Πογιέτ: «Να γίνει πιο σκληρός ο Κοντονής»

Πογιέτ: «Να γίνει πιο σκληρός ο Κοντονής»

Gazzetta team
Πογιέτ: «Να γίνει πιο σκληρός ο Κοντονής»

bet365

Θετικός στο να παρθούν σκληρά μέτρα για να αλλάξει η κατάσταση στο ελληνικό ποδόσφαιρο εμφανίστηκε ο Γκουστάβο Πογιέτ.

Ο Ουρουγουανός προπονητής της ΑΕΚ μίλησε στη Nova και τάχθηκε υπέρ του να πάρει ακόμη πιο σκληρές αποφάσεις ο υφυπουργός αθλητισμού Σταύρος Κοντονής, έχοντας καταλάβει και ο ίδιος, σε αυτούς τους μήνες που βρίσκεται εδώ, τι κατάσταση επικρατεί...

Αναλυτικά όσα είπε ο Πογιέτ.

Για την διακοπή του κυπέλλου: «Είμαι λίγο στεναχωρημένος. Περίμενα ένα συγκεκριμένο μέτρο. Να σταματήσει το ποδόσφαιρο. Αυτό που δεν περίμενα ήταν να σταματήσει μόνο το κύπελλο και να έχουν επιπτώσεις μόνο οι τρεις ή οι τέσσερις ομάδες που συμμετείχαν. Αυτό το μέρος της απόφασης με κάνει να αισθάνομαι λίγο στεναχωρημένος και πιστεύω ότι είναι άδικο. Πιστεύω ότι αν υπάρχει πρόβλημα στο ελληνικό ποδόσφαιρο, την ευθύνη την έχουν όλοι. Όχι μόνο οι τρεις ή οι τέσσερις ομάδες που ήταν στα ημιτελικά. Αυτές οι ομάδες έχουν περισσότερες επιπτώσεις από τους υπόλοιπους. Δεν πιστεύω ότι είναι δίκαιο αυτό που έγινε. Σέβομαι όμως την απόφαση και πιστεύω ότι πρέπει να λαμβάνονται μέτρα και ελπίζω να μην υπάρχουν περαιτέρω προβλήματα μέχρι το τέλος. Ηρθα εδώ για να κερδίζω και δυστυχώς μου στέρησαν τη δυνατότητα να τα καταφέρω».

Για το τι θα έκανε ο ίδιος αν ήταν στη θέση του Σταύρου Κοντονή: «Εγώ συμφωνώ με την απόφαση του υφυπουργού. Στη θέση του θα είχα μια πιο σκληρή στάση. Θα είχα σταματήσει το ποδόσφαιρο, άρα δεν θέλω να παρεξηγηθεί και να νομίζει κάποιος ότι είπα πως δεν έπρεπε να σταματήσει το ποδόσφαιρο. Εννοώ ότι έπρεπε να διακοπούν όλες οι διοργανώσεις και το πρωτάθλημα και το κύπελλο. Ξέρω ότι ο υφυπουργός μπορεί να δεχόταν πιέσεις, ξέρω ότι υπάρχει αρκετός κόσμος γύρω του. Πιθανόν να προσπαθούσαν να τον πείσουν να μην διακόψει τίποτα. Εγω θα ήμουν πιο σκληρός, άρα καταλαβαίνω τη θέση του. Υπάρχουν πάντως πολλά προβλήματα που μπορούν να λυθούν, με το να παρθούν μέτρα, ή νόμοι, αλλά αν δε γίνει αυτό, από τη στιγμή που σταματούν το κύπελλο πρέπει να σταματήσουν και το πρωτάθλημα. Το θεωρώ άδικο και το μέτρο αυτό δε δίνει λύση».

Για το αν επηρεάστηκαν οι παίκτες για την αναβολή του ματς με τον Ατρόμητο: «Δεν επηρεάζει τους παίκτες το γεγονός ότι δεν έγινε το χθεσινό παιχνίδι. Το μόνο που άλλαξε είναι ότι κάναμε σήμερα πιο δυνατή προπόνηση. Εμείς είμαστε έτοιμοι και θα πάμε στην Τρίπολη για να νικήσουμε. Το μόνο που θέλουμε είναι να πάρουμε τη νίκη για να μπορέσουμε να μείνουμε ψηλά στη βαθμολογία και είτε να διατηρήσουμε είτε να αυξήσουμε την απόσταση από τους υπόλοιπους».

Για τον αγώνα της Δευτέρας με τον Αστέρα στην Τρίπολη: «Δεν τίθεται θέμα εκδίκησης για την πρώτη μου ήττα στην Ελλάδα. Έχει περάσει άλλωστε πολύς χρόνος και πολλά παιχνίδια από τότε. Οι δύο ομάδες δουλεύουν σκληρά. Ο Αστέρας συνεχίζει επίσης να δίνει τη δική του μάχη για να καταφέρει να συμμετάσχει στα πλέι οφ και οι δύο βρισκόμαστε εντός στόχων».

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα