Η προσπάθεια του Ποκετίνο να μην... αδειάσει το «ρεζερβουάρ»

Η προσπάθεια του Ποκετίνο να μην... αδειάσει το «ρεζερβουάρ»

Κώστας Ζάλιαρης
Η προσπάθεια του Ποκετίνο να μην... αδειάσει το «ρεζερβουάρ»

bet365

Το gazzetta.gr παρουσιάζει τους οιωνούς που... προβληματίζουν τους οπαδούς της Τότεναμ όσον αφορά την διεκδίκηση του τίτλου από την ομάδα τους και την προσπάθεια του Ποκετίνο να μην αδειάσει φέτος το «ρεζερβουάρ».

Λίγες ώρες πριν από το μεγάλο ντέρμπι του Λονδίνου στο «Γουάιτ Χαρτ Λέιν», ανάμεσα στην Τότεναμ και την Άρσεναλ, τα «σπιρούνια» αντιλαμβάνονται την ανάγκη για την κατάκτηση και των τριών βαθμών ώστε να πετύχουν αυτό που... ανέβαλαν μέσα στην εβδομάδα.

Το σύνολο του Ποκετίνο έχει την ευκαιρία να φτάσει στην κορυφή της βαθμολογίας προσωρινά με ματς περισσότερο από τη Λέστερ, με την οποία θα ισοβαθμεί, αλλά θα την προσπερνά λόγω της υπεροχής στη διαφορά τερμάτων, ενώ οι «κανονιέρηδες» που γι' ακόμα μια σεζόν φανερώνουν σημάδια αδυναμίας να δείξουν αντοχή στον ισχυρό ανταγωνισμό για το ρετιρέ της βαθμολογίας, θέλουν να μειώσουν την απόσταση ώστε να μη ... χάσουν τελείως το τρένο.

Η Premier League στις φλόγες, το Λονδίνο στα… δύο! Παίξε ένα στοίχημα στον αγώνα Τότεναμ - Αρσεναλ, και αν κερδίσεις, η Vistabet πιστώνει έως 100€ στα κέρδη σου.

Το θέμα είναι ότι καλή δουλειά κι αν κάνει ο Ποκετίνο, όσο κι αν έχει αποθεωθεί ο τρόπος με τον οποίο προπονεί τους ποδοσφαιριστές του και τους... βγάζει το λάδι σε κάθε πρόγραμμα στις εγκαταστάσεις της ομάδας, προκειμένου σε κάθε παιχνίδι να μπορούν να «ξεμπουκώσουν» γρήγορα και ν' αντέξουν στον ρυθμό, πάντοτε ελοχεύει ο κίνδυνος για... burnout.

Οι ομάδες στις οποίες έχει βρεθεί ο Μαουρίσιο Ποκετίνο, παρουσιάζουν ... καθίζηση στο διάστημα από τον Μάρτιο και μετά σε κάθε αγωνιστική περίοδο!

Πέρα από τον πρώτο του χρόνο στην Εσπανιόλ που παρουσίασε εξαιρετικά αποτελέσματα, στις δύο επόμενες χρονιές, γινόταν φανερό πως δυσκολευόταν στην προσπάθεια να διατηρήσει συγκεκριμένη ταυτότητα στην τακτική του και τον τρόπο διαχείρισης, αλλά το ποσοστό νικών παρουσιάζει στην πλειοψηφία των περιπτώσεων, πτώση μετά από κάθε Μάρτιο, σε αυτό το χρονικό διάστημα των αγωνιστικών περιόδων.

Το παράδειγμα της περσινής σεζόν, όπου η Τότεναμ έχασε τα πέντε από τα 13 παιχνίδια μέχρι το φινάλε του πρωταθλήματος, με την ομάδα να τερματίζει στο -6 από την τέταρτη, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ που επέστρεψε στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ, δεν μπορεί να θεωρηθεί ενθαρρυντικό, αλλά γίνεται αντιληπτή μια προσπάθεια ισορροπίας που όλοι στον λονδρέζικο σύλλογο εύχονται να φτάσει στο απόγειο φέτος...

Μέχρι στιγμής, την τρέχουσα σεζόν, η Τότεναμ έχει πάρει το 53,5% των αναμετρήσεων, μέχρι και την 28η αγωνιστική της Πρέμιερ Λιγκ...

ΟμάδαΣεζόνΠοσοστό νικών μέχρι τον ΜάρτιοΠοσοστό νικών μετά τον Μάρτιο
Εσπανιόλ2009 - 201023,1%28,5%
>> >>2010 - 201150%18,2%
>> >>2011 - 201240%21,4%
Σαουθάμπτον2013 - 201445,1%45,4%
Τότεναμ2014 - 201558,5%46,2%

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα