Το Κύπελλο Αργεντινής του 1970 που δεν ολοκληρώθηκε ποτέ!

Το Κύπελλο Αργεντινής του 1970 που δεν ολοκληρώθηκε ποτέ!

bet365

Η διακοπή του Κυπέλλου Ελλάδας θύμισε Αργεντινή του 1970! Διαβάστε γιατί δεν ολοκληρώθηκε εκείνη την εποχή η διοργάνωση στην χώρα του τάνγκο!

Η είδηση της οριστικής διακοπής του Κυπέλλου Ελλάδας προκάλεσε απορίες. Δεν είναι κάτι που συμβαίνει συχνά. Για την ακρίβεια, ούτε σε αφρικανικές χώρες δεν καταγράφονται ανάλογα γεγονότα.

Εάν ωστόσο κάποιος ανατρέξει στο παρελθόν του ποδοσφαίρου Αργεντινής θα διαπιστώσει πως το 1970 διεξήχθη η δεύτερη έκδοση του Κυπέλλου, με την υποσημείωση πως δεν ολοκληρώθηκε ποτέ!

Η Premier League στις φλόγες, το Λονδίνο στα… δύο! Παίξε ένα στοίχημα στον αγώνα Τότεναμ - Αρσεναλ, και αν κερδίσεις, η Vistabet πιστώνει έως 100€ στα κέρδη σου.

Συμμετείχαν όλες οι ομάδες της πρώτης, αλλά και δεύτερης κατηγορίας μαζί με 13 από τις πρωταθλήτριες των περιφερειακών πρωταθλημάτων.

Το Κύπελλο ξεκίνησε τον Μάρτιο του 1970, ενώ ο πρώτος τελικός διεξήχθη τον Μάρτιο του 1971. Τότε όμως το Copa Ganadores de Copa, στο οποίο μετείχαν οι Κυπελλούχοι των πρωταθλημάτων της Λατινικής Αμερικής είχε ήδη ξεκινήσει!

Οι Ουρακάν Μπουσέο και Ντεπόρτες Κονσεψιόν που βρίσκονταν στον ίδιο όμιλο με την εκπρόσωπο της Αργεντινής δεν επιβεβαίωσαν την συμμετοχή τους στη διοργάνωση και έτσι οι διοργανωτές του Copa Ganadores de Copa, ανακοίνωσαν πως το τουρνουά θα αποκτούσε φιλικό χαρακτήρα.

Ο πρώτος τελικός ανάμεσα στην Σαν Λορέντσο και την Βελέζ Σάρσφιλντ ήταν ισόπαλος (2-2), ενώ ο επαναληπτικός δεν διεξήχθη ποτέ! Κυπελλούχος Αργεντινής δεν αναδείχθηκε, αλλά ούτε και υπήρξε εκπρόσωπος της Αργεντινής στο Copa Ganadores de Copa!

 

Τελευταία Νέα