Club ΠΑΟΚ Νέας Υόρκης: «Ο Σαββίδης είναι το μέλλον μας»

Club ΠΑΟΚ Νέας Υόρκης: «Ο Σαββίδης είναι το μέλλον μας»

Club ΠΑΟΚ Νέας Υόρκης: «Ο Σαββίδης είναι το μέλλον μας»

Παραφράζοντας μια ρήση του Κένεντι, «μην κοιτάς τι μπορεί να κάνει ο ΠΑΟΚ για σένα αλλά τι μπορείς να κάνεις εσύ για τον ΠΑΟΚ», οι φίλοι του «Δικεφάλου» στις ΗΠΑ είπαν το «ευχαριστώ» τους στον Ιβάν Σαββίδη.

Το club της Νέας Υόρκης με μια μακροσκελή ανακοίνωση αναφέρεται στην τριήμερη παρουσία του Ιβάν Σαββίδη στην αμερικάνικη μεγαλούπολη και όσα ειπώθηκαν από τον ιδιοκτήτη της ΠΑΕ ΠΑΟΚ.

Ανάμεσα στα όσα συζητήθηκαν ήταν και η παρουσία της ομάδας το καλοκαίρι στις Ηνωμένες Πολιτείες για μια σειρά φιλικών αγώνων, όπως κάνουν πολλές ευρωπαϊκές ομάδες.

Αναλυτικά η ανακοίνωση αναφέρει τα εξής:

«Καλημέρα και καλησπέρα στους ΠΑΟΚτσήδες σε όλα τα πλάτη και μήκη της Γης. Θα θέλαμε –και επίσημα από αυτή την σελίδα- να σας δώσουμε μια γεύση από την επίσκεψη του μεγαλομετόχου του ΠΑΟΚ Ιβάν Σαββίδη στην πόλη μας και στον σύνδεσμό μας.

Πρώτα από όλα όμως να ευχαριστήσουμε:

Τον Σύλλογο Ποντίων Νέας Υόρκης «Κομνηνοί» για την άριστη –επαναλαμβάνω άριστη- συνεργασία κατά την διάρκεια αυτής της τριήμερης επίσκεψης του κύριου Σαββίδη στην Αμερική. Με σεβασμό σε ένα βεβαρημένο πρόγραμμα οι Κομνηνοί έκαναν καταπληκτική δουλειά και μέσω τέλειου συντονισμού ο κύριος Σαββίδης κατάφερε και έδωσε τεράστια προσοχή στην οικογένεια του ΠΑΟΚ στη Νέα Υόρκη. Να ευχαριστήσουμε επίσης τα αδέρφια μας τους Πόντιους και ιδιαίτερα τον πρόεδρο Δημήτρη Μολοχίδη που μας ανάγγειλε κατά την διάρκεια της εκδήλωσης μας ότι το Ποντιακό Σπίτι στην Αστόρια θα είναι στην διάθεση του Συνδέσμου Φίλων ΠΑΟΚ της Νέας Υόρκης για τις άμεσες λειτουργικές ανάγκες του. Ζεστός αυτός ο χώρος και δεν μιλάω για την θέρμανση. Ο άνθρωπος όμως που «ίδρωσε την φανέλα» ήταν ο Τριαντάφυλλος Καλεμκερίδης, χωρίς αυτόν πολλά μπορούσαν να στραβώσουν και δεν στράβωσε τίποτε.

Τον μεγαλομέτοχο του ΠΑΟΚ κύριο Ιβάν Σαββίδη και όλους τους συνεργάτες του για το γεγονός ότι μας διέθεσαν άφθονο χρόνο -και χώρεσαν τον ΠΑΟΚ μέσα σε κάθε μια από τις 3 1/2 μέρες επίσκεψης!- από το ασφυκτικά γεμάτο πρόγραμμά τους. Αλλά για τον μεγαλομέτοχο θα πούμε και άλλα παρακάτω.

Τους φίλους του Συνδέσμου ΠΑΟΚ της Νέας Υόρκης, -και αυτούς που ταξίδεψαν από Νιου Τζέρσεϊ, Φιλαδέλφεια, Κονέκτικατ και Βοστώνη- για την κινητοποίηση και τον παλμό/ενθουσιασμό που έδειξαν, τους βετεράνους αλλά και τα νέα μέλη, τους ανθρώπους που ζουν στην Αμερική εδώ και δεκαετίες αλλά και αυτούς που μας ήρθαν από την Ελλάδα πριν λίγους μήνες. Ο ΠΑΟΚ έχει τεράστια αγκαλιά και τους χωράει όλους. Και όσοι ετοιμάζεστε να έρθετε στο μέλλον είμαστε εδώ. Θα σας υποδεχτούμε, εδώ δεν έχετε μόνο φίλους, έχετε αδελφούς.

Και τώρα στην ουσία. Θα ξεκινήσουμε με το πιο σημαντικό από τα πιστεύω μας, μας εκφράζει απόλυτα και δεν αλλάζει στον χρόνο.

1) Για να παραφράσουμε τον Kennedy μια που ζούμε και στην Αμερική:

Μην κοιτάς τι μπορεί να κάνει ο ΠΑΟΚ για σένα αλλά τι μπορείς να κάνεις εσύ για τον ΠΑΟΚ.

Ο δικός μας σύνδεσμος τρέφεται από μεγάλες δόσεις αυθεντικής αγάπης για τον ΠΑΟΚ και ότι εκπροσωπεύει το όνομα του ΠΑΟΚ (η γέννησή του στην Κωνσταντινούπολη, ο ξεριζωμός, η Θεσσαλονίκη, το ποντιακό στοιχείο, ο Πύργος ο Λευκός, η Μακεδονία η ιστορική του πορεία με λίγα λόγια μέσα στον χρόνο). Εμείς δεν χρειαζόμαστε χάρες, δεν προτείνουμε παίχτες, δεν ζητάμε βόλεμα, δεν δημοσιεύουμε άρθρα επί πληρωμής, είμαστε μακριά από το κέντρο και δεν πάμε στην Τούμπα κάθε Κυριακή. Αλλά αγαπάμε τον ΠΑΟΚ – το όνομα του ΠΑΟΚ- με ακόμη πιο σύνθετο τρόπο, με μια υπέρμετρη δόση υστέρησης, λησμονιάς και ενοχής (λόγο της απουσίας μας από την πατρίδα). Θέλουμε να είμαστε μαζί με τα αδέρφια μας εκεί στο γήπεδο κάθε Κυριακή αλλά δε μπορούμε και ζηλεύουμε. Το κασκόλ και τα σύμβολα του ΠΑΟΚ όμως τα έχουμε πάντα μαζί μας, στα παιχνίδια του μπέιζμπολ, του αμερικάνικου ποδοσφαίρου, του μπάσκετ: όταν μας ρωτάνε ποια ομάδα είναι αυτή, αρχίζουμε την κατήχηση: «Αυτός είναι ο δικέφαλος, αετός, σύμβολο του Βυζαντίου» κτλ, τρεις ώρες αργότερα κερνάμε μπύρες και έχουμε φτιάξει έναν καινούριο φιλέλληνα αλλά με ασπρόμαυρα συναισθήματα Στην ξενιτιά είμαστε όλοι ιεραπόστολοι.

2) Εμείς νοιαζόμαστε για το δυνάμωμα του ΠΑΟΚ, σαν ομάδα, σαν εταιρεία, σαν όνομα.

Μας ενδιαφέρει π.χ. να τον απολαύσουμε από κοντά σε ένα τουρνουά στις ΗΠΑ, με άλλες ευρωπαϊκές ομάδες, κάποιο καλοκαίρι. Οι ομάδες βγάζουν αρκετά χρήματα από αυτό (δεν βάζουν). Εμείς θα αναλάβουμε να κάνουμε τα αμερικάνικα γήπεδα Τούμπα. Το όνομα του ΠΑΟΚ θα ψηλώσει ακόμη περισσότερο. Ο αετός του θα τεντώσει τα κεφάλια του από περηφάνια. Ο κύριος Σαββίδης μας είπε ότι δεν του είχε περάσει ποτέ από το μυαλό αλλά αφού του το αναφέραμε ως πρόταση είπε πως θα το κοιτάξει, τον πιστεύουμε!

Μας ενδιαφέρει να γίνουν ακαδημίες, έστω και εποχιακές, δεν ζητάμε χρηματοδοτήσεις, εμείς θα πληρώνουμε τις συνδρομές, τα ελληνόπουλα θέλουμε να φέρνουμε και ο ΠΑΟΚ απλά να ρίχνει μια ματιά, το ποδόσφαιρο στην Αμερική εξελίσσεται με ραγδαίους ρυθμούς και έμπειροι άνθρωποι υπάρχουν εδώ. Συντονισμό ζητήσαμε. Θα το μελετήσει και αυτό ο κύριος Σαββίδης.

Προσέξτε δεν ζητήσαμε να μας βοηθήσει ο ΠΑΟΚ, προτείναμε πως να βοηθήσουμε τον ΠΑΟΚ. Έχει διαφορά.

Αυτές οι τρεις μέρες που ζήσαμε μαζί του ως φίλοι του ΠΑΟΚ στην Νέα Υόρκη θα μείνουν βαθιά χαραγμένες στην μνήμη μας. Τον υποδεχθήκαμε στο αεροδρόμιο, παρακολουθήσαμε μαζί του τον αγώνα με τον Αστέρα, μας τίμησε με την παρουσία του στο κόψιμο της βασιλόπιτας και μας έδωσε την ευκαιρία να έχουμε ένα ειλικρινή διάλογο μαζί του. Ζητήσαμε πολύ λίγα και μας έδωσε πάρα πολλά.

Η συζήτηση ήταν μια καταπληκτική εμπειρία για όλους. Θα ήμασταν υπερευχαριστημένοι εάν μας έδινε μισή ώρα από τον χρόνο του, μας έδωσε πάνω από δύο. Ήταν χορταστικός, ευδιάθετος, έδωσε κατάθεση ψυχής. Εδώ έκανε μόνο φίλους.

Αναρωτιέται κανείς τι περισσότερα μπορεί να κάνει αυτός ο άνθρωπος για τον ΠΑΟΚ εάν αισθανθεί μόνο φίλους δίπλα του. Εάν δεχθεί μόνο καλοπροαίρετες συμβουλές, όχι γαντζωμένες στο προσωπικό συμφέρον. Αυτά που είπε θα μπορούσαν να δημιουργούν πρωτοσέλιδα εφημερίδων και ιστοσελίδων για μήνες.

Το θέμα της Τούμπας ήταν απλά η πρώτη ερώτηση που του κάναμε (από τις 5-6 που ετοιμάσαμε) και αναπτύχθηκε πάνω σε αυτήν δίνοντας μας όλο το ιστορικό, τους ενδοιασμούς του, τις παγίδες, την περιγραφή της ηλιθιοποίησης του ελληνικού κράτους, και αυτών των κυρίων που βαφτίζονται ΠΑΟΚτσήδες ανά πάσα στιγμή -στην βρύση του σπιτιού τους- για να βγάλουν χρήματα στο όνομα του ΠΑΟΚ.

Υπομονή, θα τα ανεβάσουμε όλα εδώ, και μπορείτε να βγάλετε τα συμπεράσματα μόνοι σας!

Προστατέψτε και στηρίξτε αυτόν τον άνθρωπο, απομονώστε τους ανεγκέφαλους, ο κύριος Σαββίδης είναι το μέλλον του ΠΑΟΚ.

Κύριε Σαββίδη, σας ευχαριστούμε και σας περιμένουμε ξανά (όποτε ευκαιρήσετε!) .

Με τον τρόπο, την συμπεριφορά και το πάθος σας μας κάνατε ακόμη περισσότερο ΠΑΟΚτσήδες κάτι που δεν πιστεύαμε ποτέ πως είναι δυνατόν!».

Κώστας Ευκαρπίδης

Συντονιστική Επιτροπή Συνδέσμου Φίλων ΠΑΟΚ της Νέας Υόρκης

Best of internet