To δύσκολο "εγώ φταίω για όλα" και η στήριξη πατέρα προς τα παιδιά του!

To δύσκολο "εγώ φταίω για όλα" και η στήριξη πατέρα προς τα παιδιά του!

To δύσκολο "εγώ φταίω για όλα" και η στήριξη πατέρα προς τα παιδιά του!

bet365

Ο Τάσος Νικολογιάννης γράφει για την ολικη ανάληψη της ευθύνης από τον Γιάννη Αλαφούζο και αναλύει πως θα αισθανόταν σήμερα και τι θα έκανε αν ήταν παίκτης του Παναθηναϊκού και άκουγε αυτά από τον πρόεδρο της ομάδας.

Στην ζωή , στην καθημερινότητα είναι δύσκολο πράγμα η αυτοκριτική. Είναι δύσκολο να πεις «φταίω εγώ». Συνήθως όλοι μας για όσα μας συμβαίνουν λέμε , ότι πρώτα φταίνε οι άλλοι και μπορεί να φταίμε και εμείς λίγο. Το ότι ο Αλαφούζος πήρε όλη την ευθύνη πάνω του για την φετινή πλήρως αποτυχημένη χρονιά-αγωνιστικά-στον Παναθηναϊκό είναι ο δύσκολος δρόμος.

Ο εύκολος θα ήταν να έλεγε, ότι φταίνε όλοι οι άλλοι , να πει ότι φταίνε οι προπονητές, οι τεχνικοί διευθυντές, οι παίκτες και στο τέλος να πεί, ότι φταίει και αυτός. Αυτός έκανε το πιο δύσκολο. Δήλωσε ότι φταίει ΜΟΝΟ ΑΥΤΟΣ για την φετινή χρονιά. Διότι αυτός έκανε τις όποιες επιλογές το καλοκαίρι και αυτός χρεώνεται την φετινή αποτυχία. Σωστό είναι αυτό , αλλά δεν έχω δει πολλούς προέδρους, πολλούς ιδιοκτήτες ομάδων να το έχουν κάνει αυτό στο παρελθόν.

Και να το κάνουν υψώνοντας ασπίδα προστασίας σε όλους, όσους είναι στην ομάδα. Και κυρίως απέναντι στους παίκτες. Οι οποίοι παίκτες με την απόδοσή τους φέτος σε αρκετά σημαντικά παιχνίδια έχουν μεγάλη ευθύνη.

Παρόλα αυτά ο Αλαφούζος λειτούργησε σαν ένας πατέρας μίας οικογένειας. Ανέλαβε μόνος του την ευθύνη και ουσιαστικά ζήτησε τα βέλη της κριτικής να πέφτουν μόνο πάνω σε αυτόν και όχι σε όλους τους άλλους, που είναι στην ομάδα. Αυτό, που έκανε σίγουρα είναι το σωστό απέναντι στην ομάδα . Φαντασθείτε να έβγαινε και να έλεγε, ότι «φταίω και εγώ, αλλά και ο Αναστασίου έκανε πολλά λάθη και ο Στραματσόνι κάνει λάθη και οι παίκτες δεν έχουν σε κάποια ματς την αίσθηση ότι παίζουν στον Παναθηναϊκό».

Αν το έλεγε αυτό μπορεί να ήταν για κάποιους η αλήθεια, αλλά θα έβαζε μία βόμβα στα αποδυτήρια της ομάδας. Για την ομάδα και τα αποδυτήρια λειτούργησε σωστά. Από κει και πέρα αυτό, που πρέπει να κάνει ο Αλαφούζος είναι να μην επαναλάβει τα λάθη, που έκανε το προηγούμενο καλοκαίρι και η νέα περίοδος να ξεκινήσει με τις καλύτερες προϋποθέσεις. Και αυτό γίνεται μόνο με έργα και όχι μόνο με λόγια.

Και ο κόσμος του Παναθηναϊκού η αλήθεια είναι, ότι φέτος έχει απογοητευτεί τόσο πολύ από την ομάδα , που πλέον για να ζεσταθεί και πάλι μαζί της θα πρέπει να δει στο γήπεδο, κάτι, που να τον ευχαριστεί.

Από την άλλη εγώ αν ήμουνα παίκτης του Παναθηναϊκού και άκουγα μετά από μία τέτοια χρονιά τον πρόεδρο της ομάδας μου να βάζει τέτοια πλάτη θα έμπαινα την Κυριακή στο γήπεδο και θα έπαιζα για πάρτη του. Θα το κάνουν ; Για να δούμε. Πάντως τέτοια στήριξη από πρόεδρο Παναθηναϊκού σε παίκτες, που φέτος δεν έχουν πετύχει κάτι αγωνιστικά δεν έχω ξαναζήσει .

Να πω και κάτι άλλο. Το πήραμε επίσης το μήνυμα ότι ο Αλαφούζος έχει σοβαρά παράπονα από την λειτουργία της Ακαδημίας και σύντομα θα υπάρχουν αλλαγές στις οργανωτικές θέσεις με τον Γιάννη Σαμαρά να αποχωρεί αργά, η γρήγορα. Και οι Ακαδημίες είναι μία μεγάλη κουβέντα. Ο Παναθηναϊκός έχει σταματήσει τα τελευταία χρόνια να βγάζει παίκτες από τα τμήματα υποδομής και να καθιερώνονται στην πρώτη ομάδα και αυτό πρέπει να αλλάξει.

Και να κλείσω με αυτό που ακούσαμε για τον Μάνταλο. Ότι σύντομα θα «σκάσουν» αποκαλύψεις, ότι είχε πάρει οδηγίες για το πώς συμπεριφέρθηκε σε συγκεκριμένους αγώνες. Όχι ότι πέφτω από τα σύννεφα με όσα βλέπουμε να συμβαίνουν στο ελληνικό ποδόσφαιρο, αλλά το να υπάρχουν και στοιχεία είναι αυτό, που βοηθάει , για να ξεμπροστιαστούν αυτοί, που λειτουργούν σε βάρος του ποδοσφαίρου χρόνια τώρα.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Τάσος Νικολογιάννης
Τάσος Νικολογιάννης

Το σαράκι της δημοσιογραφίας του μπήκε από πιτσιρικάς, όταν γύρναγε από το σχολείο και άκουγε τις περιγραφές αγώνων στο ραδιόφωνο έλεγε ότι ήθελε να ασχοληθεί με την αθλητική δημοσιογραφία. Άρρωστος Παναθηναϊκός έγινε από τον πατέρα του και αρχισε από μικρός να πηγαίνει στα γήπεδα. Όταν τελείωσε την φοίτησή του στο εργαστήρι επαγγελματικής δημοσιογραφίας το όνειρό του ήταν κάποια μέρα να ασχοληθεί με το ρεπορτάζ της αγαπημένης του ομάδας. Η αρχή της καριέρας του έγινε από τα χαμηλά ρεπορτάζ στον «ΦΙΛΑΘΛΟ» το 1984. Τότε μεγάλο σχολείο, θυμάται πλέον με θλίψη αυτή την εφημερίδα και πως την οδήγησαν στον αφανισμό αυτοί που την διοικούσαν. Αφού πέρασε από ρεπορτάζ Πειραϊκών, Β' Εθνικής, διαιτησίας το καλοκαίρι του 1986 έγινε το όνειρό του πραγματικότητα και ανέλαβε το ρεπορτάζ Παναθηναϊκού. Το 2003 έφυγε από τον «ΦΙΛΑΘΛΟ» , πήγε στο SPORTIME και μετά στην SPORTDAY όπου δουλεύει μέχρι σήμερα.

Σταθμός για την καριέρα του ήταν η συνεργασία του με τον Novasport fm από το 2000. Όπως λέει χαρακτηριστικά , μέχρι τότε δεν τον ήξερε ούτε η μάνα του, από τότε τον έμαθε σταδιακά πολύς κόσμος. Είναι άρρωστος με την δημοσιογραφία και δεν μπορεί να σκεφτεί τον εαυτό του χωρίς να ψάχνει το ρεπορτάζ.