«Δύσκολα τα πάντα γύρω από την Εθνική Ελλάδας!»

Θάνος Σαρρής
«Δύσκολα τα πάντα γύρω από την Εθνική Ελλάδας!»

bet365

Το gazzetta.gr συνάντησε τον Κλαούντιο Ρανιέρι στο King Power Stadium και ο Ιταλός μίλησε για την Ελλάδα που αγαπάει και την Εθνική που τον έκανε να αισθάνεται σαν να μην υπήρξε ποτέ Ομοσπονδιακός προπονητής.

Η Λέστερ βρίσκεται στην κορυφή της Premier League. Mία από τις βασικές της αντιπάλους για τον τίτλο, η Άρσεναλ, την Κυριακή έχασε από τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Τι διαπίστωσε από το ματς αυτό ο Κλαούντιο Ρανιέρι; Απολύτως τίποτα, γιατί πέρασε όλη την ημέρα με την οικογένειά του, αφού «δεν μας απασχολεί τι κάνουν οι άλλοι, μας απασχολεί μόνο η ομάδα μας και ο επόμενος αντίπαλος»!

Ο Ιταλός ζει μέρες τεράστιας δόξας στο Λέστερ και αυτό το αντιλαμβάνεται κανείς με μια επαφή με τον οποιονδήποτε. Παρόλα αυτά, παραμένει ευγενέστατος, ειλικρινής και απόλυτα ήρεμος. Πατά γερά τα πόδια του στο έδαφος και κρατάει το όνειρο του τίτλου ζωντανό, παρότι συνεχίζει να μην θέλει να κάνει κουβέντα γι’ αυτό. Χαιρέτισε δια χειραψίας όλους τους δημοσιογράφους που ήταν κοντά και πήρε θέση για να μιλήσει.

Το gazzetta.gr έδωσε το παρών στη συνέντευξη Τύπου για το παιχνίδι με την Γουέστ Μπομ. Πλέον οι «Αλεπούδες» δεν είναι προσιτές μόνο στους δημοσιογράφους της περιοχής, αλλά κεντρίζουν το ενδιαφέρον από όλη την Αγγλία! Έτσι, αφού περιμέναμε καρτερικά να ολοκληρώσουν τις ερωτήσεις τους, τον ρωτήσαμε για την εμπειρία του στην Ελλάδα και το αν τα πιθανά λάθη και η όλη διαχείριση τον έκαναν να επαναπροσδιορίσει τη φιλοσοφία του και να βάλει τις βάσεις για την Λέστερ που κάνει πρωταθλητισμό.

Ο Ρανιέρι απάντησε αμέσως και χωρίς περισπασμούς.«Οχι, επειδή προπόνησα μόνο 4 παιχνίδια. Δεν κοουτσάρισα σχεδόν καθόλου τους παίκτες εκεί. Μπορείς να πεις ότι είναι σαν να μην δούλεψα καθόλου στην Ελλάδα, σαν να ήρθα απευθείας από την Μονακό στη Λέστερ. Η Ελλάδα ήταν σαν... μια νύχτα. Ήταν δύσκολο να είσαι προπονητής εκεί, πολύ δύσκολο. Αλλά νομίζω επίσης και μετά από εμένα είναι δύσκολα. Όταν ήμουν εκεί κοιτούσα επίσης και στη δεύτερη κατηγορία κάποιους παίκτες... Είχα καλούς ποδοσφαιριστές, αλλά όχι καλή ομάδα. Επειδή πολλά πράγματα γύρω από την ομάδα, όλα τριγύρω, ήταν δύσκολα».

Η κουβέντα δεν τελείωσε όμως εκεί. Δεν είναι ό,τι πιο σύνηθες να βλέπει ο Ιταλός Έλληνα στο Λέστερ, οπότε είχε την ευκαιρία να μας πει κάποια πράγματα ακόμα που έδειχναν να τον... τρώνε, μετά και την τυπική λήξη της διαδικασίας. «Εγώ αγαπώ την Ελλάδα. Την επισκεπτόμουν και θα συνεχίσω να την επισκέπτομαι με την οικογένειά μου, λατρεύω τους ανθρώπους εκεί. Μιλάω ακόμα με κάποιους ποδοσφαιριστές από την Εθνική Ελλάδας, ανταλλάσουμε συχνά μηνύματα. Έχουμε ακόμα πολύ καλή σχέση με κάποιους», είπε χαρακτηριστικά.

Πώς λοιπόν δεν βγήκε αυτό στην ομάδα; Πώς δεν φάνηκε η δουλειά του; Απάντησε ξεκάθαρη μάλλον δεν υπάρχει, αλλά είναι ξεκάθαρο πως το θέμα δεν ήταν καθαρά αγωνιστικό. « Ήταν κρίμα που δεν δούλεψε η συνεργασία μας, αλλά δεν υπήρχε άλλη επιλογή. Υπήρχαν πολλά πράγματα, μια περίεργη κατάσταση από την πρώτη στιγμή. Στο πρώτο μας παιχνίδι, όπου κάναμε μια νέα αρχή, το γήπεδο ήταν άδειο και η ατμόσφαιρα περίεργη. Όταν τελείωσε η θητεία μου εκεί ένοιωσα πραγματικά σαν να μην έχω δουλέψει καθόλου, σαν να μην έχω ως προπονητής κάνει αυτό που ήρθα να κάνω». Τον ρωτήσαμε αν κράτησε κάτι από την εμπειρία του εκεί. Δεν απάντησε συγκεκριμένα. «Από κάθε ομάδα που δουλεύω κρατάω κάτι», είπε χαμογελώντας και αφού μας αποχαιρέτισε, αποχώρησε. Έχει και ένα πρωτάθλημα να κατακτήσει!

 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα