London calling... for Leicester! (vids)

Gazzetta team
London calling... for Leicester! (vids)

bet365

Η Άρσεναλ ηττήθηκε από την Σουόνσι (1-2), η Τότεναμ από την Γουέστ Χαμ (0-1) και το Λονδίνο έστειλε μήνυμα τίτλου στην Λέστερ!

Ήττα-σοκ για την Άρσεναλ, που έχασε (και) από την Σουόνσι με 2-1 στο Λονδίνο, μένοντας στο -6 από την κορυφή. Οι κανονιέρηδες ήταν καλύτεροι στη μεγαλύτερη διάρκεια, προηγήθηκαν, όμως ένα λάθος του Τσεχ επέτρεψε στους Ουαλούς να κάνουν την ανατροπή και να φύγουν με τη μεγάλη νίκη.

Η Άρσεναλ έχει χάσει τη φόρμα της (ξανά) στο χειρότερο σημείο της σεζόν. Οι παίκτες του Βενγκέρ μπήκαν δυνατά, είχαν δοκάρι με τον Σάντσες στο 11', πήραν το προβάδισμα με τον Κάμπελ στο 15' και όλα έδειχναν ότι θα περάσουν ένα εύκολο βράδυ. Με τους κανονιέρηδες, όμως, τίποτα δεν είναι απλό. Στο 32' από το πουθενά (και με υποψία φάουλ στο ξεκίνημα της φάσης), ο Ράουτλετζ βρέθηκε στην πλάτη του Μέρτεζακερ, που μάλλον τον είχε πάρει ο ύπνος και με πλασέ εκτός περιοχής έκανε το 1-1! Ξανφικά, οι Λονδρέζοι έπαθαν μπλακ άουτ. Παρόλα αυτά, έφτασαν μία ανάσα από το 2-1 λίγο πριν το ημίχρονο, όμως ο Ζιρού τράνταξε το οριζόντιο δοκάρι του Φαμπιάνσκι, με το 1-1 να παραμένει.

Τα πράγματα κυλούσαν ήσυχα στην επανάληψη, με τους παίκτες του Κέρτις (ο Γκουιντολίν ήταν στο νοσοκομείο) να κρατάνε ανέλπιστα εύκολα το αποτέλεσμα. Χωρίς τύχη, δεν πρόκειται να πάρεις αποτέλεσμα στο Emirates και οι Ουαλοί την είχαν, όταν ο Σάντσες έστειλε την μπάλα για τρίτη φορά στο δοκάρι του Φαμπιάνσκι με φάουλ! Οι παίκτες του Βενγκέρ έδειξαν να ανεβάσουν και πάλι ταχύτητα στο τελευταίο 20λεπτο, όμως στο 74' μετά από φάουλ του Σίγκιουρντσον, ο Τσεχ έκανε το λάθος και ο Γουίλιαμς από κοντά το 1-2! Οι κανονιέρηδες δεν ξεπέρασαν το σοκ, έχασαν την καλύτερη ευκαιρία με τον Γουέλμπεκ στις καθυστερήσεις και έκαναν το καλύτερο δώρο στη Λέστερ.

Λύγισε από την πίεση η Τότεναμ...

Η Γουέστ Μπρομ έστειλε... ασίστ κορυφής στην Τότεναμ, αλλά οι Σπερς δεν την δέχθηκαν. Ηττα 1-0 στο Λονδρέζικο ντέρμπι από τη Γουέστ Χαμ και στο -3 από την πρωτοπόρο Λέστερ! Το αήττητο των 12 αγωνιστικών εκτός έδρας χάθηκε για τους ΣΠερς, οι οποίοι λύγισαν από το άγχος. Το γκολ του Αντόνιο στο 7' ήταν καθοριστικό, αφού έδωσε ψυχολογική ώθηση στα Σφυριά για να κυριαρχήσουν. Οι γηπεδούχοι που είναι αήττητοι στο Upton Park από τον Αυγουστο του 2015 μπήκαν δυνατά στο ματς και στο 7' άνοιξαν το σκορ με τον Αντόνιο. Οι παίκτες του Ποκετίνο δεν είχαν πάθος, έχασαν όλες τις μονομαχίες και άφησαν τη Γουέστ Χαμ να απειλεί. Μάλιστα, Εμενίκε και Παγιέ θα μπορούσαν να βρουν δίχτυα στις ευκαιρίες που τους παρουσιάστηκαν. Η Τότεναμ ήταν καλύτερη στο β' μέρος, ανέβασε ρυθμό, αλλά δεν κατάφερε να πετύχει γκολ. Ο Κέιν δεν ήταν ουσιαστικός, ενώ ο Αλι που μπήκε στη θέση του Τσαντλί δεν έφερε το κάτι παραπάνω!

Πνίγεται η Νιούκαστλ

Πλέον κάθε ματς είναι τελικος για τη Νιούκαστλ. Ωστόσο, τον πρώτο, αυτόν στην έδρα της Στόουκ, τον έχασε. Οι Πότερς είδαν τον Σακίρι να πυροβολεί από το ημικύκλιο (81'), τον Ελιοτ να μην πέφτει καν και έτσι να σχηματίζεται το τελικό 1-0. Αποτέλεσμα που στέλνει τη Στόουκ στο -4 από την Ευρώπη, ενώ αντιθέτως, αφήνει τη Νιούκαστλ κάτω από την γραμμή του υποβιβασμού.

 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα