Γκολ και έφυγε για... τελικό

Διονύσης Δελλής Διονύσης Δελλής
Γκολ και έφυγε για... τελικό

bet365

Ο Διονύσης Δελλής γράφει για το γκολ που χρειάζεται γκολ απόψε ο Ολυμπιακός. Πριν από το τελικό αποτέλεσμα, χρειάζεται να έχει βρει δίχτυα. Αυτή είναι η ασφαλέστερη δίοδος για τον τελικό.

Δεν πρόκειται για μια συνηθισμένη... κόντρα. Κάθε άλλο. Το ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός στην Τούμπα, είναι από εκείνες τις λίγες κλασικές μονομαχίες που έχει να προσφέρει το Ελληνικό ποδόσφαιρο σε κάθε παρατηρητή του. Με πάθος, ένταση, με συστατικά «ντέρμπι».

Και ειδικά στο Κύπελλο: Τα τελευταία χρόνια εξελίσσεται ένα άκρως ενδιαφέρον δεδικασμένο. Διότι είτε οι Ερυθρόλευκοι κατακτούν την διοργάνωση, είτε τους αποκλείουν οι Θεσσαλονικείς. Άλλη διαδρομή δεν έχει εδώ και μια πενταετία. Το ένα ή το άλλο συμβαίνει.

Το σημερινό 90άλεπτο λοιπόν πραγματικά κρίνει εν πολλοίς την δεύτερη τη τάξει διοργάνωση. Και χωρίς διάθεση για ευχές και... άλλες τέτοιες διαδικασίες, θα ήταν όμορφο το βράδυ να συζητάμε τα νέα δεδομένα μέσα από το ποδόσφαιρο και μόνον αυτό.

Έγινε πρόοδος φέτος. Και στο ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός, και στο Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ. Ματς που ξεκίνησαν και τελείωσαν με αρκετά μεγάλη δόση «πολιτισμού» σε σχέση με τα προηγούμενα. Θα είναι ιδεατό λοιπόν να συμβεί το ίδιο και στους ημιτελικούς.

Σε ότι αφορά τώρα ειδικά στους Ερυθρόλευκους; Ο τρόπος με τον οποίο αποκλείστηκαν από την Άντερλεχτ την περασμένη εβδομάδα, προσφέρει μια σειρά από μαθήματα στον Μάρκο Σίλβα και τους ποδοσφαιριστές του. Διότι αν σκεφτεί κανείς με ψυχραιμία πια, τι έφταιξε περισσότερο από όλα όσα συνέβησαν θα καταλήξει εκ του ασφαλούς σε μια βασική συνθήκη αναμετρήσεων «νοκ άουτ». Δεν σκόραρε εκτός έδρας ο Ολυμπιακός. Και εκεί είναι που την... πάτησε. Η αρχή του κακού.

Χρειάζεται γκολ απόψε. Πριν από το τελικό αποτέλεσμα, χρειάζεται να έχει βρει δίχτυα. Αυτή είναι η ασφαλέστερη δίοδος για τον τελικό. Και έχει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον το timing, μιας και οι Πειραιώτες ολόκληρο Φλεβάρη πέτυχαν μόλις ένα τέρμα μακριά από το Φάληρο (στο αδιάφορο 1-1 με τον Αστέρα στην Τρίπολη). Δεν σκόραραν στο ΟΑΚΑ και έχασαν το αήττητο του πρωταθλήματος. Δεν σκόραραν στις Βρυξέλλες και αποκλείστηκαν από την συνέχεια του Γιουρόπα Λιγκ. Δεν πρέπει να συμβεί το ίδιο και στην Τούμπα.

Τόσο απλό είναι λοιπόν. Θέλει γκολ. Από τον Ιντέγιε που έβγαλε επίσης τον Φλεβάρη στο... μηδέν, από τον Φορτούνη που ήταν πρωταγωνιστής στο τελευταίο «διπλό» (2 γκολ στις 31/1 με τον ΠΑΣ στα Γιάννενα) ή ακόμη καλύτερα από τον Φουστέρ, που η παρουσία του στην 11άδα αυτομάτως δίνει ένα διαφορετικό στοιχείο σε σχέση με τα συνηθισμένα.

Θα μπορέσει ο Ολυμπιακός απόψε να βρει το πολυπόθητο γκολ στην Τούμπα κόντρα στον ΠΑΟΚ; Στο 2.20 στη Vistabet, το ενδεχόμενο να σκοράρουν και οι δύο ομάδες.

Δεν έχει κάνει κάποια σχετική δοκιμή ο Σίλβα. Άπαντες όμως «βλέπουν» στο αρχικό σχήμα Σεμπά αριστερά (1 γκολ σε 24 συμμετοχές σε Σούπερ Λιγκ και Ευρώπη), Φουστέρ δεξιά και Φορτούνη, Ιντέγιε. Ο Φουστέρ λοιπόν σε αντίθεση με τον Ντουρμάζ, ή ακόμη και από τον Πάρντο έχει τον τρόπο να πατά στην αντίπαλη περιοχή. Είναι καλύτερος σκόρερ από όλους τους «ακραίους» των Ερυθρόλευκων.

Και έχει πολύ μεγάλο κίνητρο μιας και όπως φαίνεται η δική του «ευκαιρία» έρχεται τώρα στον επίλογο. Έμεινε εκτός Ευρώπης, με μόλις 11 συμμετοχές σε μια σεζόν 40 αγώνων. Το φινάλε του Κυπέλλου λοιπόν είναι για εκείνον πρόκληση. Τα τελευταία τρία βήματα ως το νταμπλ...

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Διονύσης Δελλής
Διονύσης Δελλής