Η συγγνώμη θέλει... κοχόνες!

Η συγγνώμη θέλει... κοχόνες!

Η συγγνώμη θέλει... κοχόνες!

Ο Νίκος Αθανασίου σχολιάζει την έκτακτη συνέντευξη Τύπου του Γιάννη Αλαφούζου, στέκεται στην... απολογία του προέδρου του Παναθηναϊκού αλλά και στην υπερπροστασία των παικτών.

Είναι δύσκολο, πολύ δύσκολο για ανθρώπους αυτού του οικονομικού διαμετρήματος και μεγέθους, να στέκονται μπροστά στις κάμερες και να ζητούν συγγνώμη. Σκεφτείτε πόσες φορές έχει συμβεί κάτι αντίστοιχο στο παρελθόν και θα καταλάβετε πολύ εύκολα το πόσο ξεχωριστή ήταν για το ελληνικό ποδόσφαιρο και τον Παναθηναϊκό, η... απολογία του Γιάννη Αλαφούζου προς τον κόσμο της ομάδας, πόσο δύσκολη υπόθεση είναι για τον εγωισμό του καθενός να βγει μπροστά και να αναλάβει την ευθύνη. 

Θα μπορούσε να τα «φορτώσει» όλα στον Φύσσα και τον Βόκολο που διαχειρίστηκαν το μεγαλύτερο μπάτζετ της τελευταίας τετραετίας, στις παθογένειες του ελληνικού ποδοσφαίρου(η αναφορά του στις εγκληματικές οργανώσεις αποτελεί ΑΛΗΘΕΙΑ και όχι δικαιολογία για τις αποτυχίες του Παναθηναϊκού), στους ποδοσφαιριστές του συλλόγου. Δεν το έκανε και μαγκιά του. Προτίμησε να το πάρει πάνω του, όπως θα έπρεπε να κάνει κάθε διοικητική κεφαλή. Η συγγνώμη θέλει... κοχόνες και ο πρόεδρος του Παναθηναϊκού σε αυτό το κομμάτι της συνέντευξης παίρνει άριστα.

Από κει και πέρα, και όσον αφορά το καθαρά ποδοσφαιρικό κομμάτι αξίζει να σταθούμε στην απόφασή του να στηρίξει την αρχική επιλογή με τον Αντρέα Στραματσόνι ως το απόλυτο αφεντικό του τμήματος. Ο Ιταλός θα συνεχίσει να διαχειρίζεται εν λευκώ όλα τα ζητήματα σε συνεργασία πάντα με τον πρόεδρο, ο οποίος το τελευταίο διάστημα είναι αρκετά πιο «ζεστός» επί των ποδοσφαιρικών θεμάτων. Το αν αυτή η επιλογή είναι σωστή όχι θα το δείξει ο χρόνος. Η άποψή μας επί του θέματος είναι γνωστή, ωστόσο, το τι υποστηρίζουν οι δημοσιογράφοι ή οι οπαδοί έχει πολύ μικρή σημασία. Τις αποφάσεις τις παίρνει αυτό που βάζει το χέρι στην τσέπη. Όταν έρθει η ώρα να κριθεί αυτή η απόφαση, θα κριθεί.

Παράλληλα, ο Αλαφούζος προτίμησε να υψώσει τεράστια ασπίδα προς τους ποδοσφαιριστές της ομάδας, συνεχίζοντας την τακτική του «καρότου», καθώς φοβάται ότι αυτή η νέα φουρνιά είναι πιθανό να «καεί» πολύ γρήγορα. Τα αποδυτήρια κάθε ομάδας είναι... μυστήριο πράγμα και φυσικά, όπως το έχει αποδείξει η ιστορία, χρειάζεται και το «μαστίγιο». Και για τούτη την επιλογή, όμως, υπεύθυνος είναι ο πρόεδρος της ΠΑΕ και αυτός θα κριθεί όταν έρθει η ώρα για τις συγκεκριμένες ποδοσφαιρικές του επιλογές.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον, πάντως, είχε η αναφορά του για τις ανισορροπίες που δημιουργήθηκαν στα συμβόλαια το καλοκαίρι του 2015. Δεν έχει πάρει έκταση ποτέ το θέμα αυτό και η αλήθεια είναι πως οι μουρμούρες όλο αυτό το διάστημα ήταν έντονες, καθώς οι... παλιοί είχαν να λένε για τα συμβόλαια των νέων, οι οποίοι δεν βοήθησαν κιόλας την ομάδα να ανέβει επίπεδο.

Για το... φινάλε οι καταγγελίες που σύντομα θα δουν το φως της δημοσιότητας για τον Μάνταλο. Αλήθεια, γίνονται τέτοια πράγματα στο ελληνικό ποδόσφαιρο; Παίρνουν εντολές οι διαιτητές; Πέφτουμε από τα σύννεφα. Ο Κοντονής να τιμωρήσει ΤΩΡΑ τον Παναθηναϊκό, να κλείσει την Θύρα 13 και να αφαιρέσει και 6 πρωταθλήματα από το «τριφύλλι»...

Best of internet