Ο... παπουτσωμένος (για τον ΠΑΟΚ) Παππάς

Ο... παπουτσωμένος (για τον ΠΑΟΚ) Παππάς

bet365

Ο επίσημος ΠΑΟΚ κρατάει χαμηλούς τόνους για τον ορισμό του Ανδρέα Παππά, αλλά υπάρχουν περιπτώσεις που δεν το έκανε «χαλώντας κόσμο» για τις αποφάσεις του.

Ο ορισμός από την ΚΕΔ, στο ντέρμπι του κυπέλλου, ενός διαιτητή που μόλις πριν λίγους μήνες τέθηκε εκτός της λίστας των διεθνών διαιτητών, μόνο απορίες προκαλεί και ανοίγει, καλώς ή κακώς, την κουβέντα για την ελληνική διαιτησία πριν από ένα σημαντικό παιχνίδι.

Ο 38χρονος φυσιοθεραπευτής από την Αθήνα, θα σφυρίξει για δεύτερη φορά σ’ ένα ντέρμπι μεταξύ ΠΑΟΚ και Ολυμπιακού (η πρώτη ήταν στο Καραϊσκάκη στις 10/11/2013, στο 4-0 των «ερυθρόλευκων»), ενώ ήταν επιπρόσθετος διαιτητής στον ημιτελικό του 2014, Ολυμπιακός – ΠΑΟΚ 2-1, όπου ο «Δικέφαλος» έφυγε με τεράστια παράπονα από το Καραϊσκάκη για τα σφυρίγματα και τις αποφάσεις του Καλογερόπουλου και όλων των βοηθών του. Όλοι τους είχαν καταπιεί τη γλώσσα τους στη φάση της αποβολής του Μίροσλαβ Στοχ και όχι μόνο…

Η Sportingbet επιστρέφει το ποντάρισμά σου, σε περίπτωση που σκοράρει ο Φερνάντο Τόρες το πρώτο γκολ στο Ατλέτικο Μαδρίτης - Σοσιεδάδ.

Μέχρι τώρα έχει διαιτητεύσει σε 16 αγώνες τον ΠΑΟΚ, τις περισσότερες μακριά από την Τούμπα, όπου την Τετάρτη θα βρεθεί για μόλις έκτη φορά στην καριέρα του.

Σφύριξε για πρώτη φορά τον ΠΑΟΚ σ’ ένα παιχνίδι στη Λιβαδειά το 2010, όπου άφησε με 10 παίκτες τον «Δικέφαλο», αποβάλλοντας στο 59’ τον Αραμπατζή, αλλά στο τέλος κέρδισε με 2-0, το ίδιο συνέβη και τον Δεκέμβριο του 2014 με 1-2 τον Λεβαδειακό. Σ’ εκείνο το παιχνίδι ο ΠΑΟΚ σήκωσε πολύ ψηλά την κουβέντα γύρω από τη διαιτησία του Παππά.

Έφτασε στο σημείο να «ανεβάσει» στο twitter μια φωτογραφία μ’ ένα σχισμένο παπούτσι. Ο… παπουτσωμένος Βίτορ έγινε viral, με τον Πορτογάλο να δέχεται ένα σκληρό μαρκάρισμα, αναγκαστικά να κάνει τέσσερα ράμματα για να συνεχίσει το παιχνίδι, αλλά τον διαιτητή να μην τιμωρεί κανέναν αντίπαλο ποδοσφαιριστή.

Αντίθετα, ο Παππάς τιμώρησε με κόκκινες Τζαβέλλα και Μάντζιο για μια κοκορομαχία τους στο 22ο λεπτό, με τον ΠΑΟΚ που ακόμη ήταν ψηλά στη βαθμολογία, να βλέπει έντονο παρασκήνιο πίσω από τα σφυρίγματα του. Διαβάστε τι είχε δηλώσει, ο τότε προπονητής του «Δικεφάλου», Αγγελος Αναστασιάδης, για τη διαιτησία του:

«Έπαιζαν οι αντίπαλοι και εμείς κοιτούσαμε. Δεν μπορείς να παίξεις έτσι ποδόσφαιρο, ακουμπάς κάποιον και δεν μπορείς να τον ακουμπήσεις. Φορτωθήκαμε με κάρτες χωρίς να υπάρχει λόγος, ευτυχώς βοήθησε η Παναγιά και κερδίσαμε το ματς. Όταν ξέρεις ότι ο άλλος έρχεται να σε σκοτώσει, εσύ δεν βγαίνεις μπροστά, αντίθετα κρύβεσαι. Εμείς μέχρι το τέλος θα παίξουμε κλεφτοπόλεμο…». Την ίδια ώρα ο Ράζβαν Ρατς έκανε τον σταυρό του και δήλωνε «στη ζωή μου δεν έχω δει ξανά τέτοια διαιτησία».

Ο Παππάς είχε προλάβει τον Νοέμβριο του 2010 να δείξει το κακό του πρόσωπο σ’ ένα ακόμη εκτός έδρας παιχνίδι του ΠΑΟΚ κόντρα στην Καβάλα. Με γκολ του Γκαρσία οι ασπρόμαυροι είχαν κερδίσει 1-0, αλλά φώναζαν για τη διαιτησία με αφορμή ένα πέναλτι του Καρντόσο πάνω στον Σαλπιγγίδη, που μόνο ο διαιτητής δεν είδε δίνοντας εντολή να συνεχιστεί το ματς.

Στο κύπελλο ο Ανδρέας Παππάς έχει προκαλέσει αντιδράσεις και στον προημιτελικό του 2011 ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και στην ΑΕΚ. «Νιώθω ότι με πηδήξανε. Πραγματικά είμαι αποκαρδιωμένος όχι επειδή χάσαμε την πρόκριση, αλλά για τον τρόπο που τη χάσαμε» είχε δηλώσει έξαλλος ο Τζιμπρίλ Σισέ.

Φέτος, η Επιτροπή Διαιτησίας προκαλώντας απορίες έστειλε τον Παππά να διευθύνει το φετινό ντέρμπι Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός, το οποίο δεν έγινε ποτέ, με τους «πράσινους» να τον κατηγορούν ανοικτά για το ότι «δεν ήθελε να γίνει το παιχνίδι και έψαχνε λόγο να το αναβάλει» χαρακτηρίζοντας τον 38χρονο διαιτητή, «ηθικό αυτουργό των εκτεταμένων επεισοδίων», ενώ μετά από ένα άλλο ντέρμπι των «αιωνίων», τη σεζόν 2012-13 στο 1-1 στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» ο Γιάννης Αλαφούζος είχε «τουιτάρει»: «Συγχαρητήρια στον κύριο Σαρρή και τον κύριο Δούρο. Μόνο έτσι μπορείτε να κερδίσετε αλλά...».

ΤΑ ΜΑΤΣ ΤΟΥ ΠΑΟΚ ΜΕ ΠΑΠΠΑ

09/01/10, Λεβαδειακός – ΠΑΟΚ 0-2

29/08/10, ΠΑΟΚ – Πανσερραϊκός 3-2

28/10/10, Εορδαϊκός – ΠΑΟΚ 0-1 (κύπελλο)

08/11/10, Καβάλα – ΠΑΟΚ 0-1

27/02/11, ΠΑΟΚ – Καβάλα 0-2

26/11/11, ΠΑΟΚ – Κέρκυρα 0-0

17/12/12, Γιάννινα – ΠΑΟΚ 1-3

27/10/13, Πανθρακικός – ΠΑΟΚ 0-3

10/11/13, Ολυμπιακός – ΠΑΟΚ 4-0

04/05/14, Παναθηναϊκός – ΠΑΟΚ 1-1 (πλέι οφ)

14/05/14, Αστέρας Τρίπολης – ΠΑΟΚ 1-0 (πλέι οφ)

26/10/14, ΠΑΟΚ – Βέροια 4-1

21/12/14, Λεβαδειακός – ΠΑΟΚ 1-2

20/05/15, Ατρόμητος Αθηνών – ΠΑΟΚ 1-1 (πλέι οφ)

01/11/15, Αστέρας Τρίπολης – ΠΑΟΚ 2-1

30/01/16, ΠΑΟΚ - Ατρόμητος Αθηνών 1-1

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα