Ολυμπιακός: «Αποφάσεις που δεν δίνουν λύση στη βία»

Ολυμπιακός: «Αποφάσεις που δεν δίνουν λύση στη βία»

Ολυμπιακός: «Αποφάσεις που δεν δίνουν λύση στη βία»

bet365

Όπως αναμένονταν ο Ολυμπιακός πήρε θέση για το... λουκέτο στο Κύπελλο, κάνει λόγο για εύνοια σε ΠΑΟΚ και ζητάει πραγματικές λύσεις για τα φαινόμενα βίας. «Βράζει» ο κόσμος των Πειραιωτών!
Αναλυτικά η ερυθρόλευκη ανακοίνωση, για την οποία σας είχαμε προϊδεάσει από νωρίς:
Η απόφαση του Υφυπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού για οριστική ματαίωση της διοργάνωσης του Κυπέλλου Ελλάδος είναι μια απόφαση η οποία σε καμία περίπτωση δεν αντιμετωπίζει αποτελεσματικά τα σοβαρά φαινόμενα βίας.
Τα χθεσινά επεισόδια στο γήπεδο της Τούμπας έχουν συγκεκριμένους δράστες και υπαίτια ΠΑΕ, που πρέπει να υποστούν τις αυστηρές συνέπειες, όπως προβλέπεται απο το Πειθαρχικό Δίκαιο και τον Αθλητικό Νόμο.
Η συγκεκριμένη απόφαση δημιουργεί τεράστιες αγωνιστικές και οικονομικές ζημιές στο σύνολο των ομάδων που συμμετείχαν στο θεσμό του Κυπέλλου Ελλάδος χωρίς να έχουν την παραμικρή συμμετοχή στα συγκεκριμένα επεισόδια.
Είναι μια απόφαση που δεν εξισώνει απλώς τους θύτες με τα θύματα, αλλά δημιουργεί το πρωτοφανές οξύμωρο, η υπαίτια για τα επεισόδια, ΠΑΕ ΠΑΟΚ, να αποκομίζει σημαντικά οφέλη δεδομένου ότι με την οριστική διακοπή του Κυπέλλου εξασφαλίζει την παρουσία της στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, εις βάρος ανταγωνιστριών ομάδων που συμμετέχουν ακόμα στο θεσμό και ταυτόχρονα αποφεύγει να υποστεί τις συνέπειες της απόφασης της να μην αγωνιστεί στον επικείμενο επαναληπτικό ημιτελικό του Κυπέλλου.
Η ΠΑΕ Ολυμπιακός καλεί όλους τους εμπλεκόμενους φορείς με νηφαλιότητα να λάβουν τις απαιτούμενες αποφάσεις για την καταπολέμηση των φαινομένων βίας και όχι αποσπασματικές αποφάσεις που τραυματίζουν περαιτέρω το ποδόσφαιρο και στην πραγματικότητα τιμωρούν μόνο τους πραγματικούς φιλάθλους και τους ποδοσφαιριστές. Επιδίωξη όλων μας πρέπει να είναι η ομαλή ολοκλήρωση του θεσμού του Κυπέλλου και η διεξαγωγή του Τελικού σε συνθήκες ποδοσφαιρικού πολιτισμού.
- Στις τάξεις των οπαδών του Ολυμπιακού επικρατεί οργή και... αναβρασμός για την απόφαση Κοντονή. Μία απόφαση που θεωρούν πως ουσιαστικά αδικεί κατάφωρα την ομάδα τους.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ Τελευταία Νέα