Τούντορ: «Πέλκας και Μυστακίδης δεν είναι Φορτούνης και Ιντέγε»

Τούντορ: «Πέλκας και Μυστακίδης δεν είναι Φορτούνης και Ιντέγε»

Τούντορ: «Πέλκας και Μυστακίδης δεν είναι Φορτούνης και Ιντέγε»

bet365

Ο Ιγκόρ Τούντορ ήταν για μια ακόμα φορά χείμαρρος στις τοποθετήσεις του με τον προπονητή του ΠΑΟΚ να στέκεται περισσότερα στα αίτια της ήττας από τον Πανθρακικό.

Ο Κροάτης τεχνικός στη συνέντευξη Τύπου αρχικά στάθηκε στο τι έφταιξε και έχασε ο ΠΑΟΚ σήμερα και αν είναι θέμα νοοτροπίας κόντρα στις ευκαιρίες που δημιούργησε η ομάδα: «Είναι δική μου ευθύνη, των παικτών και του κλαμπ. Η ευθύνη μοιράζεται και ο καθένας έχει το μερίδιο του. Σπάνια αισθάνομαι τόσο θυμωμένος όσο σήμερα. Χτες είχαμε ένα μίτινγκ πριν την προπόνηση, στο οποίο μιλήσαμε για τη νοοτροπία. Μίλησα για νοοτροπία στο σημερινό γεύμα και πριν το παιχνίδι, αλλά και πριν αναχωρήσει η ομάδα είχαμε και πάλι μίτινγκ με τους παίκτες για τη νοοτροπία και ότι δε θα έπρεπε να επηρεαστούμε από όσα συνέβησαν τις προηγούμενες ημέρες, ότι δε θα έπρεπε δηλαδή να βρούμε δικαιολογίες».

Για τη δική του εξήγηση στο τι φταίει: «Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί μας συνέβη αυτό σήμερα. Έπειτα από τρεις καλές εμφανίσεις με ίδιο σύστημα και σχεδόν ίδιους ποδοσφαιριστές θα έπρεπε να έχουμε καλή νοοτροπία και εικόνα στον αγωνιστικό χώρο και δεν μπορώ να εξηγήσω γιατί είχαμε αυτή την εικόνα τελικά. Αφήνοντας στην άκρη στη βαθμολογία αγωνιζόμασταν με τους τελευταίους στη βαθμολογία και με έναν διαιτητή που ήταν θετικός με εμάς και δεν είχαμε κάποιο παράπονο. Αυτή η ήττα με κάνει πολύ στεναχωρημένο. Όταν γυρίσουμε στη Θεσσαλονίκη όλη η ομάδα θα μείνει στο ξενοδοχείο, κανείς δε θα πάει σπίτι του. Είναι απαράδεκτο αυτό που συνέβη σήμερα, εγώ δεν μπορώ να το δεχτώ. Είχα πει στους παίκτες μου πως αν δεν είμαστε 100% συγκεντρωμένοι είναι πιθανό ακόμα και να χάσουμε, έτσι μόνο μπορώ να εξηγήσω ό,τι έγινε σήμερα».

Για το αν έχει τη διάθεση να παραιτηθεί από τη στιγμή που φαίνεται ότι δεν μπορεί να αλλάξει την κατάσταση στην ομάδα και να περάσει την νοοτροπία του στην ομάδα: «Δε θα παραιτηθώ. Γιατί νομίζετε ότι θα πρέπει να παραιτηθώ. Όταν άρχισα τις δηλώσεις μου είπα σήμερα ότι έχω εγώ την ευθύνη μου, οι παίκτες μου, αλλά και το δικό του μερίδιο έχει και το κλαμπ. Ο καθένας έχει το μερίδιο ευθύνης του. Μπορεί να σας ενδιαφέρει να αλλάξει η κατάσταση. Πρέπει να δούμε αν οι παίκτες που αγωνίστηκαν σήμερα μπορούσαν να δώσουν το κάτι παραπάνω σήμερα, συγκριτικά με ό,τι έδωσαν στον αγωνιστικό χώρο. Σήμερα φταίει ο προπονητής και στα προηγούμενα παιχνίδια ήταν καλός ο προπονητής με Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό; Αυτό είναι λάθος. Όπως και το να πούμε ότι οι παίκτες δεν είναι καλοί, αλλά θα πρέπει να δούμε τι θα γίνει για παίζουν καλύτερα σε περισσότερα παιχνίδια. Και κάτι ακόμα θέλω να πω. Ορισμένες φορές είναι πιο εύκολο να παίζεις αντίπαλος με ομάδες με καλύτερους ποδοσφαιριστές γιατί μπορείς να προετοιμαστείς για να τις αντιμετωπίζεις. Όταν παίζεις με πιο εύκολο αντίπαλο και πρέπει εσύ να είσαι αυτός που θα φτιάξεις παιχνίδι, θα δημιουργήσεις έχει περισσότερες δυσκολίες».

Για την ποδοσφαιρική εξήγηση του για όσα συνέβησαν στην Κομοτηνή: «Αυτός είναι ο ΠΑΟΚ, αυτοί είναι οι ποδοσφαιριστές του και αυτός είναι ο προπονητής. Δεν ήρθα να δώσω αλλού την ευθύνη, αλλά να πω τα πράγματα όπως έχουν. Ο Πέλκας και ο Μυστακίδης ήρθαν ως 20οι παίκτες στην αρχή της σεζόν και σήμερα ξεκίνησαν το παιχνίδι. Αν θέλουμε να πιστεύουμε ότι οι δύο τους είναι ο Ιντέγιε και ο Φορτούνης και μπορούν να αλλάξουν ένα παιχνίδι, θα κάνουμε λάθος. Μπορεί να γίνουν και έχουν μεγάλη πρόοδο, αλλά ακόμα δεν είναι σε αυτή τη θέση».

Για το ποια θεωρεί ότι είναι η βασική αιτία για την επαναλαμβανόμενη εικόνα του ΠΑΟΚ τη φετινή σεζόν και τις απώλειες που έχει η ομάδα: «Πρώτα από όλα θα ήθελα να χρησιμοποιήσετε όλες τις δηλώσεις και όχι ένα μέρος τους για να μην υπάρξει λάθος εντύπωση. Σχετικά με το μπάτζετ της ομάδας έχω πει την άποψη μου. Δεν είναι δικό μου θέμα και πρόβλημα να πηγαίνει καλύτερα κάποια ομάδα με λιγότερα χρήματα. Μπορεί να συμβεί αυτό δεν παίζει πάντα μόνο αυτό ρόλο. Για αυτό είπα ότι είμαστε μαζί ως ομάδα και στα καλά και στα δύσκολα. Για να σας δώσω ένα ποδοσφαιρικό παράδειγμα, ο Χαρίσης, ένας νέος παίκτης που μου αρέσει πολύ για παράδειγμα σήμερα στο πρώτο ημίχρονο έκανε 7 λάθος πάσες στις 9. Αυτό έχει να κάνει με τη συνολική απόδοση της ομάδας ή το λάθος του προπονητή ή ότι βρέθηκε ο ίδιος ο παίκτης σε κακή ημέρα; Δεν είμαι προπονητής αγγλικού τύπου να ελέγχω και το μπάτζετ. Όταν γίνω το συζητάμε. Δεν είναι κάτι το οποίο σχετίζεται με εμένα».

Γιατί υποστηρίζει ότι ο ΠΑΟΚ μπορεί να πάρει τη θέση του Champions League ενώ δεν μπορεί να εξηγήσει τι φταίει και η ομάδα του έχασε από τον τελευταίο της βαθμολογίας: «Όταν έχουμε επτά ημέρες να προετοιμάσουμε ένα παιχνίδι αυτή η ομάδα δεν έχει πρόβλημα και μπορεί να αντιμετωπίσει οποιονδήποτε αντίπαλο. Όταν παίζουμε ανά τρεις ημέρες έχουμε πρόβλημα. Δεν ψάχνω δικαιολογίες. Σε αυτό τον ΠΑΟΚ επίσης οι Ροντρίγκεζ, Μακ και ο Τσίμιροτ είναι πολύ σημαντικοί παίκτες μας και μας λείπουν πολύ. Αυτή είναι η αλήθεια και κάτι που πρέπει να καταλάβετε. Όποιος θέλει να το καταλάβει θα το καταλάβει. Ο καθρέφτης είναι το γήπεδο εκεί κρίνονται όλα».

Για τον ρόλο του προπονητή στον ΠΑΟΚ: «Όλοι εσείς που βλέπετε τον ΠΑΟΚ και ασχολείστε με την ομάδα έχετε υπερεκτιμήσει τις δυνατότητες ενός προπονητή. Νομίζετε ότι ο προπονητής έχει το μαγικό ραβδί. Μπορεί να μεταμορφώσει ορισμένους ποδοσφαιριστές. Αυτά τα πράγματα δε γίνονται, πρέπει να το καταλάβετε».

Για το αν περνάει από το μυαλό του αν με τα προβλήματα που έχει ο ΠΑΟΚ ότι μπορεί να μην μπει στα πλέι οφ: «Θα το δούμε στα πέντε παιχνίδια που έχουν μείνει τι θα γίνει».

Για το πώς αισθάνεται ο ίδιος που μετά τη στήριξη του κ. Σαββίδη προς το πρόσωπο του και την ομάδα δείχνει αυτή την εικόνα και χάνει: «Αισθάνομαι πολύ άσχημα».

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα