Ο άνθρωπος που θυσίασε την καριέρα του για τον Κριστιάνο Ρονάλντο! (pic)

Ο άνθρωπος που θυσίασε την καριέρα του για τον Κριστιάνο Ρονάλντο! (pic)

Ο άνθρωπος που θυσίασε την καριέρα του για τον Κριστιάνο Ρονάλντο! (pic)

bet365

Τη στιγμή που ο Ρονάλντο γίνεται δέκτης αρνητικών σχολίων για τον εγωισμό του, ας θυμηθούμε τον αστικό μύθο γύρο από την... εκτόξευση της καριέρας του και την συγκινητική στάση του Πορτογάλου, απέναντι στον άνθρωπο που βοήθησε να αλλάξει η ζωή του.

Μετά την ήττα από την Ατλέτικο Μαδρίτης, βγαίνει και τα... χώνει στους συμπαίκτες του, μειώνοντάς του. Ανάγκασε τον κόσμο να στραφεί κατά του με επικριτικά σχόλια.

Αποτέλεσε αφορμή και για εμάς εδώ στο gazzetta.gr, να κάνουμε ένα θέμα με τις κακές του στιγμές.

Ωστόσο, ψάχνοντας στο διαδίκτυο θυμηθήκαμε μια ιστορία, η οποία δεν είναι βέβαιο ότι ισχύει, αλλά κυκλοφορεί από παλιά και για πολλούς έχει υπόσταση.

Σύμφωνα με το... στόρι, ο Ρονάλντο μιλάει για έναν συμπαίκτη που είχε, όταν ακόμη ήταν νεαρός και άγνωστος, στη Μαδέιρα. Οι δυο τους είχαν την ευκαιρία να κάνουν το επόμενο βήμα στην καριέρα τους πηγαίνοντας στην Σπόρτινγκ Λισαβόνας. Αυτός που θα πετύχαινε τα περισσότερα γκολ, θα κέρδιζε το εισιτήριο για τις ακαδημίες των «λιονταριών». Κι οι δύο είχαν από ένα, ενώ το τρίτο, ενώ θα μπορούσε να το σημειώσει ο άλλος, εκείνος προτίμησε να πασάρει και έτσι έδωσε το... εισιτήριο στον Ρονάλντο για να γίνει αυτό που είναι σήμερα.

«Πρέπει να ευχαριστήσω τον παλιόφιλό μου Άλμπερτ Φαντράου για την επιτυχία μου. Παίζαμε μαζί στην ίδια ομάδα, στο πρωτάθλημα Κ-18. Όταν ήρθε έναν σκάουτ να μας δει είπε: "Αυτός που θα σκοράρει περισσότερα γκολ θα έρθει στην ακαδημία μας".

Νικήσαμε σ' αυτό το ματς 3-0. Πέτυχα το πρώτο γκολ και ο Άλμπερτ το δεύτερο με μια εξαιρετική κεφαλιά. Όμως, το τρίτο ήταν εντυπωσιακό για όλους μας.

Ο Άλμπερτ είχε βγει τετ -α - τετ με τον τερματοφύλακα, τον πέρασε και εγώ έτρεχα μπροστά του. Αυτό που θα έπρεπε να κάνει είναι να να σκοράρει, αλλά πάσαρε σε μένα και έτσι πέτυχα εγώ το τρίτο γκολ, οπότε πήγα εγώ στην ακαδημία.

Μετά το ματς πήγα και τον ρώτησα γιατί; Μου είπε "Λόγω του ότι είσαι καλύτερος από μένα"».

Δημοσιογράφοι που επισκέφτηκαν τον ήρωα της ιστορίας του ζήτησαν αν αληθεύει η ιστορία. Ο Φαντράου την επιβεβαίωσε.

Μάλιστα, είπε ότι η καριέρα του ύστερα απ' αυτό το γκολ τελείωσε και ότι είναι άνεργος.

«Πως έχτισες αυτό το τόσο υπέροχο σπίτι, πως έχει αυτοκίνητο; Μοιάζεις με πλούσιο. Επίσης, είσαι σε θέση να φροντίζεις την οικογένειά σου. Από που προέρχονται αυτά;», αναρωτήθηκαν οι δημοσιογράφοι με την απάντηση να τους... κουφαίνει.

«Είναι από τον Ρονάλντο», είπε περήφανα ο Φαντράου.

Τα υπόλοιπα τα ξέρετε...

 

LA LIGA Τελευταία Νέα