εξελίξεις στο ελληνικό ποδόσφαιρο: «Λυπήθηκα για τον κόπο που έκαναν οι ομάδες να φτάσουν μέχρι τα ημιτελικά κι ας μην με αγγίζει η απόφαση».

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα