Κλείσε τα... Περιβόλια

Κλείσε τα... Περιβόλια

Διονύσης Δελλής Διονύσης Δελλής
Κλείσε τα... Περιβόλια

bet365

Ο Διονύσης Δελλής γράφει για όσα ακολούθησαν του ντέρμπι της Τούμπας, που δε τελείωσε ποτέ και σπασμωδικές, χωρίς ουσία κινήσεις που γίνονται για ακόμα μία φορά. ​

Ξημέρωσε λοιπόν Παρασκευή. Πέρασε το κρίσιμο πρώτο 24ώρο, που λένε και στα ιατρικά ανακοινωθέντα. Και τελικά; Τα ίδια με άλλα... λόγια.

Πέρσι το πρωτάθλημα της Σούπερ Λιγκ, σταμάτησε δύο-τρεις φορές σαν λεωφορείο της γραμμής. Ανακοινώθηκαν μέτρα κατά της βίας, δόθηκαν ΑΜΚΑ, δόθηκαν εγγυήσεις για ηλεκτρονικά εισιτήρια και κάμερες, αλλά όπως φαίνεται ζούμε την... μέρα της Μαρμότας, στην γνωστή κινηματογραφική της εκδοχή. Δεν αλλάζει κάτι. Και δεν θα αλλάξει. Όσο ο καθένας χρησιμοποιεί τα γεγονότα κατά το δοκούν.

Πέρσι τέτοια εποχή η Σούπερ Λιγκ, μετά το ντέρμπι των «αιωνίων» στη Λεωφόρο, έγινε... κεκλεισμένων των θυρών. Προέκυψε λοιπόν το εξής φανταστικό γεγονός. Χωρίς φιλάθλους υπο τον φόβο επεισοδίων το ματς Πλατανιάς-Λεβαδειακός, αλλά με κόσμο ο δεύτερος προημιτελικός του Κυπέλλου ΑΕΚ-Ολυμπιακός. Εξήντα χιλιάδες άνθρωποι πήγαν στο ΟΑΚΑ, για εκείνο το ματς, και πολύ καλά έκαναν. Δεν είναι αυτό το θέμα άλλωστε. Είναι ότι η Κυβέρνηση παρενέβη για να λύσει ένα πρόβλημα βίας αδειάζοντας τα... Περιβόλια. Η ίδια Κυβέρνηση. Ο ίδιος υπεύθυνος Υφυπουργός. Που χθες το «ξαναπήρε» πάνω του.

Τώρα διακόπτεται το Κύπελλο Ελλάδας. Τιμωρείται δηλαδή ο Ατρόμητος με την απώλεια του μοναδικού στόχου που θα έσωζε την χρονιά και ίσως του έδινε ένα ευρωπαϊκό εισιτήριο. Τιμωρείται η ΑΕΚ που προφανώς θέλει έπειτα από χρόνια ένα τίτλο. Τιμωρείται και ο Ολυμπιακός που έφυγε.. κυνηγημένος από την Τούμπα, ανάμεσα σε καπνούς και ιπτάμενα αντικείμενα. Για επεισόδια που με βάση την αστυνομία ξεκίνησαν πριν από το ντέρμπι της Τετάρτης, άρα προφανώς, πριν και ο Παππάς αποφασίσει αν έγινε πέναλτι ή όχι στον Μακ από τον Καπίνο. Όπως έγινε, η ίδια απόδραση από τον αγωνιστικό χώρο, και πριν από δύο χρόνια. Απρίλη του 2014. Σε ένα αντίστοιχο ματς, όταν ο ΠΑΟΚ νίκησε και προκρίθηκε από τον τότε ημιτελικό.

Και τέλος πάντων για να μην το κουράζουμε, μιας και πρόκειται για μια υπόθεση σοβαρή. Μπορεί η Πολιτεία να ανησυχεί όντως για έναν πιθανό τελικό ΑΕΚ-Ολυμπιακού με οπαδούς των δύο ομάδων. Κατανοητό. Το να σταματάς όμως μια ολόκληρη διοργάνωση για αυτόν τον λόγο, όταν αυτή έχει φτάσει στους ημιτελικούς είναι αντίστοιχη απόφαση με την περσινή. Τιμωρείς την... πιθανότητα, και προσπερνάς το γεγονός; Τιμωρείς αυτούς που δεν έκαναν επεισόδια και αφήνεις όσα έγιναν στη Θεσσαλονίκη;

Καλύτερα, (ξανά) κλείσε τα Περιβόλια τότε. Ή μάλλον την Λιβαδειά. Διότι στις 13 του μήνα υπάρχει κατά σατανική σύμπτωση για την 26η αγωνιστική Λεβαδειακός-Πλατανιάς. Κλείσει την Λιβαδειά, για να υπάρχει ισονομία...

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Διονύσης Δελλής
Διονύσης Δελλής