«Πόλεμος» και οριστική διακοπή στη Τούμπα! (pics & gTV)

«Πόλεμος» και οριστική διακοπή στη Τούμπα! (pics & gTV)

bet365

Ο πρώτος ημιτελικός της Τούμπας ανάμεσα στον ΠΑΟΚ και τον Ολυμπιακό μετατράπηκε σε πόλεμο! Ως το 86' πρωταγωνίστησαν οι παίκτες! Στην συνέχεια πήραν τα... ηνία ο Παππάς, οι βοηθοί του και οι χουλιγκάνοι που μπούκαραν στον αγωνιστικό χώρο με την διακοπή να είναι οριστική...

Ο αγωνιστικός χώρος της Τούμπας μετατράπηκε σε... πεδίο μάχης! Οι οπαδοί του ΠΑΟΚ παρά το γεγονός ότι ο Παππάς και οι ομάδες ξαναβγήκαν στο γήπεδο για να συνεχίσουν τα τελευταία λεπτά, οδήγησαν τις... εξελίξεις! Αφού αρχικά href="http://www.gazzetta.gr/football/article/885914/fygete-ap-toys-opadoys-toy-paok-stoys-paiktes-vid">φώναζαν «φύγετε-φύγετε». στην συνέχεια με «μπούκα» και φωτοβολίδες διέκοψαν οριστικά τον αγώνα. Πλέον όλοι περιμένουν να δουν ποια θα είναι η επόμενη μέρα που θα είναι εξαιρετικά δύσκολη τόσο για το Ελληνικό ποδόσφαιρο, όσο και για τον Δικέφαλο του Βορρά με την «καμπάνα» να αναμένεται ιδιαίτερη βαριά!

- href="http://www.gazzetta.gr/football/article/885906/eisvoli-opadon-kai-diakopi-stin-toympa-vids-pics">Η ΕΙΣΒΟΛΗ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΧΩΡΟ

- href="http://www.gazzetta.gr/football/article/885917/h-apovoli-kai-i-antidrasi-toy-mak-vid">ΕΤΣΙ ΑΡΧΙΣΕ Η ΟΡΙΣΤΙΚΗ ΔΙΑΚΟΠΗ

- href="http://www.gazzetta.gr/football/article/885922/i-anatropi-poy-ta-xekinise-ola-vid">ΤΟ ΠΕΝΑΛΤΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΔΟΘΗΚΕ ΣΤΟΝ ΜΑΚ

- href="http://www.gazzetta.gr/football/article/885933/fotia-stin-thyra-4">Η ΦΩΤΙΑ ΣΤΗΝ ΘΥΡΑ 4

- href="http://www.gazzetta.gr/football/article/885893/potiri-ston-silva-vid">ΤΟ ΠΟΤΗΡΙ ΣΤΟΝ ΣΙΛΒΑ

- href="http://www.gazzetta.gr/football/article/885929/ston-agonistiko-horo-o-savvidis-gtv">ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΧΩΡΟ Ο ΣΑΒΒΙΔΗΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΕΩΣ ΤΟ 86΄ΠΟΥ ΠΑΙΧΘΗΚΕ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Έτσι έπαιξαν

Ψήφο εμπιστοσύνης στον Στέφανο Καπίνο από τον Μάρκο Σίλβα, καθώς ο Πορτογάλος τεχνικός και παρά τις απουσίες στην αμυντική γραμμή, διατήρησε τον Έλληνα πορτιέρο κάτω από τα δοκάρια στα παιχνίδια του Κυπέλλου. Από κει και πέρα, Μποτία και Ντα Κόστα ήταν τα δύο στόπερ. Στο αριστερό άκρο της άμυνας ο Σαλίνο και στο δεξί ο Βούρος αν και αρχικά είχε δηλωθεί ο Ομάρ! Μιλιβόγιεβιτς και Καμπιάσο τα αμυντικά χαφ, με τον Φορτούνη σε επιτελικό ρόλο. Ο Σεμπά αριστερό εξτρέμ, ο Φουστέρ δεξί και στην κορυφή της επίθεσης ο Ιντέγε σε διάταξη 4-2-3-1.

Ο γηπεδούχος Ίγκορ Τούντορ δεν αποχωρίστηκε το... αγαπημένο του 3-5-2, έχοντας διαχειριστεί αρκετά προβλήματα στην προετοιμασία της ομάδας του λόγω των τραυματισμών. Ο Κροάτης τεχνικός ξεκίνησε με τον Βελλίδη στην εστία, τους Βίτορ, Τζαβέλλα και Χατζηισαϊα τριπλέτα στο κέντρο, τον Λέοβατς αριστερό μπακ-χαφ και τον Μυστακίδη δεξί. Χαρίσης, Τσίμιροτ και Αντόνις στα χαφ με τους Μακ και Πέλκα στην επίθεση.

«Μίλησε» η Τούμπα και ο... παλιός!

Η Τούμπα... κόχλαζε, ο ΠΑΟΚ μπήκε δυνατά και μόλις στο 3' απείλησε με τον Πέλκα. Οι γηπεδούχοι έδειξαν με το ξεκίνημα την διάθεση τους να ψάξουν ένα γρήγορο γκολ και το βρήκαν πριν συμπληρωθεί το πρώτο δεκάλεπτο(9') του ματς! Η-για σεμινάριο- μπαλιά του Τσίμιροτ βρήκε αποδέκτη τον Μακ, ο Σλοβάκος έκανε ιδανικό κοντρόλ στην μπάλα και απέναντι από τον Καπίνο «τιμώρησε» την λάθος αντίδραση-τοποθέτηση των Μποτία και Βούρου που τον έχασαν στον χώρο. Ο «δικέφαλος» έκανε την ιδανική αρχή στο πρώτο ημίχρονο, σε ένα ημίχρονο με εξαιρετικό ρυθμό στην μεγαλύτερη διάρκειά του, δυνατές μονομαχίες αλλά και αρκετά λάθη από τους ποδοσφαιριστές των δύο «μονομάχων»!

Ο Ολυμπιακός πήρε τον έλεγχο της μπάλας, προσπάθησε να κυκλοφορήσει σωστά και για δεύτερη φορά φέτος στην Τούμπα πλήρωσε με το ίδιο νόμισμα την αμυντική λειτουργία του ΠΑΟΚ, η οποία πιάστηκε ξανά στον ύπνο. Η τεράστια δύναμη των «ερυθρολεύκων» είναι οι ''στημένες'' μπάλες. Στο 5' ο Ντα Κόστα από το ύψος του πέναλτι χτύπησε το πρώτο «καμπανάκι». Ήταν αμαρκάριστος, δείχοντας στους γηπεδούχους το πρόβλημά τους. Αστόχησε. Στο 27', όμως, ξανά από εξαιρετικό χτύπημα του Φορτούνη, ο Καμπιάσο ξέφυγε από το μαρκάρισμα του Λέοβατς, πετάχτηκε στην πορεία της μπάλας και έγραψε το 1-1! Ο... παλιός έδειξε την κλάση του και δεν ήταν μόνο το γκολ. Ο Αργεντινός ήταν ο κορυφαίος παίκτης του Ολυμπιακού σε ένα πολύ «γεμάτο» για εκείνον σαρανταπεντάλεπτο.

Μετά το γκολ των πρωταθλητών, το παιχνίδι έγινε αρκετά νευρικό, με τις δύο ομάδες να κάνουν αρκετές φορές το εύκολο λάθος. Ο ΠΑΟΚ είχε απλά μία ανούσια κατοχή(55-45%) χωρίς να καταφέρει να πλησιάσει με αξιώσεις την εστία του Καπίνο. Από τα άκρα δεν είχε παιχνίδι, στην τριάδα των χαφ λειτούργησε σωστά μόνο ο Τσίμιροτ και το παιχνίδι κυλούσε στα μέτρα του Ολυμπιακού που με το γκολ του Αργεντινού είχε αυτό που ζητούσε...

Ανατροπή, πέναλτι και... διακοπή!

Ο Ολυμπιακός πατούσε καλύτερα στο γήπεδο, με τον ΠΑΟΚ να βιάζεται να φτάσει στο δεύτερο γκολ και να ξαναπάρει κεφάλι στο σκορ. Οι παίκτες του «δικεφάλου» δεν είχαν τρόπο να πατήσουν περιοχή, οι «ερυθρόλευκοι» που είναι πολύ καλοί στο επιθετικό τρανζίσιον βρήκαν χώρους και στο 57' έκαναν την ολική ανατροπή. Ο Σεμπά ξέφυγε από αριστερά, γύρισε την μπάλα εκεί που έπρεπε και ο επερχόμενος Φουστέρ σούταρε για το 2-1 μέσα στην Τούμπα.

Το προβάδισμα πρόκρισης ήταν ξεκάθαρο για την ομάδα του Μάρκο Σίλβα. Ο Τούντορ ανακάτεψε την τράπουλα με την είσοδο των Κίτσιου και Κάτσε αλλά ο ΠΑΟΚ ήταν ακίνδυνος. Όλα αυτά μέχρι το 86'. Ο Μακ βγήκε απέναντι από τον Καπίνο, ο Έλληνας πορτιέρο ανέτρεψε τον Σλοβάκο επιθετικό και ο Παππάς δεν υπέδειξε το πέναλτι!

Ο Μακ... τρελάθηκε, την «έπεσε» στον Μήτσιο που ήταν βοηθός περιοχής, αποβλήθηκε και κάπου εκεί ήρθε η έκρηξη! Οπαδοί των γηπεδούχων μπήκαν στον αγωνιστικό χώρο, έκαναν «ντου» και το ματς διεκόπη. Οι δύο ομάδες μετά από αρκετή ώρα επέστρεψαν, όμως και πάλι είχαμε είσοδο οπαδών και «μάχες» με την αστυνομία.

Το 2-1 υπέρ του Ολυμπιακού ήταν το τελικό σκορ για όσο παίχτηκε ποδόσφαιρο...

MAN OF THE MATCH: Κατάθεση ποιότητας και ποδοσφαιρικής αξίας από τον Εστέμπαν Καμπιάσο στο αποψινό ντέρμπι της Τούμπας. Ο Αργεντινός μέσος ήταν εξαιρετικός τόσο ανασταλτικά όσο και δημιουργικά. Ανοίγει τον δρόμο της ανατροπής, ήταν σχεδόν αλάνθαστος με την μπάλα στα πόδια και έδινε την ηρεμία που ήθελε ο Ολυμπιακός στην μεσαία γραμμή. Απολαυστικός.

ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥ: Ο άνθρωπος των μεγάλων γκολ, ο αρχηγός που στην κατάλληλη στιγμή βρίσκεται εκεί που πρέπει. Νταβίντ Φουστέρ. Με εξαιρετική κάθετη κίνηση στο 57' και πολύ καλό τελείωμα νίκησε τον Βελλίδη, «έγραψε» το 2-1 και ολοκλήρωσε την ανατροπή μέσα στην Τούμπα.

ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Μάριν Λέοβατς. Στα δύο γκολ του Ολυμπιακού είναι ο παίκτης που αφήνει ξεκρέμαστη την άμυνα του ΠΑΟΚ. Στο 1-1 χάνει στο μαρκάρισμα στον Καμπιάσο που φτάνει πρώτος στην μπάλα και πηδά ανενόχλητος για να νικήσει με την κεφαλιά τον Βελλίδη. Στο δεύτερο γκολ των φιλοξενούμενων δεν έχει «κλείσει» σωστά και χάνει τον Φουστέρ που σκοράρει το γκολ που δίνει το προβάδισμα στην ομάδα του.

Η ΓΚΑΦΑ: Ο ΠΑΟΚ δέχθηκε γκολ από στημένη μπάλα στο ματς του πρώτου γύρου στην Τούμπα με δράστη τον Μιλιβόγιεβιτς. Γνώριζε πως ο Ολυμπιακός είναι πολύ δυνατός σε αυτό το κομμάτι και, όμως, κατάφερε να δεχθεί το 1-1 από την εκτέλεση φάουλ του Φορτούνη και την κεφαλιά του Καμπιάσο! Ο Αργεντινός ήταν ξεχασμένος από την άμυνα των γηπεδούχων...

ΤΟ ΣΤΡΑΓΑΛΙ: Αρχή από τις φάσεις του πρώτου ημιχρόνου. Οι επόπτες είχαν σωστές υποδείξεις στα οφ-σάιντ και των δύο ομάδων. Ο Παππάς στο 27' δίνει φάουλ σε μαρκάρισμα του Χατζηισαϊα πάνω στον Φορτούνη. Είναι το φάουλ που ξεκινά το γκολ του Καμπιάσο. Όπως δείχνει το ριπλέι, οριακά η παράβαση γίνεται μέσα στην περιοχή, οπότε θα έπρεπε να δοθεί πέναλτι. Πολύ δύσκολη φάση. Στο 33' ο Φορτούνης ζητά πέναλτι σε μονομαχία με τον Τσίμιροτ αλλά δεν υπάρχει τίποτα το αντικανονικό ενώ στο 47' στην ευκαιρία του Φουστέρ ο Τζαβέλλας μετά το πλασέ του Ισπανού βρίσκει με τις τάπες τον αρχηγό του Ολυμπιακού.

Στην επανάληψη, τώρα, ο Παππάς στο 86' δεν δίνει το πέναλτι στον ΠΑΟΚ, καθώς ο Καπίνο ανατρέπει τον Μακ μέσα στην περιοχή και υπάρχει ξεκάθαρη ανατροπή! Υπάρχει πέναλτι και αποβολή. Τελικά αποβλήθηκε ο επιθετικός του «δικεφάλου», καθώς μετά το «παίζεται» του ρέφερι την «έπεσε» στον Μήτσιο. Ο δεύτερος επόπτης σωστά ακυρώνει το γκολ του Πέλκα στο 70' ενώ δύο λεπτά αργότερα έχει λάθος υπόδειξη σε μπαλιά προς τον Μακ.

ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA.GR: Ο Ολυμπιακός ήταν πιο ουσιαστικός από τον ΠΑΟΚ, εκμεταλλεύθηκε τις αδυναμίες του αντιπάλού του και μέχρι το 87' ήταν μπροστά στο σκορ με 2-1. Σε εκείνο το λεπτό ο Παππάς δεν έδωσε το πέναλτι στον Μακ και τα υπόλοιπα θα τα διαβάσετε στο πλούσιο ρεπορτάζ του gazzetta.gr για τα επεισόδια που έγιναν στην Τούμπα. style="line-height: 1.6em;">Η ρεβάνς θα γίνει στις 6 Απριλίου στο Φάληρο και θα είναι διαδικαστικού χαρακτήρα, καθώς το παιχνίδι δεν ολοκληρώθηκε ποτέ με υπαιτιότητα του ΠΑΟΚ. Ο Ολυμπιακός θα είναι ο νικητής με 3-0 και θα περιμένει, εκτός συγκλονιστικού απροόπτου, τον αντίπαλό του στον μεγάλο τελικό.

 

ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ Τελευταία Νέα